Denizin derinliklerinden 135 metrelerden bakın neler geldi.:):):)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    18 Ağustos 2011 Sivrice. Geçikmiş mercan avımız.

Sabah hava aydınlanmaya başladı, biz limandan teknemizi çıkarıyoruz,her şeyimiz tamam veriyoruz gazı avlak yerimize 4 mil var.
    Son günlerde ayrı kaldığımız sevgili dostum Conta kaptan ile gene buluştuk ve beraberiz ,:):):) biz buluştuğumuz zaman genellikle balık avına çıkarız öylede yaptık. Yem olarak özene bezene hazırladığımız sardalyalarımız var, takımlarımız her zaman olduğu gibi hazır bu sefer,
    Misinalar Floracarbon yozuri Mirage
    Kötekleri 12 cm. 041 den yaptım,
    Köstek sayısı 3 köstek araları 25 cm.
    iğneler Canelle 2/0
    Kurşun ağırlı 250 gr.
    Bu sefer derin sularda açıklarda balık avlamayı planladık nedeni işe balık artık kıyılardan uzaklaşmış durumda her bulduğumuz yeni taşlar mucize balıklar veriyor, işin güzel tarafı işe buralarda kesinlikle küçük balık olmuyor, derinlerde avlanmanın bir avantajı ise balığın sadece yemi görmesi ve koklaması ile bir anda yeme saldırması ile iğneye takılmasını sağlıyor, burada sadece bir sorun var oda takımı çok derinlere sarkıtmak ve oradan çekmek tabi bunu da uzun senelerden beri yapa yapa çok alıştık zaten kamış kullanma şansımızda yok benim bileğimde kemik erimesi olmuş nedenini sorarsanız çok balık avı yapmaktan düşünebiliyormusunuz senede mübalasız 300 gün teknem ile balık avına çıkarım bunu 14 seneye vurursak kaç günümü denizde teknem ile balık avladığım çıkıyor, tabi bunların kaçını raporladın diye sorarsanız sadece aşağı yukarı son 5 seneden beri ondan evvel internet balıkçılığından haberim yoktu birde interneti kullanmasını bilmiyordum, o zamanlar fotoğraf makinam bile yoktu ama şimdi artık dijital makina kullanıyoruz, aklıma gelmişken sizlerle bir şeyler paylaşmak istiyorum, bazı amatör balıkçı arkadaşlar raporlarında yapmış oldukları avların bazen nedense saat ve tarihlerini yazmıyorlar halbuki bu balık raporları için çok önemli, hem avını ve hemde balıkların hangi tarihte avlandığını belirtiyorsun birde günün hangi saatte yakalandığıda da belli oluyor, bu raporlara baktığımız zaman mesela benim yapmış olduğum torik avlarımın tamamını incaladiğiniz vakit, Kuzey egede toriklerin ne zaman geldiğini ve ne zaman av vediğini göreceksiniz bu bilgiler her yapılan çeşitli balık avları içinde bir arşiv oluşturur, bence artık bütün arkadaşlar raporlarında tarihi ve saati bildirirlerse çok iyi olur, aklımdayken küçük bir noktaya daha deyinmek istiyorum, madem balığı bizler tutuyoruz o heyecanla hemen fotoğraflayalım, o andaki mutluluğumuzuda paylaşalım derim bazı arkadaşlar ya teknenin içindeki kovada veya kasada ,yada otların ve toprakların üzerinde fotoğraflıyorlar daha da kötüsü restorantların önünde vaya arabaların önünde naylon kutuların içersinde veya balık köpüklrini içersinde fotoğraflıyorlar, buda o güzelim rapora yazık oluyor, denizden çıkan fotoğrafladığımız her balığı canlı olarak fotoğraflıyoruz, bu arada balığı tutan arkadaşında fotoğrafını görmek bizi daha da çok memnun edecektir.:)
    Allah Allah bileğimin ağrısından nerelere geldik.:) avımıza devam.:)

