Selamlar 4 ay oldu bir tekne aldım sadece balık merakım yuzunden fakat daha 4 aydır nerdeyse hergun azimle balıga cıkıyorum fakat ot balıgından baska birsey yakalayamadım . Yani en guzel rapalaları alıyorum her turlusunu deniyorum bir tane sırtıdan balık yakalayamadım isyan sınırına geldim soru bu sırtıya kursun takılıyormu eger takılıyorsa neresin takmam gerekiyor . Acık sudada sıg sudada , aksamda sabahda her saatte denedim hızımda iyi birsey ters ama... Bide kusadasında av yeri bilen varsa soylerse cok sevinirim
Selamlar Kazım Bey , Öncelikle en büyük derdiniz bu olsun ...Gelelim öbür meseleye ...Öyle bir soru sormuşsunuzki binlerce cevabı var...o yüzden öncelikle siz şu sorulara cevap verin Hedef balığınız ne Hedef balığınız nerede ( derinlik ,dip durumu ) Hedef balığınızı bu mevsimde oralarda tutan varmı
Kolay gelsin. Tekne ile nereden av yapıyorsun kuşadasında mı? Eğer kuşadasın da isen iki hafta sonra memleketim olan kuşadasına gideceğim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Hastalanmam nedeiyle kısa süren askerliğimi Aydın'da yaptım fakat denizi hahkında çok bilgim yok... Yine de temel balıkçılık kuralları her zaman geçerlidir. Ot balığının ne olduğunu bilmiyorum ama hani diye tahmin ediyorum. Evet hani ilginçtir, sahteye atlayabilir. Bu mevsimde sahteyle oralarda balık yakalamaya çalışmak bence doğru bir yaklaşım değil, zira su sıcak ve ufak balık bol olur... Oralarda bolca kefal ve bulursanız levrek olduğunu biliyorum. Kuşadası Çarşısı'Nın yanındaki mendirekte de türlü türlü balıklar olduğunu tahmin ediyorum. Sözün özü; yazın sahteye pek rağbet etmeyin, canlı yem deneyin...
Degerli istavrit kardesim , Hedef Balıgım : Hic onemli degil ( levrek , akya , sinarit ..... ) Hedef balığınız nerede : Vallahi yerini bir bilsem ama bilmiyorum balikcıların gosterdigi yerlerin hepsini dolastim Vallahi benden baska tutanlar varmıs hep tutuyolarmıs herkes soyluyor limanda ama ben hic gormedim onu bırakın birgun balık tuttum , butun balıkcılar geldi ne balıgı oldugunu kimse cozemedi yarısı zehirli dedi bikac tanesi degil dedi bende yemedim . Bu arada Kusadasına kim gelirse beklerim balık tutalım yeter bir tane bile olsa bizim olsun
ne avlamak istiyorsanız ona göre takım kullanmanız gerekiyor, öncelikle makina ve misina seçimi önemli ben şunu kullanın bunu kullanın demiyorum ip misinalar çok sağlam ve mümkün olduğu kadar incesini kullanabilirsiniz gelelim balık konusuna özellikle levrek için kullanacağınız rapala belirli mevsimler dışında 1.5 mt suya dalacak şekilde olmalı ben rapala huskjerk kullanıyorum 12.cm bu rapalada ağırlık takmaya gerek yoktur yaklaşık 1.5 metre dalar bu yüzden zemini iyi bilmeniz gerek 1.5 mt den az olmasın... levrek için Trabucco Shad Minnowda kullanılabilir gelelim sinarite sinarit aniden derinleşen yarların civarında bulunabilir buralarda yakalama şansını olabilir örneğin 10-15 mt den biranda 30-40 metrelere düşen yar ların kayaların bulunduğu bölgelerde dipten gelen balık yukarı doğru çıkarak avlanmayı seçer dipte gezsede avlandığı sular çoğunlukla 15 mt civarıdır, alacağınız bir rapala down deep modeli bir rapala olmalı uzun gagalı olan bu rapalalar ortalama 5 metre dalsa sizinde her 10 mt için 100 gr ağırlık koymanız gerekecek dolayısıyla 100 gr ağırlık ve rapalanız ile 15 mt ye inmiş olacaksınız, sığ bölgelerde levrek peşinde koşarken başka balıklarda yakalama olasılığınız var tabii... bunlar benim şahsi görüşlerim bu konuda çok deneyimli arkadaşlarda vardır mutlaka ancak önemli hususlar yer, mevsim olarak zaman ve av saati rüzgarın yönü, bunlar çok önemli örneğin yaz aylarında birtek levrek bulamayacağınız dikilide herhangi bir mera da kış aylarında yakalama şansınız çok yüksektiir foçada lodos özellikle çipura mercan gibi avlarda sevilmezken levrek için ben lodosu kollarım....