büyük geçmiş olsun erhan abi... allahım beterinden korusun... ama kurban olduğum istediğinde nasıl hatırlatıyor kendini ... O nu unutmamayı, O nu devamlı anmayı nasip etsin bize inşallah... tekrar geçmiş olsun abi... evdekilere bol selam...
Dün gece ben de değirmenderedeydim, çevrede büyük korku yarattı. Ardı ardına telefonlar susmadı sabaha kadar. İnsanlar o acı günlerin izlerini derinden yaşıyorlar, umarım tekrar yaşanmaz...
Oyy Allahtan yola çıkmışım o gece insan korkuyo yaa.. Kimseye bişey olmamıştır inşallah..Geçmiş olsun Erhan abicim hazırlıklı olmak lazım..
Cok cok gecmis olsun Abicim. 1999 marmara depreminde bizde buyuk problemler yasadik.1 hafta korkudan eve giremeyip cadirda kaldik.Bundan dolayi nasil bir kaos oldugunu bilirim.Tekrar gecmis olsun...
Evet demekki benimkide rüya değilmiş.Gece sebebi belli değil ve ben uyandım bir sağa bir sola dönerken sallantı başladı. Çok seri bir sallantıydı odadki gardolabın kapaklarından çıkan sesle irkildim. Aynı zamanda pencerelerdende ses geldi. Uzun sürmedi. Geçmiş olsun diyelim.
Sevgili dostlarım,o saatte yaşlı anamla ilgileniyordum.Uyumak için tam uzandığım sırada gümbüüüürrr diye bir ses oldu.Herhalde binaya bir kamyon çarptı dedim.Hanımım kelimei şahadet getirmeye başlayınca anladım ki deprem oldu.Apartmanda eski depremi yaşayanların çığlıklarının bini bir para.17 ağustos depreminde Gaziantepteydim.Biz hiç deprem yaşamadığımızdan onlara göre daha sakindik.Arabalarına binip boş arazilere kaçıyorlardı.Biraz onları seyredip yine yattık.Hastahanede korkudan rahatsızlanan bir sürü insan varmış. Bu kadarla kalır inşallah.
Dün Türk kanallarının birinde seyretmiştim akşam üzeri Taksim semalarında sığırcık kuşu sürülerinin dansını vatandaşlardan bazılarının,acaba deprem olabilirmi deprem habercisi mi diye yorumlarını bende acaba gerçekten depremle bir alakası varmıdır diye düşünürken.Büyük geçmiş olsun
Ne o...! Memleketemi gidiyordun yoksa... Korkma korkunun ecele faydası yok, şimdilik kimselere birşey olmadıda, yarınlarda neler olur, onu ancak bilebilen bilir, hazırlıklı olmak demişsin, çokta güzel demişsin, bu söz kulağımıza küpe olsun, sen işini yaz tutta, kış çıkarsa bahtına...Selâm ve dua ile, Allaha emanet ol...
Ne gelirse razıyız abi hepsi Allahtan...Evet memlekete gidiyodum Doğru yolu bulmak ve bol bol balığa gitmek için uzatma dakikaları olabilir iyi değerlendirmek lazım
Herkes bugün anlatıyordu depremi duydun mu diye. Bende hayır dedim. Yorgunluktan depremi duyamayacak duruma gelmişim.
Yamuk isler derken yamuk ve yanlış yapılan binaları kastediyorsun sanırım Erhan abi. Katılıyorum, ne gelirse allahtandir zihniyetini bir kenara bırakıp, Tedbirimizi alıp binalarımızı doğru tasarlarsak belki bir gün biz de japonyadaki gibi 7.5 siddetindeki depremlerden tek bir kayıp vermeden çıkabiliriz..