Arkadaslar, hangi bölgeye gitsem, hep ayni yara ayni dert, sularimiz katlediliyor, bilincsiz avlamalarla ülkemizin dört bir yanindaki sularda neredeyse elimiz bos, oltamiz yanliz kalacak!!! Ag ile yapilan avlanmalar balik neslini bölgelerimizde tüketecek, peki bunun caresi nedir??? Nasil kurtulacagiz bu ag ve bilincsiz yapilan avlamalardan?? Tek Caresi her bulundugumuz beldede bir amatör balikcilar DERNEGI kuracagiz, gerektiginde federasyonlasacak AB süreci icinde yasalarimizdaki kanunlari önce bizler sonrada cevremizdekilere, uyulmasi icin cabalar sarf edecegiz, mücadele edecegiz. Yasal olarak herkes üye kartini alacak ve genel olarak balik tutan herkesin kayit altina alinmasina yardimci olacaz. Baska hangi caba ile baliklarimizi ve sularimizi koruyacaz, baska altarnetif var mi, Ne güzel demis Mehmet Akif, SEN SAHIP CIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR; Biz sahip cikarsak bulundugumuz beldede baliklarimiz yok olmayacaktir. Baska altarnatifi olan varsa yazsin, saygilarla...
Eeee peki o ağlar olmassa nasıl halk balık yesin o ağlarda tutulan balıkları satıyolar yani balık tutamayanlar ne yapacak.Bence siz yanlış söylüyorsunuz.( Bu konuda bana kızmayın çünkü bu sitede herkezin düşünceleri serbestdir. )
Emre güzel söylersinde kardeşim ağ çeken balıkçılarda sirkilerde yazıldığı gibi davranmadıklarını düşünüyorum.. Bir ESABDER üyesi olarak.(Eskişehir Amatör Balıkçılar Derneği) Profosyonel balıkçılar sulardan ne çıkarsa alıyorlar..Bunun yanlış olduğunu anlatmak lazım diye düşünüyorum..Tabiki bu benim buralardeki tatlı sularda gözlemlediklerim... Hoşça kalın..
Güzel kardeşim emre, Sen olan düzeni insanların aç kalmaması için bozarsan 3 üncü dünya ülekleri arasında olmaya mahkum kalırsın. Kurallara uyarsan / uydurursan o ağcıya zaten başka bir iş sahası açılacaktır. Binlerce yavru balığı havyarlı balığı toplayanlara hoş görülü davranan devlet utansın. Derneklerşmek bencede her ilede kesin olmalıdır. Ne kadar çok tüzel kişilik çoğalırsa devlet o kdara zora girer ve artık birşeyler yapmak zorunda olacaktır. Memleketini, şehrini sevenler bu konuda adım atmalılar. Ama bu adımlar esnasında kendi üyelerinide dizginlemeliler.
ben bu dernekleşme fikrine açığım ve bunu uzun uzun konuşup bu konuda adım atalım... ama daha önce bu yöndeki konularda ilgisiz kalındığını daha çok adam sen decilik olduğunu gördüm yani kimse elini taşın altına sokmak istemiyor... herkes kendini kontrol ederse sorun çıkmaz denip kesip attırılıyor... aslın da bu bizim türkiye halkı için olağan bir durum... milleti o kadar çok korkuttular ki zamanında şimdi herkes böyle sivil örgütlenmelere öcü bakıp kaçıyor... ben bu işte gönüllüyüm ve çevremdekileride örgütlemeye hazırım... ya kardeşim ben balığımı tutayım kim ne yaparasa yapsın dersek çok değil bundan on sene sonra (o kadar sürer mi bilmiyorum) amatör balık avcılığı tarihte kalacak çünkü karasularımızda ne kadar balığımızın eksildiğini bilmiyoruz... ben çocukken çeşme civarlarında kıyıdan 750 gram çipura alındığını ve bunun hergün rahatlıkla yapıldığını çok iyi hatırlıyorum.. şimdi paragatsız ve ya derin dalışsız kıyıda hergün ortalama kaç gramlık çipura yakalaya bilirsiniz bi düşünün bakalım... insan oğlu artık yediği çanağa eder oldu doğaya bırakın saygıyı ilgi bile göstermiyorlar çingen hesabı bu gün buldum hop yutayım yarın?... herkes oturup birkez daha düşünsün yarınını ne olacak diye hiç değilse çocukları için... yani konu aslında çok önemli fakat hiç ilgi yok bilgi yok bunu sağlayacak tek yol federasyonlaşmak örgütleşmek ve bu alanda yediğmize sahip çıkmak...
