Derin Suyun Sürprizleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    11/01/2014
    Bergama
    Saat : 14:30 civarları.

Gene Bergama'dayım. Serhat abiyle konuşuyoruz. Konu genelde levrek olurken bu sefer tekne sohbeti yapması ilgimi çekiyor. Belli ki levrek yok. :(
    Tekne avı yapmaya pek istekli olmasam da biliyorum ki levrek havası da yok uzun süredir.

Serhat abi, teknecilere ulaşmaya çalışması sonucu en son gene Bademliden çıkmaya karar veriyoruz. Forumdan da okuduğum kadarıyla mercan bereketi kaçmış durumda. Saat 15:00 dolaylarında. Şu an çıksak saat 4:00 gibi teknede olsak bi akşam suyu yapar döneriz ancak verdiğimiz paraya değmeyecek.

Serhat abim kararlı. Gece de kalırız diyor. İyi de gece karagöz harici ne tutacaz? Açıkçası pek ümitli olmasam da tamam abi, gidelim diyorum.

Tekneci Veysel amca, gece pek durmaz ama diyerek bi şansımızı başka tekneciyle deniyoruz ama uygun olmuyor.
    Öylece ne yapalım diye düşünürken Veysel amca arıyor. Diğer konuştuğumuz tekneci haber vermiş Veysel amcaya. Oda gece de çıkarım farketmez demiş.

Böylece birden bire şartlar oluşuyor ve karar veriliyor. Hızlıca giyinip, yola çıkıyoruz.

Saat 16:30 civarları Bademlideyiz. Saat 17:15 gibi de avlak bölgesinde.
    Veysel amca tam bir mercancı olduğundan bizi mercan avlaklarında gezdiriyor. Her gittiğimiz avlakta 45 dakka olta atıp, tek vuruş olmadan veya 1-2 kırma mercan (erkek mercan) 1 gopez tutarak yer değiştiriyoruz. Veysel amca çapa kullanmıyor ancak alt akıntı çok fazla. 100 gr'lık kurşunlar bile uçup gidiyor. Zaten umutlu gitmemişim, iyice keyfim kaçıyor. Levreğe gideydik, en azından çay neyim içerdik. :D

Veysel amca da bizim durumu görünce rahatsız olup, kalamar sever misiniz demesiyle, kendimizi gagalı kalamar zokasıyla sırtı çekerken buluyoruz.

En arkada tekneci, ona en yakın Serhat abi olduğundan 2'si sırtı çekiyor. Bense teknenin olmayan ışığında onları izliyorum.

Bu arada Veysel amca hangi akla hizmetse bir tane keçi pisliği ebatındaki ambülüyle bizi gece avına çıkarmış. :D:D

Bilsem kafa lambamı da getirirdim diye çok hayıflansam da yapacak birşey yok.

Saatler ilerlerken 4 tane kalamar tutuluyor sırtı da. Bir tane de soba borusu gibi kalamar kaçırılıyor.

Veysel amca arada bizi neşelendirmek için, hay maaşallah be, bunların tanesi 2 kilo balığa bedel gibi laflar ediyor ama ben tutmadıktan sonra 100 kilo balığa bedel olsa ne fayda?

Son kez yemli deniyoruz açılarak, gene bir şey yok. Işıksızlıktan yemleri cep telefonu ışığıyla veya el yordamıyla takıyorum.

Artık iyice bezip, takımı toplayıp öylece oturuyorum. Serhat abi kararlı ve istekli. Durmadan o kötü şartlarda çalışmaya devam ediyor. Benimse aklım levrekte. :D:D:D

Saat 22:00 sıraları dönmeye karar veriyoruz. Serhat abi, istersen burdan levreğe kaçalım diyor. :D
    Cüneyt'te sabah suyu yapacakmış, ona avdaşlık ederiz. :)

Umutsuzca beklerken Serhat abi, adalar civarını deneyelim diyor kaptana.

Evet abi ya, taşlığa biraz yaklaşalım, mercandan hayır yok.

Biz eskiden adaya çıkar, oradan mırmır, çipura alırdık.

Veysel amcayı dönüş yolunda adaya yaklaşıp, olta atmaya ikna etmemiz zor olmuyor.
    Veysel amca ümitsiz, takımını aşağıya salmıyor bile.
    Birde, gece avı hiç yapmadım diyor. Verimli olsa burası tekne dolu olması lazım demeyi de ihmal etmiyor.
    Serhat abi ısrarcı; abi biz hep gece avlanırız. Gece çıkan balık büyük olur ama mırmır için kumluk yatık havayı, Sargoz karagöz içinse taşlık ve hafif çalkantılı havayı kollardık ve alırdık balığı diyor.

