Selamlar herkese iyi geceler yarın kısmet olursa balık avına çıkmayı düşünüyoruz Denizli ve yöresinde mevcut olan ışıklı,adıgüzel,yapraklı, yada gökpınar hangisini tavsiye edersiniz şuan için bi yasak mevcutmudur küspe yasak dediler kullanmalımıyım kullanmamalımıyım yardımcı olursanız sevinirimmrsparkle
Yapraklı şuanda ölü vaziyette. Su çok yüksek ve balık hala yemlenmiyor. Küspeli olta konusunda da, zaten sirkülere göre yasak. Diğer yerlere de gitmek daha nasip olmadı. Giden arkadaşlar durum hakkında bilgi verirlerse sevinirim.
yapraklıda suyun yuksek olması balıgın yemlenmiyor anlamına gelmez yapraklıda balık kalmadı. denizlili arkadaşlardan allah razı olsun irili ufaklı ne denk geldiyse tuttular ufak demediler buyuk demediler zamanında torbalara doldurdu doldurdu gittiler.yapraklının balıkları orucmu tutuyorda yemlenmiyor. yoksa yokmuda size yemlenmiyormus gibi geliyor.100 balıkcı gelirse anca 5 yada 10 kisi balık alıyor gunlerce sabredenler tabiki bu balık alan kisiler.gecen senelerde sulama cok yapıldı neredeyse su kalmadı yapraklıda millet balık tutamadı dediler su cok cekildi balıkta bir yere toplandı gezmiyor balık ondan tutulmuyor su azalsa bir dert cogalsa bir dert. bu balıkcılarıda anlamak zor balık az oldugu icin yapraklıya gelenler eli boş donmek mecburiyetinde onceleri cok tuttunuz simdiki gelipte eli boş döndügünüzü önceki tuttuklarınızın yerine sayın. yapraklıda balık kalmadı.sayenizde birazda başka yerleri kurudun yapraklıyı kuruttunuz yetivesin gari.
denizlinin balığı denizliye yetede arta bile; ordan burdan gelen çok olusa galmaz tabi.. demi saffet arkideşim... yetivesin gari harkes kendi önünden yesin
saffet tepkini çok iyi anlıyorum, gerçekten yapraklı'da gördüğüm balıkçılar çok acımasız, küçük büyük ne varsa çuvala koyuyorlar. Ama balığın da bir yemlenme zamanı olduğu ve su koşullarının bunun üzerinde çok etkili olduğu da gerçektir. 3 gün aynı yeri yemleyip 4. gün tabiki buradan balık tutulur ama benim gibi çoğu insan haftada sadece 1 gecelerini bu işe ayırabiliryor, dolayısıyla koşulların uygun olduğu zamanı kollamamızda bir gariplik yok. İyi avlar...
valla ben yapraklıda balıgın yemlenmediginden degil azaldıgından tutulmadıgı kanısındayım sonucta balık acıktımı yemlenecek balık yoksa tabiki yemlenmez olmayan balıgın yemlendigi nerde görülmüş.bir avlakta balık cok ise yem sıkıntısıda okadar cok olur balık budafe ekstra yeme yönelir yani balıkcıların attıgı yemlere tehlike oldugunu bilse dahi karnını doyurmak icin mecbur yeme saldırır. avlakta balık az ise yem sıkıntısıda az dır balık ekstra yeme cok nadir yonelir balık suda yemlenir ekstra yeme yonelmedigi icin zannedersinki balık yemlenmiyor balık tehlikeli olmadıgını bildigi yemlerle karnını doyuruyor zaten yem sıkıntısı yok karnını doyurmak icin rekabet edecegi cok sayıda balık yok niye macera arasın.macere arayan balıklarda oltaya gelirzaten buda cok az sayıda olur.100 kişide 10 kisi.balık alır olay budur
ustam bırakmak istiyorum gerçekten bu işi yaw ben küspeyi atmadım yasak diye elimde bi anten sabaha kadar 3 balık tuttum yarım kilodan biraz fazla ( diğerleri suya kavustu tekrar) adamın biri geldi 5 tane tırıvırımıdır ne karın ağrısıysa attı hayret ediyorum ufak ufak israil sazanlarını aldı gitti nası yiyecekse arkadasından beddua ettm zaten kılçıkları bogazına takılsın die
benim düşüncem balık azlığı falan değil son yağan yağmurlarla suyla birlikte balığın besleneceği yemlerde geldi. suyun üzeri sıcak olmasına rağmen dibi halen soğuk balık tuatanlarda ufak yaklalıyorlar bunun nedeni balık henüz havyarını atamadı kenarda yavru balık da pek yoktu yapraklının bu yıl ki yağmurlardan dolayı zamana ihtiyaçı var yoksa halen bu kadar alabalık oltaya gelmez di.
havalar baya ısındı alabalık derine inmiştir sazan yavas yavas gezmeye başlar aslında zamanı var birazdaha sazan icin yapraklıda busene gidecegim birazdaha zaman gecsin bakalım.
yapraklıda avlanacak arkadaşların dikkatine lütfen avlandıktan sonra ortada çöp bırakmayalım.bu yaz tam iki çuval plastik yaktım yapraklıda.beni şaşırtan başka bir olayda bir adet yayın yavrusu yakaladım.yapraklıya yayın nerden gelmiş hala şaşırıyorum.balığı göle tekrar bıraktım.
yapraklıya yayın salındı suanda yayın kadife alabalık aynalı sazan pullu sazan çay balığı kum balıgı bıyıklı dedikleri siraz var barajda avlanan arkadaslar limit altı balıkları suya geri bırksınlar lütfen özellikle aynalı sazan ve yayın balıklarını