Denizin Köpürdüğü Yerde Çipura Geçidi 22-23.10.2011

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Sargoz35 tarafından paylaşıldı.

1. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Sargoz 1,6 kg,Çipura 1,5 kg,Levrek 3 kg
    Sevgili arkadaşlar hepinize merhaba ;
    Uzun zaman olmuş üç kanka bir arada av yapmamıştık.Levent,Tevfik ve ben hafta sonu havanın güzel olması sebebiyle,bir av yapmayı kararlaştırdık.
    Hafta sonu gelmiş takımlarımızı ve yemlerimizi ayarladıktan sonra geçen yıl yakaladığımız çipuraların avlağına doğru yola çıktık.

Benim her zaman ava giderken aklımdan acaba acaba bu gece deniz bize ne sunacak diye geçer,evet deniz bize bu avda çok şeyler sundu,gelelim avın hikayesine...
    Saat 20:30 avlaktayız,kamışlar ve takımlar

düzenlendi,yemlerimiz enfes,hava ve deniz güzel,haydi rastgelsin deyip oltalar suyla buluştu.İlk başlarda yine tutuk geçecek belli,tık yok...Bu avlak bizi geçen yıl bu aylarda boş çevirmedi yine çevirmeyecek diyorum kankalarıma.Saat 24:00 oldu kankalarım haydi kaçalım başka yere burda iş yok diyorlar,yahu arkadaş nereye bu gece buradan balık alacağız sabredin diyorum ısrarla...

Saat 24:30 gösterirken ilk balık Levent kankama geliyor -haydi kanka avın kanlı olsun bakalım diyorum asılıyor paşayı Allah ne verdiyse ve paşa kıyıda:) Avın kanlı olsun kelimesi Levent ile her avımızda kim balık çekerse ona söylenen ve uğuruna inandığımız bir cümledir ve öyle oldu da...Arkasından benim kamışlardan birinin ucu denizden su içmek için denize doğru eğildi :D -kanka avın kanlı olsun çek bakalım diyor Levent...güzel bir sargoz ile açılışı yapıyorum.

Bu arada Teyfik'de tık yok -hadi Tefo sıra sende -nerde bizde o şans diyor ama beş dakika geçmeden oda güzel bir paşa alıyor,yanaklar olmuş kırmızıkırmızı :)
    Bende paşa yok bu böyle olmaz ama illa ki gelecek biliyorum...Bir furya olacak ki balık geçti gitti,herkes tek balık aldı.Saat 03:30 gibi sıkı hazırlanın balık sabaha kadar akacak dedim,her ikisine bana güldüler.Biri kayıntı ile uğraşıyor biri uzandı dinleniyor.Ben madyaları kırarak kendime zaman kazandırması için yem hazırlıyorum bu arada,sabah illa ki hareket olacak...
    Saat 03:40 oldu ve Tefo'nun kamış öyle bir eğildi ki olmaz öyle birşey -kanka kalk kamış gidiyor :D tasmayı koydu ama makina çekmiyor :D aldı misinayı eline başladı çekmeye -kanka bu fena - çek çek görelim bakalım.Üç metre önümüzde tık dedi iğne gitti,yankeskimisin be arkadaş.-kanka ne oldu senin paşa -dııııttttttt :D:D:D
    Benim oltalardan al takım kasasından,kendin gibi iğnen de çürük senin :D

Bu konuşmalardan sonra sürü geçidi başlıyor bir o kamışa bir bu kamışa.Koş oraya koş buraya,tabi benim yemler hazır :D ikisi ha bire yem hazırlıyor bu curcunada,ben yakalıyorum onlar bakıyor :DBir ara Levent homurdandıysa da yapacak birşey yok ben ne yapayım bu Paşalar beni seviyor :D
    Sabah olmak,gün aydınlanmak üzere,paşa hala o biçim oltaya vuruyor,bende bir yandan -yemleri tazeleyin,yemsiz bırakmayın takımları diye uyarıyorum çünkü harami çıktı piyasaya.Bir müddet daha geçit sürüyor ve saat 06:00 da avımızı sonlandırıyoruz.Güzel bir gece,sabretmenin mükafatı,kerteriz güzel,şans yani ne derseniz deyin bunlar bir yana,ama insanın sevdiği arkadaşlarla vakit geçirmesi bir yana...İnşallah devamını yapacağız,paşalar geçerken onlara yoldaş olmak lazım :D Avlarınızda bol şanslar,kerteriziniz bereketli olsun,Selamlar.

2. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Çok güzeller maaşallah tebrikler hepinize.

3. tofi

tofi Tamer

Favori Kamış:
    Ryobi IKADA SURF CASTING 3705
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 6000
    vay vay vay maşaallah

4. çakır35

çakır35 sedat

Favori Kamış:
    discovery
    Favori Makine:
    discovery
    En İyi Avı:
    sazan 3.700
    usta tebrikler güzel av olmuş bereketli geçmiş keşke yerinide söylesen dünkü didim de tekne hüsranından sonra kıyıya yanaşasım geldi...mrsparkle

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir av tebrikler. Paşalarda asker gibim boy sırasına girmişler.

6. unexpected

unexpected HAMZA

maşallah balıklar şahane, tebrikler güzel bi av olmuş.

7. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Maşallah demekten başka ne denebilir ki:)

8. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar yazdığınız güzel mesajlar için teşekkürler,daha güzellerini yakalamanız dileğiyle,Selamlar...

9. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Tebrikler arkadaşlar, Sabrın sonu selamettir, başa gelen çekilir derler ya, sizlerde sabrın vermiş olduğu bereketleri çekmişsiniz, Balıklarınız şahane, her daim olması dileklerimle rastgelsin.. SAYGILARIMLA

10. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Tebrik ederim güzel av olmuş.Kıyıdan balık avlamayan bu avın ne kadar başarılı bir av olduğunu bilemez. Ancak küçük balıkları geri salsaydınız keşke. Biraz daha büyüyünce gene orda olacaklardı nasıl olsa.

11. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,beklediğinize değmiş,boşuna dememişler balık avı sabır işi diye.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mehmet kardeşim bu güzel ve bereketli avın için tebrikler,:) :) :) afiyet olsun, hoşçakal.:) :) :)

13. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:

Birbirinden değerli mesajlarınız için teşekkürler,daha güzelleri oltanızda olması dileğiyle,Selanmlar...

14. Sahilteam

Sahilteam Orhan YÜREKLİ

Favori Kamış:
    Balzer & Linea Effe Oyster & Okuma Salina
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 8000 & Daiwa 7000 C & Okuma Avenger 65A
    En İyi Avı:
    İstavrit 46 cm. & Turna 88 cm. 6 kg.
    Usta İçerim Gazozu Yakalarım Sargozu diyorsun ama fotoğrafa Fantayı koymuşsun SAĞ GÖSTERİP SOLMU VURUYON YOKSA:))))))))
    Tebrikler ellerinize sağlık ..
    Rasgelsin..