Ders : Balık ====- Konu : Doğaya Saygı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Merhaba Sevgili Balık Dostları;

Bu hafta havanın güzelliğinden de istifade ederek şöyle çoluk çocuk bir deniz havası alalım dedik. Balık tutkumun farkında olan bizim oğlanlar balık yakalamak için can atıyorlardı. Böyle güzel bir günde ailecek gidilebilecek yerler genelde çok kalabalık olacağından sakin ama balık açısından kısır bir yer belirledim. Dersimiz balıktı ama Balık önemli değildi. Çünkü konumuz doğaya saygıydı. Balıkları geri salmak, çöplerimizi etrafa atmamak, etrafı bolca yemlemek.

Gün boyu 3-5 isparoz, 5-6 kaya balığı ve birkaç iskorpit itina ile suya iade edildi. 25 cm civarı bir hanos midesine indirdiği iğne ile bizim yanımızda eve geldi. Nicedir hanosun tadını merak ediyordum. Şimdiye kadar hep salmıştım yakaladıklarımı. Gayet lezzetliymiş.

Günün kazananı küçük oğlum oldu. Balık avıyla pek ilgilenmedi. Gün boyunca iştahsız olmasına rağmen birşeyler yedi. Deniz havası yaradı kopile.

Uploaded with ImageShack.us

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Sinan. Keyifli bir gün olmuş. Hava da nefis zaten. Bende zor durdum evde. :)
    Çocukları da zehirlemeye başlamışsın. :)

Rastgelsin. :)

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tebrikler abi, allah bağışlasın ufaklıklar çok tatlıymış:) Kopil, lafı bizde de çok kullanılıyor:D

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi balık yakalamaktan daha güzelini yapmışsın bence, çocuklara doğaya sevgi ve saygıyı öğretmek balık yakalamayı öğretmekten çok daha önce gelmeli, bunun için seni alkışlıyorum :)
    Bu arada tekne sezonu yaklaşıyor sanki, verdiğin sözü unutmadın değil mi :) 1 ay sonra falan şöyle bi tekne organizasyonu yapsak mı??

5. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Sinan Abi çoçukların çok şansı,Allah analı babalı büyütsün bir de bulunduğunuz yerden gece göl kamışlıyla,mazmoz yapıp mantarlı denemeni tavsiye ederim,at çek sargoz yapabilir.:)

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Zehirlemek yanlış be Volkanım, Aşılamak diyelim. Hobimizi bu kadar da kötüleme. Biraz maddi anlamda yıpratıyor sadecebanghead

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Saol Allah Razzı olsun. Kopil e gelince, biz de göçmeniz beyaaa:thumb: .

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Eyvallah Kardeşim. Sözümü unutmadım. Dün gittiğim yerde Kaptan ile de oturduk sohbet ettik. Yeni tekne almış, ancak Nisan sonuna hizmete sokacakmış. Eskisini kullanmaya devam ediyormuş fakat balık yok dedi. Balık olsa eskisi ile çıkmaya devam ederdik dedi. Sanırım 1 ay sonra Balıkta olur, Teknede hazır olur. Acayip bitim kanlandı benimde.:laughing:

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Saol Allah Razı olsun. Akşam 8 gibi bölgeden ayrıldık. Bizden sonra dediğin takımla gelen olmuşsa Sargozu kırmıştır:D Artan tüm yemlerimi saçıverdim denize:D Büyüsün civardaki balıklar, bir daha ki sefere diye:D

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Sinan çok güzel bir amatör balıkçılık örneği vermişsiniz, hele ki limitlerin çok tartışıldığı böyle bir dönemde:thumb:
    Umarım çocuklarınızda sizin gibi amatör ruhlu, örnek ve kaliteli avcılar olurlar.:)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eeeee, çoluk çocuk avlanmanın keyfi bir başka güzel olmalı; olmalı da, hani o bıcırıkların takımları ?:confused: :confused: :D

Allah nazarlardan saklasın ve böyle günleriniz sağlıkla devam etsin dilerim.:thumb: :thumb:

