Dere Balıkclığı Yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında BaySehzade tarafından paylaşıldı.

1. BaySehzade

BaySehzade Ali K

Merhabalar, ben olta balıkçılığına yeni başladım şuan okul nedeniyle eskişehirdeyim bir ay sonra nasip olursa memleketim kars'a dönecem ve olta balıkçılığa başlayacağım Bir kaç sorum var Bizim oralarda genelde dereler var sazan, yayın ve alabalık avlamayı düşünüyorum ama dereler çok derin değil ve ben nasıl olta yem kullanacağımı kısaca hiçbirşey bilmiyorum bazı teorik bilgiler edindim ama bu derelere için geçerli olmadığını düşünüyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

2. Ali KANTARCI

Ali KANTARCI Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    isli demlikte bir bardak çay
    Sazan ve yayın avı için bilhassa akarsularda sülük tavsiyemdir. Hele ki gece avlarında yayın sülüğü es geçmez. Sazan da akarsuda bu tarz canlı yemlerle beslendiğinden ona da sülük olabilir. Alabalığın yaşadığı yerlerin ortalama derinliğini de yazarsan ona göre bir şeyler(atçek veya yemli) yazayım. Bir de sazan ve yayın avlayacağın derelerinde derinliğini bir söyle , ona göre net bir şeyler söyleyelim.

3. BaySehzade

BaySehzade Ali K

Sazan için 50 -150cm arası değişiyor yayın 1-2m arası alabalık 10 - 50cm arası

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    yemli (solucan vs.) alabalık avı yasaklanmıştır.

rastgele.

5. Ali KANTARCI

Ali KANTARCI Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    isli demlikte bir bardak çay
    Fatih'in de belirttiği gibi alabalık avında canlı yem yasak( alabalık nesline farklı canlılardaki bakterilerin bulaşmaması için. Ben bunu en başta belirtmeyi unuttum, Fatih de esasında bu uyarıyı bana yapmışhihi ) ancak bilhassa gökkuşağı alabalığının barajlarda hiç hayır demediği bol yağlı fenni süt yemlerini kullanabilirsin. Bu yemler silindirik şekilde olur, yemin üzerine takacağın kesilmiş sibop lastiği veya kesilmiş serum lastiği ile yemi iğneye tutturabilirsin ve bu yolla şamandıralı olta avcılığı yapabilirsin( iğneye tek yem takılırsa iyi olur). 50 cm civarı derinliklerde beyaz üzeri kırmızı benekli 1 numara (en küşük boy) mepps döner kaşık ile veya netten edinebileceğin 3-4 cm (max.) alabalık sahteleriveya silikon sasiler ile de at çek yapabilirsin. Sazan ve yayına gelince balıkların küçük olmadığını tahmin ediyorum ve bunun için olta bedenlerini 40-45 lik dynema ip misinadan yapıp köstekleri ise yine 40-45 lik silikonlu misinalardan kullanmanı tavsiye ederim ve yine şamandıralı takım tavsiye ederim. Avlanacağın derenin büyüklüğüne göre sazan ve yayın için kullanacağın kamış boyunu sen seçmelisin ben ortalama dereler için maksimum 4 metre kamış boyu yeter derim (yani suyun iki yakası arasında 5-6 metre mesafe varsa)

6. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Alabalık tavsiye ederim kardeşim sana. Tenkara tekniği ile yada at-çek usülü meps kullanarak avlanabilirsin derelerde.

7. BaySehzade

BaySehzade Ali K

teşekkürler sağolun.