Denizli'deki Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı'nın suyunun yükselmesiyle binlerce balık, baraj kapaklarının üzerinden atladı. Daha önceleri oltayla balık avlamaya gelen vatandaşlar, yağmurların etkisiyle suyu yükselen barajdan düşüp can çekişen balıkları çuval ve kovalarla topladı. Barajın tahliye kanallarına yukardan sarkıttıkları iplerle inen vatandaşlar, kısa sürede çuval çuval balık topladı. Balıkları yakalamaya çalışan vatandaşlardan Ahmet Yıldırım, "Balıklar ölmeden önce toplamak gayet normal. Düşenleri topluyoruz. Vatandaşlar bedava balığa akın etmiş durumda.'' dedi. DSİ 212. Şube Müdürü Nuri Ünlü ise balıkların yumurtlama dönemlerinde akan su kısmına doğru yöneldiklerini söyledi. Ünlü, barajın su seviyesini düşürme çalışması başlattıklarını kaydetti. Gökpınar Deresi üzerinde kurulan ve 2002 yılında bitirilen Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı, sulama ve içme suyu amaçlı kullanılıyor. http://www.samanyoluhaber.com/ShowGallery.aspx?ID=4816
pişirip yemek insanımızın aklına hemen toplayıp pişirip yemek geliyor ölmemiş olanları tekrar suya bırakmayı düşünen bir kişi dahi çıkmışmıdır acaba merak ediyorum bu bilince kavuştuğumuzda inanın hem tam demokrasiye hem de suç oranı en düşük millet olmayı başarmış olacağız
ah be abi burası türkiye ilk başta insanımızın beyninden şimdi ne elde etsem kar'dır zihniyetini çıkarıp yarını nasıl kurtarsam düşüncesini yerleştirebilseydik acaba bu durumda olurmuyduk
Evet, bu haberi dün ben de izledim ve hem insanımızın açgözlülüğüne, hem de onlarca balığın telef olmasına çok üzüldüm. Hiçbir zaman azıyla yetinmeyi bilmiyoruz, hep daha fazlasını istiyoruz, kısaca açgözlüyüz. Bunu evine ekmek dahi götüremeyen insanlar yapsa ''neyse'' diyebiliriz ama, geçim derdi olmayan insanlar bile bunu yapıyor. Allah akıl fikir versin, ne diyeyim. Saygılar...
bence bu kadar iyimser olma insanlarımızın aklından pişirip yemek değil .Toplayıp üç-beş kuruşa satmak geçiyor.... 18 Nisan' da turna avlarken beni göl kenarından uzaklaştıran ceza yazmakla tehdit eden görevlilerimiz uyuyor sanırım...
O yukseklikten betona düşüp yaşayacak balık varmıdır. Ben pek sanmıyorum Canlıs varsa elbette geri suya atmak doğa dostu ve geleceğimize yatırım olarak yapılacak doğru bir davranış olurdu.