Deprem,kerpiç,ölüm

Konu, 'Makaleler' kısmında cemal doğan tarafından paylaşıldı.

1. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Komşusu açken tok yatan bizden değil diyen peygamber.
    Fırat kenarında bir kuzu kaybolsa hesabını Allah'a nasıl veririm diyen halife Ömer.
    Kerpiç evler.
    Aç bebeler.
    Sütsüz analar.
    Parasız,işsiz, çaresiz babalar.
    Deprem.
    Ölüm.
    Kurtulduğuna sevinemeyen,ölen koyununa ağlayan kadın.
    .........
    Ellibeşinci umre.
    300 kişiyle gidilen hac.
    Kabe manzaralı süit'te namaz.
    Gemiler,gemicikler.
    Hızlı trenler.
    1950'den kalma raylar.
    Ölen insanlar.
    Takdir'i İlahiler.
    Deprem,devlet;Ölüm.
    Hava alanında suçlu açıklandı;kerpiç evlerde oturan insanlar.
    Suudi arabistana kalktı uçak.

2. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    çikmaz Sokak

Umut , ışık, sevinç , inanç, saadet.

Karamsarlık , ihanet, vurdumduymazlık , gamsızlık, uymazlık, aymazlık.

Böylesine keşmekeşlik, kokuşmuşluk ve davullu zurnalı yaşam felsefesi bizden başka bir toplumda varmıdır bilmiyorum, sözün özü beynimin içi ARAP SAÇIna döndü.

3. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Kerpiçten taş yapmak bu olsa gerek...
    Mancınıkla atılan bir taş...

4. santor

santor mehmet

kalemine sağlık Cemal kardeşim

5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Deprem,kerpiç,ölüm

================================================================================
    Komşusu açken tok yatan bizden değil diyen peygamber.
    Fırat kenarında bir kuzu kaybolsa hesabını Allah'a nasıl veririm diyen halife Ömer.
    Kerpiç evler.
    Aç bebeler.
    Sütsüz analar.
    Parasız,işsiz, çaresiz babalar.
    Deprem.
    Ölüm.
    Kurtulduğuna sevinemeyen,ölen koyununa ağlayan kadın.
    .........
    Ellibeşinci umre.
    300 kişiyle gidilen hac.
    Kabe manzaralı süit'te namaz.
    Gemiler,gemicikler.
    Hızlı trenler.
    1950'den kalma raylar.
    Ölen insanlar.
    Takdir'i İlahiler.
    Deprem,devlet;Ölüm.
    Hava alanında suçlu açıklandı;kerpiç evlerde oturan insanlar.
    Suudi arabistana kalktı uçak.
    Konu deprem incelenmesi gereken bir konuda, verilen örnekler, bodoslama dinden, inançtan olunca yanlış, ozaman bende derimki,senede, on kere parise, romaya, ingiltereye, amerikaya, gidiliyor, çocuklarımız amerikan vatandaşı olsun diye, 3 ay evvelinden amerikaya gidip doğumlarını orada yapanlar, kendi zevkimizden örnek verirsek, dünyanın dört bir yanına deniz ve kara avı için gidip milyarlar harcayanlar, sanki farzmış gibi her yaz tatile gidip yazlıklarda, tatil köylerinde milyarlar harcayanlar, vs vs, görülmezde, hemen akla dinini, yaşamaya biraz fazla özen gösterenler, gelir acaba çok merak ediyorum, acaba dillerin altında başka şey varda onu söyliyemiyorlarda, bu yollu çatmalarla neyi anlatmaya çalışıyorlar anlamıyorum, sen evini doğru dürüst yapmazsan, başınada gelecek budur, fazla kurcalamaya gelmez bu konular, altından çok çapanoğlu çıkar, kalpler, gönüller kırılır, en iyisi, burası yeride değil, bu konulara girmemek, bu forumlarda neler paylaşılması gerekiyorsa onları paylaşmak, kişilere faydası dokunacak bilgilerimiz varsa onu, kişilerle paylaşmaya çalışmak, sanırım daha güzel ve doğru olanda budur yanılmıyorsam, Selam ve Saygılarımla.

6. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Parise,Romaya gidenler sorumlu mevkisine gelirse onlar içinde yazarım merak etme.
    Ben çakma niyeti ile değil açıkça yazdımda, sen açıkça koruma niyetini dolaştırmışsın be Erhan abi.

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    cemal doğan;696843

Kardeşim dikkat edersen, sorumlu mevkidekilerle ilgili birşey yazmadım, belki onlara senden fazla kızmaktayım, ama şunuda unutma, bu memleket 2000 yılında kurulmadı, 86 yıldır, büyük bir ekseriyetle, sorumluluk mevkisinde hep romaya gidenler oturuyor, dikkatini çekerim, ;) Allah' a şükür bugüne kadar yamuk olan kimseyi korumak nasip olmadı, bundan sonrada olamaz, çünkü benim inancıma göre haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu babam olsada böyledir, müsterih ol, ;)

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Erhan abi dini konulardaki hassasiyetine katılıyorum.Zaten yaradılış amacımız Rabbimize kulluk etmek.Allah herkese hidayet nasip eylesin.

Yanlız dini konuların bu sitede konuşulmaması benimde ilke olarak benimsediğim bir konudur buna da katılıyorum.Çünkü inananı var inanmayanı var.Herkes hürdür.Bu konulara bir girilirse çıkılamaz.Çok kalpler kırılır.

Fakat seninde doğru dürüst ev yapsınlar sözün bana göre hoş olmamış.Adamın durumu varmı da doğru dürüst ev yapsın. O maddi imkansızlıklar içinde kerpiç evi ancak doğrultmuş garibim.Kim istemez betonarme evde oturmayı.Gerisi siyasete girer diye konuyu kesiyorum.Allaha emanet ol.

9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Sözlerine ve hassasiyetine katılıyorum, vede herkesinde bu ve benzeri konularda daha hassas olacağını, ve buraya taşınmaması konusunda daha dikkatli olacağınıda umuyorum, Sevgi ve Saygılarımla sende Allah'a emanet ol...

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Temennine gönülden katılıyorum.Nasıl biz amatör ruhlu balıkçılar için kaçak avlanmak,tırıvırı,limit altı av konularında esneklik gösterilemez ve çok dikkat edilmesi gereken konular ise dini konular hakkında da hassasiyeti olan insanlara cevap hakkı doğuracak anlatım ve benzetmelerelerin kullanılması ayni ölçüde tahrik edici.

Bu gibi konuların siteye taşınmaması konusunda zannedersem herkez hem fikir.Konu benim için kapanmıştır.

Son düzenleme: 30 Mart 2010