DENİZLİ İSRAİL SAZANI AVI

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında nemesis20 tarafından paylaşıldı.

1. nemesis20

nemesis20 halil

Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    4000.gr aynalı sazan
    içimdeki av tutkusu depreştikce depreşti artık tutamaz oldum kendimi uzunca bir süredir oltaları temizleyip eksik malzemeleri tamamlayıp yasak mevsim başlamadan son kez semaveri ateşlemenin zamanı geldi dedim artık . UMUT kardeşime yarenlik edemedigim için bir hafta sonrası bende aynı yere gittim
    akyar.... sabahın ilk saatlerinde barajda gün doğumuyla birlikte malzemeleri arabadan indirdim .heryerde oldugu gibi göletin suyu çok çekilmiş.zaten burada oldum olası israil sazanlarıyla bir mücadelem vardı. oltalarımı dip oltası olarak suyla buluşturdum.onlar dip olarak görevini yaparken bende anten ile kenardan antrenmana başladım olta takımlarımda küspe kullanmadım. 2 iğneli kendimin yaptıgı deniz sistemine benzer takımla ( NORMALDE BU TAKIMI KULLANMAM AMA BURASI İÇİN İSRAİL SAZANLARINA KÜSPE HARCAMAYA DEGMEZ DÜŞÜNCESİ İLE YAPTIM BİR İKİ TANE ) yem olarakta solucan kullandım iri solucanlardan. kürek girmemiş çapa girmemiş bahçelerden :))) herneyse dostlarım ,anten söyle dursun, gırgırlarımdan birinden bir vuruş aldım çekmedim biraz bekledim ses soluk cıkmadı .yarım saat sonra antenle başladım israil sazanlarını azaltmaya sizlerde de oluyormu bilmiyorum çektikce yeni bir aynalı sazanı göleti kavusturmus yada bir sarı sazan kolonisini kurtarmıs kadar sewiniyorum. semaverde kaynayan ve demlenen çayı bir o kadar canım cekmesine ragmen kalkıpta koymak içimden gelmiyor . ve o beklenen ses zil sesi............
    zili söküp hızlıca gerdirip yavas yavas çektim misina bana doğru yaklaştıkca yan yan gelmesi fazla ihtimal vermesemde güzel bir aynalı ihtimali olusturdu bende.
    ama erken düşünmüşüm. :(
    onun bunun hakkını yiyerek göl içinde haddinden fazla irileşerek oltama takılan obez bir israil sazanı. 400-500 gr. tahmini agırlıgı.
    az ilerimdeki diger bir arkadasta ha bire zilleri calıyor el kadar balık cekip duruyor .normal sazan ise uyarayım dedim sepeti olmadıgından kovaya israil sazanlarını doldurmus ufak bir sohbetten sonra balıkların türünü kendisinin kırılmayacagı üzülmeyecegi bir şekilde anlattım .ALLAH tan normal sazan yok hep israil sazanı.
    kılçıklarını dikkat etmesini söyledikten sonra yerime gectim . benim antenin şamandırası gömülmüş suyun içinde .çektim yine bir israil .tekrar bir yemleme solucan takma derken. semaverdeki cay ilerleyen zamanda diger avcı arkadaşla sohbetimizi şenlendirdikçe şenlendirdi.
    Dostlarım sonuç olarak israil sazanları gölü esir almıs durumda normal sazan olmadıgını düşünüyorum.Artık hepimiz yazmaktan ve okumaktan bıktıgımız bir konu bu olay. (((tek yapmamız gereken bol bol bunları yok etmek ))))
    son olarak av sonunda bol miktarda israil sazanı tabiki yanımda olta atan arkadas yerim dedi verdim bazısını ama bir cogunuda malum.......
    LÜTFEN ARKADAŞLAR İSRAİLLERİ TOPRAGA BIRAKMAYALIM GERİ SALMAYALIM AVLAK YERLERİMİZDE POŞET ,ÇÖP, YANAN ODUN PARCASI, YADA KÖZ KESİNLİKLE BIRAKMAYALIM, ARTA KALAN KÜFLENMİŞ PASLANMIS İĞNELERİ APARATLARI YANIMIZA ALALIM EN YAKIN ÇÖP TENEKESİNE ATALIM ÇÜNKÜ ORALARA SU İÇMEYE İNEN HAYVANLAR OLUYOR NİTEKİM SİTEDE ARKADASLARIMIZIN PAYLASTIGI RESİMLERİ DE GÖRÜYORUZ MARTIYA DOLANAN MİSİNA GİBİ.
    LAFI FAZLA UZATMAK İSTEMİYORUM DOSTLARIM
    BEN TOPLAMAYA YETİŞEMİYORUM ARTIK.
    SABIRLA VE SİNİRLE YAZDIĞIM DEVRİK OLAN CÜMLELERİMİ OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADASLAR
    TARİH 23 .02 .2014.
    DENİZLİ.

2. Mimaras

Mimaras Erdem

Elinize sağlık...

Konumum itibariyle tatlı su avından pek anlamıyorum, ancak çeşitli konularda okuduğum kadarıyla bu israil sazanı yayılmacı / işgalci bir tür sanıyorum. Bu tür istilacıların ortak özellikleri vardır, aşırı yemlenirler ve besin zincirini alt üst ederler ve de çok hızlı şekilde ürerler.

Bu tür göllerimize nasıl musallat oluyor onu anlayamıyorum, zamanında birisi mi gelip atıyor, nasıl oluyor ?

3. TSGuner

TSGuner Sami

Mimaras yeni olduğumdan özelden mesaj atamıyorum

4. nemesis20

nemesis20 halil

Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    4000.gr aynalı sazan
    Gölleri ve barajları dsi ve il tarım müdürlükleri balıklandırma calısması yaptıgını biliyorum. menşei yurt dışı olan bazı balık türlerinin yumurtaları balıklandırma havuzlarında balık olduktan sonra göllere ve barajlara salınıyor . arada gelen yada havuz balığı olarak üretilen bu israil sazanı türü arada kaynamıs olabilecegini bir yazıda okumustum . ve ortamını buldugu sırada da cok hızlı bir şekilde üremekteler.zor koşullara da dayanaklı bir tür. uzun lafın kısası çok ince ve hassas olan bu konuyu ilgilenen mühendis arkadaşların iyice takibiyle çözülecegini düşünüyorum.