Ders Niteliğinde Bir Video

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Zipkinla balik avciliginda genel olarak one cikan hususlar nelerdir? Iniste ve cikiste nelere dikkat etmek gerekir? Tas alti avi nasil olur? Zorluklari ve riskleri nelerdir? Nasil bir zipkin secmek lazimdir?... ve daha bir cok soruya cevap bulabilecegimiz guzel bir video... malesef Italyanca ama izleyince hersey acikca gorulup etut edilebilir.

http://www.youtube.com/watch?v=qgiLqQmEaYk&feature=g-vrec

Iyi seyirler...

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Her ne kadar uzun yıllar önce bu tip avcılığı bırakmış olsam da bu işe gönül verenler tarafından izlenmesi gereken çok faydalı ve güzel bir video olmuş. Teşekkürle paylaşım için. Eski günlere döndüm bir ara.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolun Murat bey, :) eksik olmayin.

4. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    bu video vasıtası ile başka bir şey dikkatimi çekti
    videonun başlarındaki taşların üzerinde tül gibi yosunlar var.
    bu yosunların (veya buna benzer) egede yerel adı paşa bokudur.

bu yosunlar balığı aşırı rahatsız eder ve yemlenmesine mani olur.
    genelde mevsim değişilerinde sonbaharda özellikle taş ve kayaların üzeri kaplanır .bu elle tutulan ve oltaya takılan bir yosun çeşidi olmadığı için tekne avı yapanlar bunun farkına varamazlar.(videodaki yosun bu yosundur demiyorum görünce aklıma geldiği için yazdım).ve devamlı balık aldıkları ve vuruş aldıkları kerterezlerden balık alamazlar.
    bu yosunun olduğunu o bölgenin yerel balıkçıları bilirler ve kendi aralarında bunu konuşurlar.

balık alınan yerden balık alınmadığında burada balık bitmiş laflarının aslında orada balığın yokluğundan değil yemlemediğinden kaynakladığına dikkat çekmek istedim.sebeplerden biri budur belkide gerçekten balığı kurutmuşda olabilirler.

buradan şu çıkıyor avlandığımız bölgenin yerel balıkçıları ve ahalisi ile sohbetler ve tanışıklıklar faydalıdır.yeterki sizin samimi olduğunuzu anlasınlar.bilgiyi paylaşırlar.

rastgelsin.

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    O sarimtirak renkli, her yeri kaplayan yosunlar gercekten sinir ediyor insani. Cok yogun olduklari yerlerde suyu da bulandiriyorlar.

Katkiniz icin tesekkurler. :)