Derya Turnalari....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında turkport tarafından paylaşıldı.

1. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    yayın balığı 12 kilo civarı
    Av yeri : Fethiye dolayları
    Derinlik : Sırtı için ideal bir yüzey
    Takımlar. : sırtı takımı
    Ava iştirak edenler : turkport(ali), kız arkadası Nazlı , can dostum can ve yalcın vede küçük şahin
    Kullanılan Yemler : kalamar ve sahte balık
    Tutulan balık : turna
    Tutulan balık adedi : av başına 10 civarı 3 günde toplam 4 av şansı yakalayabildik

Tüm dostlara yeni bir raporla merhaba

Fani işlerin yoğunluğu içerisinde kaybolduğumuz günlerde tam techizatlı bir balık avıda yapamaz olmuştuk die düşünürken mubarek ramazan ayınıda bitirdik ve önümüze kocaman bir 9 günlük bayran izni cıkageldi bunu iyi değerlendirmem gerekir die düşünürken hemen bir balıkavı programı yapıverdim kendime

Ülkemizin bakir kalmış nadir koylarından biri olan fethiye karacaören koyuna bir cıkarma için hemen başladım program yapmaya can dostum canı arayarak bayramın 2.günü kız arkadasımıda alarak balığa geleceğimi söyledim kendiside bizi dört gözle beklediğini söyleyince heyecan başladı

Uzun bir yolculuktan sonra fethiyeye vardık gidiceğimiz koya karadan ulaşım olmadığı için can dostum bizi koydan botla alarak 15 dk bir yolculuktan sonra ikamet edeceğimiz doğa harikası elektiriğin ve teknolojinin olmadığı yabancı bayraklı yatların ve katamaranların dinlenme tesisi olarak kullandığı koyumuza vardık dünya tatlısı olan aile fertleriyle hoş sohbetten sonra işletme sahibi muzaffer abimizle derin bir balık sohbetine başladık ...derken denize acılma isteğimiz tavan yaptı ve doğru tekneye atlayarak acık denizde sırtı denemelerine başladık ve bir anda etrafımızda cim cim denilen küçük balıkların su yüzeyinde atlayışlarını görmeye başladık ve ardından büyük turnaların atlayışları takip etti kaptanımız can hemen tekneyi sürünün etrafında daire cizdirmeye başladıki benim takım coktan koca bir turnayı aldı gelmeye başladı büyük vuruşlar heyecana heyecan kattı ilk vuran turna nasibini talihsiz bir cekişle kacırmak istemediğim için gayet ideal ve paniksiz bir seriyle toplamaya başladım diğer taraftan canın takımıda bir turnayı kapmış ikimiz birden misinalara sarılmış turnaları kacırmadan tekneye cekmenin derindeydik bir yandanda tekne ayarlandığı gibi sürünün bulunduğu alanada hareket halinde daire cizmeye devam ediyordu ve sonunda misinanın sonu geldi ve turna kendini bir anda teknenın içinde buluverdi seri bir şekilde carpmaları o ince ve zor agzından cıkarmam gerekiyordu ki sürü heran yer değiştirebilir ve nasibimizden olabilirdik hemen takımı denize saldım daha 5 metre gitmeden yine büyük bir vuruş yine aynı düzeyde cekişle turna teknede bu heyecan yaklaşık 20 dk sürdü daha sonra baktıkki sürü yer değiştirdi vuruşlar tamamen kesildi bizde sürünün peşinde civarda turlamaya başladık az ilerde martılarında yardımı ile yeniden sürüyle karşılaştım yine aynı taktikle sürünün üzerine dümeni kırdık ve bu sürüdende 5-6 parca turna alabildik ama bu sürünün diğer bir özelliği bu sürü balık peşinde değil onları kovalayan görebildiğimiz kadarıyla 30-40 kg lık bir akya sürüsü tarafından kovalanıyordu bunu cıplak gözle görme şansımızda oldu diğer bir gösterge ise benim takımıma bir vuruş yapıp üç parmağımdada kanama yapacak bir yara acabildi bunu 1 kg lık turnaların yapma şansı olmadığını düşünürsek akyalar benim takıma ince bir dokunuş yaptı ama ben o acıyla birlikte elimdeki misinayı ve takımı elimden bıraktım ki anlatılmaz bir acı ve heyecan benimkisi, düşen takımı toparlayana ve elimin kanamasını cözmene kadar akya ve turna sürüsü coktan yer değiştirmiş bizde 12 adet ortalama 900 gr civarı turna ile kıyıya döndük

