derya kuzuları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında KARAGOZ tarafından paylaşıldı.

1. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

Arkadaşlar bugün birçok av raporu görmek beni çok sevindirdi, özellikle levrek avcılığı ile ilgili olanlar ama bana bugün tekbir levrek denk gelmedi zaten 70 metreden levrek hiç yakalamadım. bugün sabah erkenden mercan merasına doğru yola koyuldum, bir iki ufak mercan yok tat vermedi birde üzerine Mendos dağına yağan kar rüzgarla beraber soğuğuda üzerime getirince tadım iyice kaçtı ufak ufak farkli meralar deneyerek geriye yöneldim akşam üstü saat16:00 civarı iyice körfeze yaklaşmıştımki yol üzerinde ufak bi sapma ile başka bir merayı ziyaret edeyim dedim öyleki mercandan vazgeçtim karagöz ispari, barbun falan elimiz boş dönmeyelim. attık çapayı tekne oturdu ardından yemleri tazele cup 100 gr.lık kurşunda aşağı küt kocca bişey asılıverdi çek babam çek gele gele alamet bi balon balığı düzenleri kesmediğine dua edip bi daha şansımı denedim tak bi tane daha yuh derinlik olmasa toplıcam çapayı ama derin zor geliyor topla at, küt bi ağırlık daha ya ben ne diyeyim bu balonlara hepsi kiloluk derken gelen alamet bi kafa darbesi vurdu sonra bi daha misina zorlanıyor bu balon değil, ve geldi güzelim akya fulya, sevinçle aldım tekneye ama yine ağzından oltayla yakalanmamış oltalardan biri yanağına diğeri göğsüne, misina tekrar aşağı küt aynı şiddette bi vuruş daha 1-2 metre çektim baktım boş hemde bomboş balon düzeni kesti. Hemen mera değişikliği son durak aşağısı eriştelik 40 metre civarı yaptımı iri mercanda yapar küt bi şey asıldı güzel bi karagöz ardından bi karagöz bi çipura yav yeter denizde balık kalmadı topla yürü eve hava karardı. Çok üşüdüğümü ve ıslandığımı eve gelince anladım günün heyecanı herşeyi sildi süpürdü.

rastgeleyin.

2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Tebrikler, deniz nasibinizi vermiş.;) :) İnşallah daha iyi avlarınız olur

3. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Üstad maşallahı var balıkların tebrik ederim..
    Yalnız bir sorum olacak sağ altta duran balığın ismi nedir?

4. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

sağ altta duran balık; fethiye yöresinde sokarca diyorlar yakalaması kolay ve kyifli eti lezzetli hatta halk arasında boklu kebap denilen pişirme yöntemine uygun bir balık. Dikkatsiz davranıldığında dikenleri eline batarsa uzun süre ağrıya sebep olabiliyor ilacı deniz suyu iğnenin battığı yer suda tutulursa ağrı olmuyor veya çabuk geçiyor ama tıbbi bir yardıma gerek duyulmuyor.

rastgeleyin

5. Okan_uA

Okan_uA .

İyi bi çeşitleme olmuş tebrik ederim de o kırmızılı sarılılar renkli olan ufak balıklar yani mercan galiba da ilk defa görüyorum hep bu boylarda mı oluyo acaba :confused:

6. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    tebrikler güzel av olmuş. ;)

7. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,çok güzel çeşit yapmışsınız.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

8. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

o kırmızılı sarılı olan balıklar barbunun bir çeşidi burada paşa pantalon diye adlandırmışlar eti lezzetli hatta barbundan daha lezzetli:) çok daha büyük olabiliyorlar 30 santim boyunda olanlarını çektim ama bu çok nadir ortalama bu boylarda genelde

9. 56562

56562 xxx xxxxx

Çok güzel bir tablo oluşmuş, tebrikler.

10. md102h

md102h Resul

tebrikler, ortaya karışık güzel bir av olmuş. balık olduğu zaman soğuğu hiç düşünmüyor insan. Bir kaç kez boğazda balık tuttuktan sonra ayaklarımdaki donmadan dolayı eve zor gittiğim günleri bilirim :)

11. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    tebrikler rastgele

12. LapinCash

LapinCash

Mükemmel ;)

13. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Resmi gördüm ve dediğim şu " ÖFFF Bunlar ne güzel şeyler ya"

Üzerime balık kokusu sinmeyeli 1,5 ay oldu. Özledim Balık kokmayı.

14. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Oğuz küt küt balıkları kapmışsın:D :D :D Geçen hafta Fethiye ye bir iş için gitmiştik.LETONYA nın sol tarafında bir koyda şansımızı denedik ama birşey çıkmadı.Sonra Fethiye balık halinde balık yedik Çanakkale ye dönüş yaptık.Ne demişler HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER..:D :D :D daha iyilerine rastgele..:)

15. LapinCash

LapinCash

Abi o kırmızı balık barbun veya tekir değil değil mi ?
    Sanırım şey o balık.İzmir hatta ge bölgesinin bir balığı , heralde papapan , paylaço vs. isimleri var.

16. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

Necmi abi, daha yeni tanışıyoruz ama senin yanında ben çok acemi kalırım, lütfen Fethiye'ye gelmeden önce bi mesaj at Göcek koylarında güzel bir av partisi düzenleyelim, hem tanışmış oluruz. Ben Çanakkale'yi, Eceabat'ı iyi bilirim Genelde Büyükkemikli'ye dalışa giderdim herhafta:)), dediğim gibi geldiğinde beklerim, havada fırtına olmadığı sürece hergün balıktayım, yani istersem hergün rapor asabilirim ama çoğu zaman resim çekemeden mideye indirmiş oluyorum. Fethiye balıkhanesi de beni iyi tanır tuutğum levrekleri almak için çok koşarlar peşimden ama maalesef amatör balıkçının balık satması yasak.

rastgeleyin

17. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

orada kırmızı bir mercan var 3-5 te paşa pantalon diye tabir edilen barbun cinsinden balık papağan balığına burada iskaroz deniyor ve yakalaması çok keyifli 100-150 gramdan tutda kiloluk olanlarıda nadiren çıkıyor

rastgeleyin