Balık kıyıda da olabilir diyerek adanın en taşlık bölgesine 50 – 60 metre yaklaşıyoruz.
    Bölgede Serhat abi daha önce gece avı yaptığından abi şu tek ağaçla, ışığı hizzalayıp açığına duralım diyor. :)

Oltaları salıyoruz aşağıya. Veysel amca da mutlu bir ifade, parasını almasına yarım saat falan kaldı zannediyor muhtemelen. :D

İlk güzel vuruş bana geliyor. Çekiyorum karagöz.
    İşte bu balık Veysel amcayı bitiren balık oldu.

El yordamıyla taktığımız yemlerle harika karagöz çekmeye başlıyoruz.
    Bi abi, bir ben balıkları çektikçe; bizde mutluluk sarhoşluğu. Veysel amca da şaşkınlık ifadesi. :)

Saat 24:00 civarları en büyük karagözü çekiyorum. Makinamı ilk defa denemek için yanıma almıştım ve müthiş başarılı buldum. Fiyat performans ancak bu kadar olur. Kamışın eğimi olmasa, balığı isparoz sanacam.

Saat 24:45 civarları; Serhat abi kepçe yokmu diye naralanıyor.
    İçimden hadi canım ne kepçesi, 25'lik catanayla tabi kepçe ararsın desemde. :D:D:D
    Kamışın eğimini görmemle abiye hak veriyorum. Tekneci, kepçe yok diyor.

Abi sen yaklaştır ben misinadan alırım tekneye.

Takımı bırakıp, ay ışığında denizden gelecek o sürprizi bekliyorum. 25'lik catana çok zorlanıyor çekmekte ama gene de çekmeye devam ediyor.
    Yarı yolda, ahhhhh kaçtı diyor ama halen zorlanarak çekiyor. Yok geliyor ama eskisi kadar ağır değil. En sonunda ay ışığında parlayan güzel bir balığın slüeti birkaç metre altta görülüyor. Hafif gezerek gelen balık tekneye 1 metre uzakta yüzeyliyor. Misinadan tuttuğum gibi içeri alıyorum. :)

Ohaaa sesleri ,abi bu ne sesleri teknede inliyor. :D
    Yok ya, ben kilo üzeri bi balık bekliyordum diyor abi. 3 köstekten biri yok. !!! Anlıyoruz ki 2 balık aynı anda binip, birisi yarı yolda kösteği koparıp kaçmış.
    Kısmet diyoruz. Bizim nasip bu balıkmış, diğer balığın ki de yaşamakmış. :)
    Diğerini görememenin üzüntüsüne rağmen çok kötü başlayan avımızı böylesine güzel bitirmenin mutluluğuyla saat 02:00 civarları dönüşe geçiyoruz. :) (bize kalsa sabahlardık ta, Veysel amca durmadı) :D:D:D
    Salınan Balıklar : 1 adet sinagrit palazı (22-23 cm), 2-3 tane limit altı karagöz.

Takım Özellikler :

Bende:

1,60 metre tekne kamışı
    Remixon Phantom 6000 Makine (Nakite 50 tl'ye almıştım – tekne için süper)
    Hazır 3'lü klasik takımlar (takım yapmaya fırsat olmadı)

Serhat abide : (Bildiğin spin takım) :D

2,40 spin kamış :D (Teknede tente yoksa spin kamışla avlanmayı seviyor :D)
    25'lik shimano catana

Kandiliniz mubarek olsun, iyi haftalar dilerim. :)

2. Çim adam

Çim adam Aydın

Maaşallah Volkan sıkıntılı olsada güzel av olmuş, kalamarlara bittim.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim dostum, devamına, daha da iyilerine inşallah.

Kalamarlara elense çekmişsin, senin mutfakta uzanmışlar ikiseksen. Serhat abi istemedi mi?

Harika ve keyifli bir günce olmuş her zamanki gibi, ellerine fikrine sağlık yalnız bir eleştirim var. Hadi bil bakayım ne?:)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    oooo uuu vayyyy hmmm ve kalamara da br ohhaa demisim gayri ihtiyari :) tebrikler Volkan :)

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Levrek verimsizse yapılacak birşey yok Volkan'ım. Hem av bitiminde yine "keşke levreğe gitseydik" diyor muydun bilemiyorum, sonradan fena verim almış avınız :)

Kalamar sırtısı ve kıyıya yanaşma fikri avın kırılma anları olmuş. Sonuç müthiş! :thumb:

Özellikle kalamarlara bayıldımm!! :hungry:

Daha iyilerine rastgelsin inşallah...

6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Volkan abi niceleri rastgelsin. Ha bu arada kim demiş levrek yok diye hihi hihi hihi hihi

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim abi, sıkıntılı başladı ama gerçekten hayal edemeyeceğim şekilde bitti. Niceleri sana rastgelsin.