Dostlarım yaşadığım bu dolu dolu 4 günlük balık maceramı cok uzatıp sizleri daha fazla sıkmak istemiyorum ..balık avlarımız 4 gün boyunca sabah suyu ve akşam suyunu takip eden tüm zamanlarda gercekleşti ne mutluki ve bereketli ve eğlenceli bir av oldu resimlerle başbaşa bırakarak aradan cekiliyorum sağlıcakla kalın ..rastgele dostlar...

Mavi ile ilk buluşma anı balıkların kokusu alındı sanırım..

ilk derya turnasını alma anııı

turnaların devamı

bu arada kıyıya bırakılan kıbrıs takımına takılan bir adet kocakafa kefali

1 saatilik bir sırtı sonunda livarımıza düşen nasibimiz

derya turnalarıyla bir hatıra fotosu yapalım dedik

2. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    bir denemedir.....:)

3. ozan

ozan Ozan

tebrikler güzel avlar

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Guzel av olmus tebrikler,ellerinize saglik ;)

5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    kefal de bonus olmuş:D tebrikler...
    Gayet keyifli bir av olmuş....

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler:)

7. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    tebrikler güzel bir av olmuş.

8. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    çok güzel bir av olmuş rasgelmiş

9. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Oy oy oy oy oy !!!:eek: Allah'tan avı bir saatle sınırlamışsınız Ali;) ;) Nasıl bereket yahu değilmi :confused: :confused: Nice güzel avlara ;)

10. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Üstad kıyak av ;)

11. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Oooh ALi beyim keyfiniz de gıcır maşallah :) Kutlarım ALi, şansınız da keyfiniz de bol olsun, rastgele...:)

12. sedatk

sedatk Sedat

seni varya seni kaynar kazanlarda havuç ve soğanla yahni yapmalı :) tebrik ederim denemelerin izmirde olursa bilgimiz olsun beraber deniyelim;) :D

13. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    dostum bulamadığımız kıbrıslarda olsaydı bonustan cıkıp krediye dönüşecekti nasibimiz değilmiş :)

14. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    sedat abi yine sen haklısın yine ben mahcubum bak sende görüyorsun izmire gelemiyorum taaaa gurbet ellerde balık keyfine cıkıyorum ..ama sana sözüm var senınde bana tabiki izmirde olduğum bir zaman yapışıcam sana gidicez balığa ;) ;)

15. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    saol burak abimm inşallah bir gün beraber olur bu keyf...

16. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    evet hüseyin abimm bereketli ve eğlenceli bir av oldu..senınde hakkın var bu güzelliği sergilemede ..sen anladın beni ;) ;)

17. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    iyi dileklerin için saol namık abi antalyada beraber olur bir gün inşallah ;)

18. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Vay kardeşime bak bee... önce Bursa şimdi de Fethiyee sırayla tüm denizlerimizde namın yürümeye başladı desene. Tebrikler kardeşim ne diyeyim. İnşallah bu haftada karagöz leri alacagız livarımıza

19. turkport

turkport ali İZMİRLİ...

Favori Kamış:
    olta,,zıpkın
    En İyi Avı:
    eyvallah dostum bülent.....sen livarı hazırla bu hızla karagözünde gözüne vururuz animallah...

20. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Güzel av olmuş tebrikler