Herkese merhabalar.hepimizin burada olma sebebi belli arkadaşlar önemli olan uygun malzeme ile trofe yi yakalamak. AMA ARKADASLAR GEÇMİŞ OLSUN DENİZLİ BURDUR AYDIN çevrelerinde trofeyi yakalamak artık imkansız.çünkü bohçacı dedigimiz kişiler her türlü olanaklarını olmayan bilgilerini ben onlara bebek balık diyorum onları alıp tuttum diyorlar. hepimiz şahit olduk bunlara kimimiz kızıp bağırdık kimimiz ses cıkaramadık. yani kısacası arkadaşlar çok büyük bir sıkıntı içindeyiz her gecen gün tuttuğumuz israil sazanlarına sevinir olacağız.sizlere gitmiş oldugum avlak yerlerinden bir anımı paylaşmak istiyorum nacizane.şimdiden çok teşekkür ederim okudugunuz için. denizli gökpınar barajı yapraklı barajı cavdır barajı ışıklı barajı bozdoğan barajı ismini yazmadıgım ufak göletler ( bu mevkidekiler isimlerini bilir ) neyse yapraklıdayız av sezonunu hayırlısıyla actık yaz mevsiminin sıcagını yapraklının serin gecesinde semaverde çay demleyip sessizliği dinleyerek diyecekken karsı taraftan biri cof cofff başka biri son ses müzik acarak bozuyor . hepimiz yaşıyoruz bunları. heves kırılıyor .onca masraf onca düzen onca heves gözünün önüne geliyor susuyorsun bişey demiyosun sabah oluyor göletin üstü poşetler yüzerek gidiyor .yani tam bi kaos.tuttugun ne dersen bomboş YAPRAKLIYA GİDECEK OLAN AVCI DOSTLARIM SİZLERE CANI GÖNÜLDEN İÇİMDEN GELEREK SÖYLÜYORUM BOŞUNA MASRAF YAPMAYIN İNANIN İSRAİL SAZANINDAN FARKLI BİŞEY GÖREMEZSİNİZ KOOPERATİF ZATEN ELEK GİBİ ELİYOR HERGÜN . BİR ÇOĞUNUZDAN DAHA HASTA BİRİYİM BU KONUDA BELKİ TEDAVİ GÖRECEK DERECEDEYİM BALIK AVI DENİNCE KİMSE BENİ ,((( AV SEZONU İÇİNDE TABİKİ)))) TUTAMAZ O SEMAVER KURULACAK CADIR ACILACAK AMA İÇİNE YATILMAYACAK KAFA Bİ O ZİLE Bİ O ZİLE BAKIP DURACAK GECENİN KARANLIGINDA SEMAVERDEKİ CAY BİTENE KADAR. LÜTFEN GÖLET KENARLARINDA ÇÖP BIRAKMAYALIM ATANLARI UYARALIM CEWREMİZİ KORUYALIM BU ARTIK ASLİ GÖREVİMİZ DEGİL ERKEKLİK GÖREVİMİZ. LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILMAYAYIM .TEMİZ BIRAKALIM ORALARDA ÇÖP BİDONLARI OLMADIGI İÇİN EN YAKIN YERE KADAR YANIMIZDA BULUNDURALIM. SABIRLA OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM DOSTLARIM. ŞİMDİ GECELİM DİGER AVLAKLARA HER YERDE SORUN AYNI -AVLANACAK BALIK YOK - İSRAİL SAZANI ÇOK -BOHÇACILAR GENELDEN YERLERLE İLGİLİ BİLGİ YAZMAK HOŞ OLMAZ MEVKİLERLE İLGİLİDE ANINDA KURUTMAYA MEYİLLİ BOHÇAÇILAR COKTUR . ÖĞRENMEK İSTEDİGİNİZ YADA BİLGİ ALMAK İSTEDİGİNİ NACİZANE YARDIMCI OLURSAM NE MUTLU BANA . EKSİKLERİM OLDUYSADA KUSURA BAKMAYIN . BURDUR DENİZLİ GÖLET VE BARAJLARIYLA İLGİLİ BİLGİLERİMİ SİZLERLE PAYLASABİLİRİM . reeling
"LÜTFEN GÖLET KENARLARINDA ÇÖP BIRAKMAYALIM ATANLARI UYARALIM CEWREMİZİ KORUYALIM BU ARTIK ASLİ GÖREVİMİZ DEGİL ERKEKLİK GÖREVİMİZ." . Kesinlikle katılıyorum. Oraya buraya çöp atan kişi ne erkeklikten ne de adamlıktan bahsetsin. Biz sizin çöplerinizi toplamaya mecbur muyuz?