Meramıza geldik bu sefer çok derin taşlarda avlanmayı düşünüyoruz burası tam 135 metre balık bulucumuzdan görmekteyim.
    takımlarımızı taze sardalyalarımızı enine bir santim kalınlığında keserek yemledik takımlarımızı ve 135 metre derinliğe indirdik.:)
    Çok bereketli bir yere geldiğimiz belli hemen vuruşlar alıyoruz balık tık tıklamaya başladı, ilk balık benim oltama vurdu ve çok güzel bir balık kafa ata ata geliyor arada sırada frenlesede bizde takımı biraz serbest bırakarak balığı yumuşatarak ana çok sert hareket etme imkanı tanımıyoruz,:) çok derinden gelirken çok ağır bir balık gibi geliyor bizleri de çok heyecanlandırıyor,:) neyse balığı aldım bu çok yakışıklı bir Istakaroz,:) sonra Conta kaptan, -ben de aldım geliyor diye bağırmaya başladı oda bir güzel mercan aldı,:)arkasından gene yakışıklı irice bir mavimsi bir Istakararoz.
    Avımız çok güzel gidiyor bir kaç güzel balık aldık sevinmeye başladık fotoğraflar çektik fakat sevincimiz kısa sürdü,:)
    Aniden ava sertlemeye başladı demir atmadığımız için zorlanmaya başladık, takımlarımızı topladık.:)
    Birazda Sinarite bakalın dedik ikimizde iki taraftan sırtı çekmeye başladık hiçbir şey bulamadık, hava biraz yumuşadı tekrar mercana döndük iki mercan daha aldık,:) onları fotoğraflamayı unuttuk, birazda yorulduk.:)
    Tam 8 saatten beri denizdeyiz, Conta kaptan beni bizim evin önünden denize attı bende yüzerek bizim iskeleye çıktım, işte böyle güzel bir av günü yaşadık,:) ne derler, darısı sizlerin başınıza olsun, bizlerden sevgiler, hoşçakalın.:)

2. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Orhan ağabey sizin bu neşeli cıvıl cıvıl halinizi cok seviyorum :):) Herzamanki gibi cok güzel ve zevkli bir av yapmıssınız.Bizde zevkle okuduk :) Bileğinizdeki kemik erimesine çok üzüldüm.Gerçekten çok geçmiş olsun :( :(

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürşer Atilla kardeşim nu güzel yorumların için ben ve Cota kaptandanda kucak dolusu sevgiler, işte bu kadar çok balık tutarsan....
    Gazi Torik baba olursun,:) :) :)
    Bizim bundan sonraki hayatımız bu şekilde gececek, her zaman denizde balık tutarak, kimsenin işine karışmadan sadece kendi hayatımızı yaşayarak, bizim bundan sonra kendimizi daha yukarlarda görmemize gerek yok zaten yaptıklarımız tuttuğumuz balıklar yetiyor, sizlere de güzel avlar dileriz, sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

4. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Değerli ağabeyim siz gerek kişiliğinizle olsun gerek avlarınızla olsun zirvedesiniz zaten :) Sizin ve Conta kaptanın ellerinden öpüyorum saygılarımla :):)

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abi ben 20 metreden balık çekerken yoruldum, 135 metreden bu balıkları çekmeye kalksam herhalde bir süre sonra misinayı keser atarım :D.

6. DieVaLue

DieVaLue Tamer

Favori Kamış:
    ALbaStar Major 4.20 Surf kamış
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Çingenepalamut'u
    çok güzel bir anlatım olmuş zevkle okudum. balıklarda çok güzel görünüyor :D

7. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 4000FI SHIMANO CAENAN 100 BAITCASTING SHIMANO SPHEROS 18000FB
    Babacım tebrik ederim, yine keyifli bir anlatım, bir nefeste okudum raporunuzu. Tarih ve saat olayına katılıyorum...Rastgele!

8. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

sevgili orhan abicim raporlarınızı takip ediyorum hernekadar cevaplamasamda
    conta kaptan ve siz süpersiniz:) degindiginiz konuyada çok hak veriyorum fazla karıştırmadan .
    bu 135 metreleride bizlerde görürüz inşallah şimdilik imrenerek konularınızı okuyup onunla avunuyoruz güngelirde bizlerde sizin gibi arkadaşımız sahil kenarına bırakırda eve yüzerek çıkmak nasip olur orhan abicim daha nice güzellerine rastgele abicim:)

9. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Orhan abi çok güzel balıklar..Tebrikler...

