Merhaba arkadaşlar sazan sezonu başlamak üzere. Denizli Yapraklı barajındaki avlakları ve durumları bildirelim. Bugün oraya giden arkadaşlarım ve amcalarım balıkların daha çıkmadığını söylüyorlar.
Biraz araştırdıktan sonra sezonun kapalı olduğunu Yapraklı barajında şuan avlananlara jandarma tarafından 850 tl ceza kesildiğini öğrendim :/
1- yapraklı barajı Burdurun-Gölhisar ilçesine bağlıdır 2- denizlili Avcı(!?) lar için sezon ve limitten bahsetmek hakaret sayılır. 3- yöre halkı denizliden gelip kamp kurup sarhoş olup gelene gidene küfreden hır çıkaran bu guruplara sinir olmaktadır. 4- bir gün bu arkadaşların başına bişey gelebilir. yapraklıyla ilgili her açılan konuya bunları yazmaktan ben bıktım ama denizliden bukadar üye var hiç biri bu adamlara bu forumlarda konuşulanlardan bahsetmiyormu?
Ozan arkadaş, usta, abi, abim, (ne diyeceğimi bilemedim) haklısınız. denızlılılere balık avı konusunda ne deseniz yeridir. Avcılıgı zevk için değil boğaz için yapıyo bir çoğu. yapraklıyı atılan ağlar hariç kanun dışı kullanan, sezonu takmadan av yapan limitlerde uygunluk gözetmeyen denizliilerdir. gölün etrafında 100 avcı varsa bunun 95 tanesi denizli lidir.. Çok avlaklarımızı o kadar bilinçsiz kullanıyoruz ki, belli zaman sonra av bulmakta tamamen zorlanacagız.
Sizde tüm Denizlilileri aynı kefeye koyuyonuz...Abartmadan konuşalım... Ben orda yatıp kalkan evinin yolunu bilmeyen yöre halkıda gördüm.... ok demiyorum, Denizlili olupda dediğiniz gibi insanlar vardır...Ama biraz sağduyulu konuşalım....
oncelıkle su yasını bı yaz ona gore hıtap edelım ve 2. olarak denızlıden gelıp orda serhos olan adam golun kenarında serhos olur gecenı bı yarısı kıme laf atcak dagdan gecen dısı kurtlara mı sacma sapan konusmayın adam ıcmesını bılmıoyor bagırıp cagırıyorsa bu butun denızlı lerın sucu deıl 3. olarak bu foruma uye olanların cogu normal adam gıbı avını yapan ınsanlardır tırıvırı cı deıllerdır lutfen su DENIZLI LER BOLE YAPIO SOLE YAPIO DEMEYI BIRAKIN ICINDE ADAM GIBI AVINI YAPAN INSANLARDA VAR!!!!
Cumartesi günü yani ayın 16 sında Yapraklıya gideceğim acaba göl ne durumda bilgisi olan paylaşabilirmi lütfen.
duydugum kadarıyla yapraklıya gırıs ucretlıymıs ve gece av yasak mıs gunes dogumu ve batımı arasında serbest mıs dogrumu
Arkadaşlar cumartesi akşamı gittik pazar akşamı döndük, bize karışan eden olmadı kimse paradan puldan da bahsetmedi. Gölün kapısı mı var ki giriş ücreti olsun. Bulunduğumuz avlakta bizden başka 2 gurup daha vardı onların da bizim de zillerimiz epey çalıştı. Kadife ve sazan bol çıkmakta fakat sazanların boyları pek büyük değil. Diğer guruptaki abilerin balıklarıda küçüktü max büyüklük 800-900 gr'dı.
yapraklıda sezon açıldı arkadaşlar... koperatif aldığı için sadece hafta sonları cumartesi ve pazar serbest giriş ücreli deil ayrıca gece avı da yasak deil..
hafta içi yada hafta sonu sınırlaması diye birşey yoktur arkadaslar, önemli olan kullanılan olta sayısı ve balık büyüklüğü limit değerlerine uymanızdır.