dernekleşmek iyide abcim dernekler yurt dışındaki dernekler gibi çalışamamakta şu an bende bir dernek üyesiyim ancak şuu ana kadar herhangi gibi bir girişim gözle görülür derecede yok üye olup kuvet kazanmasını sağladık kendimizce ama dernekbaşkanının atılımcı girişimci vede korkusuz olması gerek bizimkinde bunlar var ama devlet şu anda bu derneklerın maksadını anlayamıyor yada anlamak istemiyor istemiyor olabilir çünkü kıralanan avlakları geri verip malum derneklerin avantajları var bu durumlarda parasal açılardan artı yavru aşılamada ekstra sayılar devletin işine gelmıyor olabilir youtube açık olsa bırkaç derneiğin veya gerçekten balıkçılığa özel kıralama yapan şahısların çalışştırma şeklını bır izleseniz derneklşmek ne demek daha iyi anlaşılır umarım
Merheba Emre, sen bu isten para kazanan insanlari düsünüyorsun, bu senin iyi kalbinin ifadesi ama, erger o insan yarinini düsünmeden avlanma yaparsa, ne bulursa sularimizda siyirip götürüse yarin kendisi ne avlayacak, hic bir sey, bizim karsi oldugumuz taraf kuralsiz ve musadesiz yapilan avlanmalardir. Bak almanyada sazan avi icin konulan bir boy ölcüsü var biliyormusun? Sazan 43 cm den kücük ise yeniden suya birakilir, ve avlakta 3 tane sazandan baska bir gün icinde avlanmasi yasakdir, büyük de tutusa birakir, tuttuklarini da kayit altina alir, böylece suyun eko dengesini bozmazlar!!!! Her yil sonunda Dernek tutulan balik sayisinca kendi avlaklarina karisik baliklar korlar ve denge saglanir, üye de devamli balik tutma imkanina sahip olur!!!! neden bizde olmasin, her dernek bir göl kiralasa üyeleri hem o gölü temiz tutup hemde balik dengesini korusalar kim karli cikar elbette Amatör Balikcilar , o zaman ne deriz RASGELEEEE!!!!!!!!!!!
Pekş dernekleşme iyi fikirde şöyle olabilir en fazla 20 kg yada 25 kg her neyse ağcılar en fazla o kadar tutabilir vede küçük balıkları geri bırakacak diye bir dernekleşme kurabiliriz.Vede mesela aramızda ağ atan arkadaşlarda vardır onlar mesela bu konuda görüşlerini söyleyemiyorlar olabilir.Mesela ben bu cuma ağ atmaya gideceğiz 15-20 kg tutup döneceğiz.Ondan sonra haftaya gideriz.
Gerek amatör gerek profesyonel balıkçılıkta kurumsallaşmanın yanında etkili ve yeterli denetim mekanizmalarının mutlaka kurulması ve caydırıcı yaptırımların da uygulamaya geçirilmesi ne kadar gecikirse doğal dengenin bozulması o kadar hızlanacaktır. Rastgele...
Dernek kurmanın yanı sıra hali hazırda kurulu olan derneklere üye olarakta sürdürülebilir avcılık için yasal platformlarda yer alarak gücümüze güç katmak sizin elinizde.... http://www.rastgele.org (Ankara) http://www.kamader.org.tr/ (Kocaleli) http://www.usobder.org/ (Uşak ) http://www.samader.org.tr/ (Sakarya) http://www.bkgd.org/ (İstanbul) ve hali hazırda yeni kurulan web siteleri henüz hazır olmayan asobder afyonkarahisar Sportif Olta Balikçiliği Derneği esabder Eskişehir Sportif Olta balıkçıları derneği
Konuyu açan ve katkıda bulunan değerli amatör balıkçılara teşekkürler öncelikle.Yakın zamanda İzmir ve Çevresinde bulunan site üyesi olan ve olmayan bazı dostlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde,İzmir ve Çevresi başta olmak üzere ege bölgesinde faaliyet gösterebilecek bir amatör balıkçılık derneği kuruması için fikir birliğine vardık.Tabi ilk olarak yapılması gereken derneğin faaliyete resmen başlamsı,daha sonraki aşamada tanıtım ve üye katılımı olacaktır.Tüzük Konusunu ve Valilik dernekler masası ilişkilerini ben yürütüyorum şu an.Çok hızlı yürümüyor malesef işler.Derneğimiz resmen kurulduğunda herkesin haberi olacaktır.Bu konu vasıtasıyla bu husutan da bahsetmek istedim.Saygılarımla...
ege bölgesi veya yerel il derneği kurulumuna katkım ne gibi olabailir ve ya bu kurum ne zaman kurulacak
Arkadaslar, Mutluyum çünkü derneğimizi kurduk !!!!! Tüm Gaziantepli arkadaslara DUYRULUR !!!!! Üye kayıtlarımızı yapmaya başladık. Bize ulaşmak çok kolay nasıl mı???? oltader@yahoo.com.tr buraya yazın bize ulaşın Haydi rastgele....