Işıklı barajına bağlı birçok küçük dereleri gezdim,aynı zamanda oraya yakın olan menderesin de irili ufaklı kollarında avlandım.Son senelerde ciddi balık azalması var bence.Mesela çok iyi kadifeler,turnalar vardı ışıklı taraflarında.ama artık az.çevre pisliği zaten iyice çoğalmaya başladı.Halil abi yazdıklarına tamamen katılıyorum inşallah insanlar akıllanır
Halil Bey birkaç hafta sonra hanım memleketi olan Denizliye geleceğim. Daha öncede kayınbiraderler Yapraklıya falan gidiyorlardı. Onlardan da aynı şekilde şikayetler duyuyordum. Bende Av merakına yeni sardım. Geldiğimde çevrede günübirlik gidilecek yerleri araştırırken Akyar gölünü öğrendim. Mapsten baktım Denizli Merkeze 35-40 km arası. Gelirken 3-4 çeşit sahte, ciğer, hamur, dondurulmuş yemler getireceğim. Makinam Gear Ratio 4.6:1 LineCap 3 Bilyalı, 3 Metre kamışım var. Hiç gidemezsek merkezdeki Gökpınar diyoruz ama gerçekten son av raporlarından anladığım kadarıyla popülasyon epeyce telef edilmiş. Belki bu durumları ilgili merciilere yüzlerce kişi aynı haftalarda bildirirse birden uyanış sağlanabilir. Bence amatörler bu aşamada organize olup belirlenen bir hafta içinde yazılı dilekçe, mail, telefon ile esas yetkili kişilere ulaşmalı.
Denizli Merkeze en yakın noktalardan biri olan Akyar Gölü ile ilgili güzel bilgiler gördüm. Tatlı su Levreği ve Turna alanlar gördüm. Son zamanlarda o tarafa giden var mı?
fatih kardeşim herkes gibi bizlerde oralara stres atmaya biraz rahatlamaya gidiyoruz hoş olmayan şeylerle karsılasmak moral bozuyor tabiki . herşeyin başı sağlık sağlığın başıda temizliktir .temiz olunca eminimki yapraklıda ve diger yerlerde tutacagımız trofeler olacaktır bi düşününce bence olmayacak sey yok bi bakarız ilerde belki evlatlarımızla torunlarımızla daha güzel avlar yaparız böyle yerlerde. ))) ========================================================== MELİH kardeşim ben menderesin kuyucak istikametinden nazilli istikametine dogru avcılık yapan oradaki köylü bi kaç balıkcı köylü ile tanıstım .balıkcı diyorum çünkü balıkcılık yapılıyorsa demekki orada can cekişsede bi kaç balık var gecmişte elini yüzünü yıkadıkları menderes nehrinin günümüzdeki halini herkesten duyarız onlarda anlattılar ama ellerindeki malzemeleri görünce acaba demekten kendimi alamadım . yayın diyorlar evet dip takım la yayın avlıyorlarmıs ama suyun durumunu görünce insan cekiniyor denedim bende ak sazan haricinde saglam bir vurus alamadım . onuda geri saldım .menderesi baglayan nazilli istikametindeki kollarda kasna ve sarılar var ama onlarıda köylüler ve serpme.........
