DENİZLERİMİZİN BÜYÜK BELASI RİP AKINTILARI: Özellikle İSTANBUL da yaşayan fakat bilmediğimiz denizlere girer iken mutlaka ve mutlaka bilinmesi gereken bir bilgi olduğuna inandığım için sizlerle paylaşmak istedim. Malum İstanbul da özellikle kilyos ve şile denizlerimizde boğulmaların başlıca sebebi bu rip akıntılarıdır. BU KONUDA BİLGİLENELİM- BİLMEYENLERİ BİLGİLENDİRELİM.
Daha önce de konu edilmişti ve önemine binaen başlık sabitlenmiş. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27648 .
Teşekkürler evet bende daha önce okumuştum bu konuyu Ben başka bişey sormak istiyorum Bu rip akıntılarının olduğu bölgelerde At çek yaparak iyi avlar çıkartabilir miyiz veya bu tür yerler av için uygunmudur, Bilgisi olan cevaplaya bilir mi
Çok güzel bir paylaşım; Bir dip not eklemek isterim. Bu tip akıntıların avlanmaya olan etkisi de inanılmazdır...Tekirdağ Kumbağ' da rip akıntılarının çok yoğun yaşandığı bir yerdir, o sebepten yaz boyunca birçok boğulma olayı gerçekleşir maalesef denizden gelen dalgalar ( poyraz ) örneğin İstanbul' un denizden gelen dalgaları ( lodos ) na benzemez, İstanbul' da lodos herşeyi sahile savururken, Kumbağ' da poyraz sahilde ne varsa denize doğru çeker... Bununla beraber, bu akıntılar surf balıkçılığı için en verimli alanlardır diyebilirim, sahilin karmakarışık olup dalgalarla geri çekilmesi, o sahili balıklar için çok zengin bir açık büfe haline getirir.. Sonrası malum... Not: Bu tip avlaklarda kullanılacak yemler, dipten dalga mahareti ile sökülen yemlerle benzerlik gösterirse av daha verimli olur, örneğin, kurt ve sülünez gibi...
vay be bizim buralarda iyi iş çıkartabilirim o zaman ne zamandan beri güzel bi poyraz bekliyorum ama daha karşılaşmadık bi poyraz çıksın doğru rip akıntısı aramaya
ALLAH başa vermesin neler olabilecegini şöyle bi gözümden canlandırdımda o can havli ile tekniğini bilsen bile refleks olarak yine de insan kıyıya yüzmeye çalışır zor
Sedat abi gayet güzel anlatmışsın resimlerde oldukça güzel eline sağlık. M Nuri Akkaya arkadaşım konu belki önceden konuşulmuş anlatılmış olabilir ama tekrarda zarar olmaz diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar burada çok eskiler onlar hatırlayabilir ama ben sahsen bazı konuları tekrar bulmakta zorlanıyorum. Bazı konuları arkadaşların 2. defa açtıklarında kötü niyet olmasa bile biz bu konuyu işlemiştik gibi yorumları ben şahsıma sevmiyorum (sevsem ne olur sevmesem ne olur orası ayrı). selamlar
Ben de sizleri çok teşekkür ederim. Duyarlılığınız ve hoş görüleriniz için. şile de ve kilyos ta o kadar insan gözümün önünde boğuldu ki. çaresizlik, bilgisizlik ve bir şeyler yapamamanın verdiği acı anlatılmaz. umarım bir faydası olmuştur. saygılarımla.
Ufuk abim, seversen çok şey olur. Önemli bir konu ve arada hatırlatılmayı da hakediyor doğrusu. Linki veriş gayem, aynı konunun başka gözler ve başka fikirlerce de irdelendiğine dikkat çekmek, bu sayede paylaşılan bilginin çoğalmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktı. Yoksa konu sahibini -haşa- azarlar gibi "ne o kardeşim her aklına esen araştırmadan-etmeden konu açıp, forum kirliliği yapıyor" demek değildi kesinlikle. Size katılıyorum: "ettekraru ahsen, velev kane yüzseksen" .
Nuri kardeş çok alınmışsın bak. Link verdiğin için tşr sedat abininki daha güzeldi. Bende aslında senin yazına karşılık vermedim ama hergün girip yazılanları okuyorum birkaç konuda denk geldim bir arkadaş birşey yazıldığında hemen falanca yerde işlenmişti gibi yazıları görüyordum sende yazınca yazdım olay bu. zaten beğenilmeyen konu olursa ya okumayan okumaz yada site yöneticileri silerler 3. şahısların yazmasına gerek yok diye düşünüyorum.