derinlik haritası.

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında alikemal tarafından paylaşıldı.

1. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

seam abiler, arkdaşalr.Çanakkale, Sivrice ve Edremiz körfesi için Acaba elinizde doğrulğuna güvendiğiniz yada kendinizin çıkardığı bir derinlik haritası varmı. Özellikle Aedat amaca bu konuya bi göz atabilirse sevinirim Bilirsiniz vedat amacanın mekanıdır buralar. Jig ve jig kamışı tercihi yapıcam halen okuma cedros jig kamış gelmemiş ben kamışı beklerken doğru bir tercih yapmak için yardımcı olursanız sevinirim.özellikle edremit körfezi, çanakkalenin ve ayvalık açıklarının derinlik haritası lazım. Yardımcı olursanız sevinirim

2. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
  3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Hakkı abi evet sitede bu resimleri buldum hatta başka yerlerdende resimler buldum ama nekadar doğru bunlara güvene bileczmi onu merak ediyorum bilgi kaynağı olarak haritanın üzerinde yazan harita genel komutanlığı ibaresi geçiyor.Ama sonuçta orakarda avlanan yada sonar kullananlar bölgesel olrak daha iyi bilirler bu haritayıda baz alarak genele bir düşünce oluşur diye düşündüm.

Edremit körfezine bakarsak 85metreyi geçen az yer var midilli açıkları ile Sivrice ve Kadırga açıkları. içerisi hep 75-65 civarı. Ayvalık ,dikili açıkları ise 35 ila 50-55m arasında oynuyor haritada bu şekilde yazılmış.

shimanonun jig kataloğunu baz alarak derinlikler için kullanılcak jig'i seçtiğimizde sıcak sularda dediği sanırım kapalı koy ve körfezlerde akıntısnın biraz az olduğu bölgelerde 160grmı 115m kadara soğuk sularda deidiği açık denizde75m de max 160gram olrak listelemiş. bu durmda okuma cedros jig kamışı 50-150gr olanımı yoksa 90-200gr olanımı daha iyi olur? Bunlar cedrosun tek parçalı modellerini yenileyip taşıma kolaylığı olsun diye 2 parça olarak hazırlanmış ürünleri

eski tek parçalılarda ise bu ağırlık atar değeri 30-160gr var. Birde 90-200gr olanı

http://www.avmarketi.com/asp/groupbrand/71/495/OKUMA-Jig-kamislari tecih konusnda yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme: 17 Mart 2011
  4. raknaysi

raknaysi volkan

Aslında çok gerekli bir şey ama bir türlü ulaşamadım bende ege için

5. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

elimde yeni edindiğim bir derinlik haritası var.inceleyin, eğer işinizi görürse diğerlerinide gönderirim....daha detaylı isterseniz harita üzerinden tam nokta belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım..ayrıca çanakkalenin neresini istiyorsunuz

Son düzenleme: 24 Mart 2011
  6. koseku

koseku Koray

Geçenlerde İTÜ harita mühendisliğine gitmiştim(hep o bölümü kazanmak istemişimdir) orada görmüştüm denizlerimizin derinlikleri ayrıca balık avına dair bi kaç dipnot da bulunuyordu tam hatırlamıyorum gidip görebilrsiniz binanın içinde duvarlda asılı duruyor sergi halinde