çevremizi temiz bırakarak en büyük trofeyi o zaman tutarız .ortalık temiz degilki nasıl biz temiz olmayan bir yerde yaşayamıyorsak balıklarda yasayamaz. aman bi benim atmamlamı kirlenecek deyip atarsak ve herkesde aynı düsüncede olacagı için nasıl balık konusunda aynı düsüncedeyiz bu konudada aynı düsüncede oluruz . balık falan bulamayız artık benim en büyük tuttugum balık 4 kilo olarak kalır yeni yetişen avcı kardeşlerimizde israilleri trofe olarak yazar yada hiç bişey tutamazlar . hersey arkadaşlar bilinçli tüketim ve bilinçli vatandaşlıktan geciyor kusura bakmayın ama herkes elini taşın altına koymalı ve bayagı bi süre cekmemeli HADİ ARKADAŞLAR Bİ DENEYELİM LÜTFEN... GELECEK SENE Kİ AVIMIZ İÇİN
Arkadaşlar 3 hafta sonra Denizliye geleceğim. Akrabalarımla birlikte Pazar günü Akyar barajına gitme planımız var. Gündüz avı olacak ve akşiam dönülecek. katılmak isteyenleri beklerim. Ayrıca Akyar harici günübirlik yakın yerler için tavsiyelerinizi de bekliyorum. Sadece baraj ve Göllerden haberdar olabiliyoruz. Aslında Akarsular, Dereler, Çaylardan da umut vaadeden var mıdır? At çek yapabileceğim Kasna gibi türlerin peşine düşebilirim. Çıkan Balıklar: Turna, Sudak, Tatlı Su Levreği(Perch), Tetlısu Kefali (Kasna), Güneş Levreği, Sazan, İsrail Sazanı...
umut akyar için bana tarih olarak yazarsan iş olarak kendimi ayarlarsam neden olmasın .özelden mesaj olarak gün ve tarih olarak yazarsan orası için gerekli bilgileri sana veririm gelemesem bile teklifin için şimdiden teşekkür ederim . görüşmek dilegimle
Haftasonu için oraya gelip pazartesi günü İzmir'e döneceğim. 16 Şubat Pazar günü gitmeyi düşünüyoruz. Sabah kahvaltıdan sonra çıkıp akşam gelmek koşulu ile. Tahminlerime göre Denizli Merkezdeki Işıklı Barajından daha güzel bir popülasyon var gibi. Işıklı'da Sazan ve Yayın harici balık çıktığını görmedi, duymadım. Akyar daha mantıklı gibi görünüyor. Bilgileri buradan da verebilirsiniz başka gidecek arkadaşlar varsa ufak bir organizasyon ekibi toplarız. Buralardan istediğiniz birşeyler varsa elimden geldiği kadar getirmeye çalışırım.
umut merhaba bugunkü av raporunu dört gözle bekliyorum. şuan işyerindeyim nöbetimi degiştiremedigim için gelemedim takımlarımı hazırladım. bagajda bekliyordu. son güne kadar ümit işte bekledim.herneyse ne yaptın geldin mi akyar a . cok yakın oldugu için gelmeyi cok istedim.av olmasada tanısmak cok iyi olacaktı. bu gun dewamlı internete girip raporunu yazmanı bekledim .
Bu hafta Denizliye geldim döndüm, Akyar'a gittik ancak malesef Akyar Barajı 2-3 yıl önce bir temizlik çalışması sebebi ile boşaltılmış ve su seviyesi kademeli olarak düşürülmüş. 2011-2012 yıllarında çok iyi av çıkarıldığını söyleyenler su seviyesinin azaldığı dönemde gitmiş olmalılar. Sonrasında tekrar su tutmaya başlamış lakin şu an balık bakımından çok fakir ve su seviyesi düşük sayılır. Hangi takım hangi olta atılırsa atılsın 20-25 cm üzeri balık çıkmıyor. Sarı Sazan denilen türden başka birşeyde denk gelmiyor. 4 kişi toplam 12 olta attık bekledik. 7-12 arası tık yok. Her boy iğne ve yem kullanıldı. Küspe, Mısır, Hamur, Solucan, Tavuk Kalbi, taze dondurulmuş balık, kuru balık yemi... Ancak saat 12'den sonra 15-25 cm üzeri Sarı Sazanlar gelmeye başladı. Attığım bir oltadaki 2/0 numara iğneler üzerinde tüm yemleri denedim hiç vuran olmadı. Diğer oltalardan küspe ve hamur takılı olanlardan balık çekmeye başladık ama hep küçük hep küçük. Livarda beklettik beklettik akşama 25 cm civarı 4 tane erkek balığı kovamıza aldık, kalanlar iade edildi. Muhtemelen 2 yıl kadar daha Akyar'a gidilmez.
saglık olsun umut inşallah daha güzel avlar seninle olur.daha güzel bilgilerini paylaşman dileklerimle denizliden bol selamlar sana .