Teşekkürler Nuri abi. Kalamarlar sürpriz oldu. Abi orası kayınvalidenin evi. Serhat abi de orada yaşıyor. Ben balık getirmedim İzmir'e.
    Ben yapana kadar kalamarlar öylece durur buzlukta. :p

Eleştirin ne abi, çok merak ettim? Aklıma da bişey gelmiyor? :confused: :p
    Yazana kadar fıtık etme, bi kerede yaz, yapabilirsin. :D

Teşekkürler Roy. Birini bile biz tutmadık. :rolleyes:
    Hepsi tekneci amcaya rastgeldi. Ben sırtı çekmedim, izledim zaten.
    Niceleri sana rastgelsin. :)

:D:D:D Av bitimi levreğe gitseydik demiyorduk. :D

Samimice yazayım, şunu diyorduk :

Bi öğrenmişler Mercan. Gel mercan, git mercan. İnsan biraz araştırmacı olur vs.vs.vs.... hihi hihi hihi hihi

Serhat abi de, bende bi tekne olacak bu balıkları bile tutmam. Hedefim kilo üzeri balıklar olur.

Biraz bişey denk gelince..... :p :p :p :p :p hihi

Avın kırılma anları oldu, dediğin gibi. :)
    Niceleri sana rastgelsin. :)

Teşekkürler Selçuk. İmalı imalı yazıp, yoldan çıkarma şimdi beni.
    Bizim avlaklardan pek bi duyum yok.
    Yahut yazıyorum diye bana söylemiyorlar. :laughing: hihi :eek:

İçime kurtta düştü şimdi; Sakın, levrek sezonu bitene kadar şunu tekne avına götür falan diye organize olmasın bölge levrekçileri. :rolleyes: :p

Neyse, sen sizin oralarda levrek çıksa kesin raporlardın zaten.
    Çıkıyor mu yoksa? :D

8. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    KALAMARLAR COK IYI.TEBRIKLER.
    BERGAMA ATA TOPRAGIMDIR VE COK SEVERIM ANCAK DENIZ ORALARDA YUZYILLAR ONCE VARMIS.SIMDI SIZ BERGAMA DEYINCE NEREYI KASTEDIYORSUNUZ.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, raporu okuyun. :p hihi

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Ha, evet, tabiki öyle olmamalıydı abi" demeni bekliyordum da ama nerdee?

Bir ipucu vereyim bari: Olmamalıydı sözünden hareketle şöyle bir gerekçe ileri sürülüp savunma yapılabilir. "Av gece yapıldı, ışık yoktu, imkanlar müsait değildi."

:confused: :D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p :D :D :D

Nerdeeeee, kırk yıl düşünsem bulamazdım. :D:D:D

Bende bana bi eleştirin var sandıydım hihi

Bende senle aynı fikirdeyim abi. Madem teknende doğru düzgün bir led ışık sistemin yok, ne çağırırsın 35 km uzaktan.

1 tane göstermelik ışık koymuş ama yem takmak imkansız. Gece lambası gibi bişey. :)

Allah'tan gece hareketli bir yer değil.
    Eleştirinde haklısın abi, bende eleştiriyorum kendisini. 150 tl para veriyoruz. Ledli bi sistem yapmak çok mu zor. :mad: :D :p

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tekneci ile benim bir alıp veremediğim yok gubani, onu ne diye eleştireyim?:eek:

Yine başladı sağdan soldan salvolara, peşrevi bitmez ki güreş başlasın dediğini duyar gibiyim. Birazdan ağzını bozmandan korkuyorum. Belki de okkalı bir ... savurdun, ama forum ortamı tabi, yazamıyorsun haliyle.

:D :p

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Amacın ne Nuri abi? :D

Beni gaza getirip olmadık şey yazdırıp, banlandırmak mı isityorsun. :D

Benim banlanmışım, pek makbul değildir ama neyse... :rolleyes: hihi

Yaz, yaz ki.... :D:D:D

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mutfak tezgahında balık görüntüsü sevmiyim.
    Sen de istemezdin böyle olmasını ancak, şartlar işte.:)

Banlanma deyince daha fazla dayanamadım.:D :p

15. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    1.82 Boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı kamış:)
    Favori Makine:
    1.82 boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı makina :)
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    volkan abi güzel av olmuş ama seni bunlar kesmez abi sen büyük denizlerin kaptanısın...
    sen ,ben ve yasinle yaptığımız bir avda yasin hakkında bu çocukta ışık var demiştin bana ,bir daha ışık sıkıntısı yaşarsanız yasinide al yanına bacaklarından asarsın tekneye abi..acil durumlarda yanıp yanıp sönsün diyorsan ara sıra kafasına vurursun hatta oltanın ucuna bağla derin suda çakar ışık olsun..:laughing: :laughing:

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eh be Nur abi. Bende kumru gibi yine bilmeden bi halt mı yedik diyorum. :D
    Bende sevmiyim valla ama napalım bu sefer şartlar gereği oldu.
    Halbuki ışık sağlam olsa, o soba borusu gibi olan kalamarların gelirken nasılda Sahil Güvenlik Botu gibim su püskürttüklerini çekmek isterdim.