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Sağol. İyi dileklerin için çok teşekkürler. Mesleğim gereği çocukların özelliklerini iyi bilirim. Her yakaladığımız balıkta oğlumun "onu atmayalım baba" diyeceğini önceden biliyordum ve dedi de. Üstelik balık yemeyi hiç sevmez.mrsparkle

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Saolasın Tevfik abi; Keyifli bir gündü. Ben sürekli yem tak, iğne bağla şeklinde bir gün geçirdim. Balıkçılığa çekirdekten başlattım oğlanları. İlk takımları şeytan oltası idi. Shimano ya daha çok var:laughing: Daha bende bile bir shimano takım yokken hele:laughing:

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sinan hocam, bir gün aynı sizin gibi balık tutan bir baba-oğul yanımda av yapıyordu.Oyuncak gibi küçük bir tekne kamışı ile hemen önlerine çapari atıp, kıyılamış kraçaları yakalıyorlardı.
    Bir ara çektikleri çok küçük bir kraça için çocuk babasına;
    -Baba bunu bırakalım mı?

- Niye bırakacağız oğlum dedi
    ve balığı çıkartıp diğerlerinin bulunduğu yoğurt kovasına yöneldi.
    Çocuk tekrar ısrarla (ağlamaklı bir ses tonu ile;

-Nolur babacım, geri bırakalım onu...

-Niye salacağızki evladım??

-O daha çok küçüüük...

Bu güzel cevap üzerine adamın diyecek bir sözü kalmamıştı ve hiç içine sinmeyerekte olsa balığı geri bırakmıştı.

Sizin mesajınız bana bu eski anımı hatırlattı.Kıssadan hisse;
    Bazıları amatör doğarmış...:thumb:

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    İstisnai bir çocukmuş, ya da kovada yeterince var diye gözü doymuşmrsparkle Çocuklar gaddardır, canidir. Acıma duyguları pek yoktur. En yakın arkadaşını gözünü kırpmadan satar, ispiyonlarlar. Hayvan, haşerata karşı ise minimum müsamaha vardır. Balık yemeyen oğlumun yakaladığı balığı belki yerim diye kovaya attırmak istemesi beni pek şaşırtmadı. İçsel olarak asıl amacı yakaladığı balığı konu komşuya göstermekte olabilir tabii. Küçükse salmalı, yada yenmiyorsa salmalı diye aşılamak gerek. Balığa gidildiğinde harcadığı paranın acısını balıktan çıkaran gözüdönmüş caniler inşallah oltanıza çöp bile gelmez:thumb:

16. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler gerçekten hafta sonu çocuklarla beraber harika bir av olmuş...

17. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Ah be, ben de ha bire deniz kenarına indiriyorum ama benim kopile yaradığı yok, herif hiç bir şey yemiyor, sipsi gibi..

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Zaten deniz şehrinde yaşadığınızdan olabilir mi? Manisa dan kalkıp gidince bir hava değişimi oluyor ne de olsa. Mesela senin kopili Manisa ya getir bakam iştah değişimi olacak mı? Büyük oğlum yemek konusunda bizi delirtmişti. Ne zaman ki 7 yaşı geçtik. Birden bir patlama oldu. Şimdi önünden çalıyoruz. Benden çok yiyor:D

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sinan, baba yüreğine sağlık. Böylesine ancak saygı duyulur. Rabbim ağız tadınızı bozmasın gurban.:)

20. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Sizi iki kere tebrik ederim arkadaşım :) hem çok güzel bir gün geçirmişsiniz, hemde Allah nazardan saklasın çocuklarınıza doğaya saygıyı göstermişsiniz :)

Oltasıyla/tüfeğiyle Allah ne verdiyse avlayan, çerçöpünü gittiği yerde sağa sola atan,manzarasını kapatıyor diye ağaçları kesen, daha bir sürü farklı örneklerini çevremizde gördüğümüz ; lafa geldimi doğayı seviyorum diyen insanların çokça olduğu ülkemizde varsın benim çocuk doğayı sevmesin ama doğaya saygı göstersin. Benimde okul eğitimi haricinde çocuğuma kazandırmak istediğim en büyük terbiye saygıdır. Keyifli avlar dilerim arkadaşım :)