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Atilla kardeşim, o senin gönlülün yemiz olmasında, Ben ve Conta kaptan da senin gözlerinden öperiz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Orhan Abi, koca yaz geçti bir türlü buluşamadık. Bu güzel avlarda seni yormazdım, ben toplardım misinayı!!!!!. Kendinize iyi bakın . selamlar.

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Furkan çok doğru söylüyorsun,:) tabi bizler bu şekilde çok alıştık, balık oltadaysa hiç sorun yok 500 sefer çekeriz ama balık vurmuyor yemde gidiyorsa işte o zaman işkence haline dönüşüyor, sen makinaya alışmışın senin için çok zor olur, sana da güzel avlar dilerim hoşçakal.:) :) :)

13. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Kıskanmadım desem yalan olur.
    Ama bu kıskançlık menfii değil müspet bir kıskançlık.Çünkü biz istanbulda lüferi sarıkanatı beklerken bakın ne güzel avcılık yapılıyor.Biz yapamasak bile yapan ağabeylerimi büyük bir şevk ile izliyorum.
    Ayrıca onlardan da çok güzel bilgiler ediniyorum.
    Hayatımda çok balık tuttum fakat malesef egenin mercanı,sinariti,kalamar buralarda yok .Ve karar verdim bu iş internetten olmayacak.Gidip yaşamak lazım sanırım ama malum imkanlar her zaman el vermiyor:)
    Gidersem bulablirmiyim veya tutabilirmiyim önemli değil ama tam 14 kg malzememi alıp balık tutamasam da ,uzun olmasa da kısa bir muhabbet için bu akşam yola çıkıyorum.Haaa sakın yanlış anlamayın yaya veya bisikletle değil otobüs ile:)
    Kaptan ve ustatlar sanırım bana denşiz kestanesi tutmayı öğetir:)
    Şaka bir yana balıkçılıkta ve aşık olduğum kara avcılığında her zaman öğrendim ve her zaman paylaştım.Tüm bunlar benden tecrübeli arkadaşlarım sayesinde oldu.
    Bu yazıyı yazdığım şu sırada yaşadığım duyguyu ancak gerçek balık ve av tutkunları anlar.
    Ayrıca sevgili orhan abey ve conta kaptan ben geliyorum diye balıklara tembih etmeyin vallahi boğazdan geçen ve size gelecek olan lüferlerin önünü keserim:)
    Sevgiyle
    Gerisi yarın ve ondan sonraki günler.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler sevgili Tamer, sana da güzel ablar dilerim, mercan avları hakkında sormak istediklerin vaesa bana yazabilirsin, hoşçakal.:) :) :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Yener kardeşim, bütün arzumuz güzel paylaşımlar olsun diye düşünüyorum, her zaman birbirimize sevgi ve savgı içersinde olalım,
    sana da güzel avlar dilerim.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Hüseyin kardeşim, sana da güzel avlar dilerim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Orhan Abi. 135 metre..... vay vay vay. Biz 60 metre den kamışla çekerken yoruluyoruz. Aşk bu olsa gerek... Kemikler erimiş gitmiş ama azim ve sevgi aynen duruyor. Yeri gelmişken geçmiş olsun Orhan Abi. Süper.... Fotograf, tarih, saat gibi önerilerine katılıyorum ayrıca.

18. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    orhan abim ellerine sağlık çok güzel bir av olmuş hani vardır ya
    en sevdiginiz bir dizi oynarda her hafta o gün o dizinin bölümlerini izlemek için heyecanla beklersiniz bende aynı o heyecanla senin yazdıklarını okuyup alt taraftaki resimlere yavaş yavaş açarak iniyorum . Bu hafta kısmet gidemedim ama gelecek hafta bi şekilde kesinlikle gidecegim ayaklarımı suya değdirmessem nefes alamıyorum sanki abim .

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler yasin kardeşim, gerçekten çok güzelleri, sizlere de güzel avlar dilerim, hoşçakalın.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Erdinç bu yaz gerçekten çok yoğn geçti ama şimdi buraları biraz sakinşeşti inşallah tekrar gelirsen yine beraber oluruz, sevgiler, selamlar hoşçakal.:) :) :)