En iri yassı balığın teknenin altında ayna yapmasını göstermek isterdim gerçekten ama olmadı. :eek: :p

Yerden göğe hakkın var, tutana afiyet olsun fotoğrafı oldu şartlar gereği :( :eek:

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Teknede asılcak yer yok kardeşim. Tekne cabrio. :D:D:D

Ama aklımda olsun, güzel fikir. :D

Derin suda çakar yapsak boğulmaz demi? hihi hihi hihi

Sen bu gidişle araba almak zorunda kalmayasın. :laughing: :laughing:

17. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    1.82 Boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı kamış:)
    Favori Makine:
    1.82 boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı makina :)
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    yalnız tekneyle ava çıkıldığında nerde poşet,file var onları çekiyor ...çakar olarak kullansanda ancak onların ilgisini çeker bencehihi hihi

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Volkan abim tebrikler, kalamarlar bayağı sağlammış. Bu kalamarın bi limiti var mı abi (alt limit) ben diğer balıkları iyi kötü biliyorum ama kalamarı bilmiyorum.
    Karagöz yakalamayı sanırım sevmiyorsun ama bence bayağı zevkli oluyor karagöz avı (tabi tutabilirsek :D)
    Bu arada bende ışık var çakara falan da gelirim ama özkanın dediği gibi 70 metreye olta atıp file ve poşet çekme potansiyelim çok yüksek abi :)
    Önümüzdeki hafta birlikte balığa çıkalım mı abi? Ama dönüşte özkana yer kalmasın onu gecenin karanlığında ayazında ortada bırakalım olmaz mı :D:D

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim bildiğim bir limiti yok kalamarın. Diğer türlerin içinde 5 kg'a tabi olması lazım. Kalamara biraz daha erken davranaydık birkaç tane daha tutabilirdik esasen. Tam gün batarken ile battıktan 2 saat sonrasında kalamar vurdu. Sonra tırt. :D Tekneci öyle söyledi, bizde aman illa kalamar tutalım demedik. Zaten kalamarların toplamı 2 kilo vardır. Belki daha fazla.

Toplam ağırlık ta el tartısıyla 4,900 kg falan geldi. Sabahlasaydık 10 kiloyu buldururduk o avlakta. (o şartlarda - her zaman denk gelmez)

Lakin tekneci amca 60 küsür yaşında, üşüdü de. Israr etmenin anlamı yok, hadi dönelim dedik. Balık çıkarken toplanıp döndük 1,5 paket sülünezi de attık. :)

Aslen karagöz tutmayı severim de. O bölgede karagöz garanti av değil. O bölgede, varken mercan garanti av. :)

Mercan gitti gider, forumdan okuyorum. Tam akşam suyuna kalmışız. Çıkarsa, bir tek karagöze uygun bizim takımlar ve malzemeler.
    Tek ihtimal için 150 tl tekne parası vermek, bi de çıkmazsa can sıkıntısıyla titreye titreye av yapmak zorunda kalmaktı tereddütüm.

Neyseki stres atacak kadar eğlendik. Bugün yemişler balıkları. Kayınvalidem benim gibi lezzetli yapamamış. :D:D:D Kaldı kalamarlar, onları da benden başka kimse yapmaz.

Haftaya umarım bi mani çıkmaz da görüşürüz. :)
    Rastgelsin...

Kıyamazsın sen Özkan'a :)

20. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Gerçekten macera aramışsınız. Gerçi dolunay da gündüz balık çalışmıyor fazla. Gece ışıktan faydalanıp yemlenebiliyorlarmış. Bu denemeye cesaret edemediğim bir tezdi. Senin sayende bu tezi ispatlamış oldum. Hatta Şakran teklifini gece gidersek olur demiştim. Kabul görmeyince iptal ettik. Gece tekne avlarının ustası Sargoz Mehmetten bu konuda tüyolar bekliyoruz.

Bu arada hakikatten kalamar ı birçok balığa değişmem. Soba borusu gibi kalamarda kayış gibi olurdu iyi ki kaçmış yani:D

Biz kısılıp kaldık evde. Malum yere Minekop a geldi Cumartesi akşam arkadaşlar. 8 kiloluk minekop alan görmüşler ama bunlar vuruş bile alamamış. Fuar da Kanarya Yarışması varmış. İte kaka oraya götürdüler beni. Yeni bir hobim oldu. Bir adet Kanarya beni al diye öyle bir öttü ki bana:D dayanamadım ve yanıma aldım. Şimdi Balıkavi.net kapatıp kanarya ile ilgili forum neyin var mı bakçem:D

Görüşmek üzere.