derin su avı için tavsiyeniz

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında zafergulsen tarafından paylaşıldı.

1. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    Merhabalar öncelikle tüm deniz sever arkadaşlarımıza büyüklemiz küçüklerimize sevgi ve saygılar...

Ben yeni bir tekne aldım.. Çoğunlukla Antalya ve belekte avlanıyorum.. 100 mt nin üstünde bir derinliğe hiç çıkmadım.. Bu sene kendi teknemle 200-250 mt derinliklerde av yapmak istiyorum..Acaba bu derinliklerde bu Antalya civarında hangi balıklar çıkar ve nasıl bir takım kullanmalıyım. 100 mt ye kadar olan derinliklerde mustan 1523 d çapraz galvenizli kullanıyordum . çok verim alıyordum. Gerek mercan barbun gerek izmarit istavrin kopes ve istavrit..vb..

Sizden ricam yazdığım gibi 200-250 mt derin sularda nasıl bir uç nasıl bir takım nasıl bir ağırlık kullanmalıyım.. Bu arada yeni çıkrık makina ve ip misinada aldım. 400 mt sardım..

Şimdiden teşekkür ederim

Saygılar Zafer GÜLŞEN

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Size Antalya'da yapılan derin su avı ile ilgili bir konu buldum forumumuzdan :)

Ben bu kadar derinlere hiç inmedim ki İzmir'dede zor zaten..Ama linkteki mercanları almak içinde 250-300 metreye hiç gerek yok izmirde oda ayrı tabi ;)
    30-40 metreden daha irilerini kesinlikle alabiliyoruz,çok şükür...

Tabi o derinlikte ışık olmayacağı için sanırım kösteğinize fosforlu boncuklar takmanız veya yanıp sönen pilli küçük ışık kaynakları ile donatmanız lazım ki balığın dikkatini çekebilesiniz..Bunun dışında fazla birşey bilmiyorum,iyi avlar..

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19909

3. ozan

ozan Ozan

200-250 metre arası genellikle boş bir alandır. derin su avının verimli olduğu bölge genelde 270 m civarından 400 m ye kadar olan yerler oluyor. ama 170 m de de harika avlar yaptığımız günler oldu. akıntının olmadığı günlerde elinizdeki ip dibi bulmaya yetebilir ama akıntılı günlerde pek mümkün olmaz. örneğin geçen pazar akıntıda 300 m derinliğe 500 metre ip salmamıza rağman varamadık ki makinalarımızdaki ip (700 m ip +500 er m misina) bitse bile varabilecek gibi görünmüyordu.. balık her yerde bol değil. kendi yerinizi haritalardan çalışıp av yapıp verimli bölgelerin kerterizi ya da GPS koordinarlarını kendiniz bulmanız lazım. hedef balık belli mercan yanında lipsoz mezgit köpek balığı mıgri ve nadiren lahos (patlak ) çıkar.