Dev balıkla 2 buçuk saat mücadele ve elde var sıfır

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında Eren Yılmaz ÇABUK tarafından paylaşıldı.

1. Eren Yılmaz ÇABUK

Eren Yılmaz ÇABUK Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Bugün yaşadığım olay belki insanın başına ömrü boyunca bir defa gelir belki de hiç gelmez.Sonucunda yaşadığım hüsrana rağmen yaşadığım 2 buçuk saat belki hayatımın en keyifli 2 buçuk saati olmuştur.Şimdi o anları sizlere aktarmaya çalışacağım.

Sabah 5.30 da alarmın çalmasıyla cin gibi yataktan kalktım ve babamı uyandırdım.Birkaç bir şey atıştırdıktan sonra teknemize doğru bisikletlerle yola koyulduk.Sabah yolda babama " Baba 50 kilo bi balık gelirse bisikletle nasıl taşıyacağız" diye takıldım.Karşılıklı gülüşerek yola devam ettik.Tekneye vardığımızda hava yeni yeni havalanmaya başladı.30 dk lık yoldan sonra meramıza vardık.Elime kamışı aldım ve başladım denemelere.Başladım ama tık yok.Saat 7.30 oldu tık yok.

Saat 8.00 sularında bir kuvvet ki o ne kuvvet! Balık öyle bir yapıştı ki kafa atma yok. Sadece geziyo aşağıda.Tabiki ben de teknenin içinde onunla birlikte geziyorum :D. Ancak öyle bir kuvvet ki kamışı kaldırmayı geçtim, kaldırmaya kalktığım an kalamanın ağlaması başlıyor. Artık makaradaki ip bitmeye başladı ve babama balığın üstüne doğru gitmemiz gerektiğini söyledim.Tekneyle balığın üstüne geldik ve yine aynı durum. Balık hiç oralı değilmiş gibi sürekli kalamadan misina alıyor. Kalamayı kapayıp çekmeyi denedğim anda yok; sanki olta dipte takılmış gibi kamışı kıracak.Sürekli kalamayı yemeye devam ediyor.Balık çekti biz tekneyle üstüne gittik ve bu 10-15 defa bu şekilde devam etti.

Saat 10.00 civarında balık artık yorulmaya başladı ve kalamadan misina almakta zorlanmaya başladı.Ancak hala kaldırıp makarayı sarmama engel olacak kadar direnç gösteriyordu.Bileklerim artık ağrımaya başlamıştı ve mücadele kemerim olmadığından belim bayağı zorlanmıştı.

Artık kalamayı biraz daha sıkıp balığı çekmeye çalışmanın vakti geldiğini düşündüm. 2 saatten fazla olmasına rağmen hala diriydi ama ben de ne kadar yorgun olsam da onun kadar diriydim. Başladım kamışı kaldırmaya. Kamışı yukarı 50 cm yukarı kaldırıyorsam 40 cm kalamadan gidiyordu ve balığı ancak 10 cm kaldırıyordum. Böyle böyle bir kaç kez kaldırdıktan sonra balık son anda bi can havliyle kalamadan benim çektiğim kadarını aldı ve bir anda hareket kesildi.

Anlaşılan balık bir kayaya ya da kovuğa girmişti. Hala kamışta titreme hareketlerini hissediyordum ama hiç hareket kalmamıştı. 10-15 dk uğraştıktan sonra da bir anda boşladı ve makarayı sarıp yukarı çektiğimde sadece aşınmış bir jig ve misina kaplayıcıları kopmuş iğneler geldi. Saat 10.20'ydi ve mücadeleyi balık kazandı.

2 buçuk saatlik mücadelenin yorgunluğu bir anda üzerime çöktü. Kanter içindeydim, bileklerim sızlıyordu ve belim kopmuştu. Belki de hayatım boyunca bir daha böyle bir şey yaşamayacaktım. Belki 70 kilo bir lahostu. Belki de dev bir köpek balığı. Bölgedeki tanıdık balıkçılarla yaptığımız sohbette aynı yerden 200 kiloluk bir köpek balığının bir hafta önce yakalandığını öğrendik. Balığın 2 buçuk saatte hiç kesilmemesi ve sürekli gezmesi köpek balığı olduğu teorisini güçlendirdi.

Okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum ve usta avcılardan bu gibi durumlarda neler yapılması gerektiğiyle ilgili önerileri bekliyorum.

Bu da mücadelemizi gösteren videomuz.İyi seyirler.

http://www.youtube.com/watch?v=jOsyworsEa4

Son düzenleme: 30 Mart 2011
  2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Oldukça esrarengiz ve macera dolu bir gün olmuş. Gönül isterdi ki raporun altında balığın resmi de olsun. Ama kısmet değilmiş demek ki. İnşallah tekrar yakalarsınız benzerini.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Erencim, Sana ne söyleyelim de teselli olsun. Senin kadar olmasa da üzüldüm vallahi, geçmiş olsun abisi.:eek:

Ha bak yeni aklıma geldi::p O balık ve belki onun abilerinin yine oralarda bir yerlerde olduğunu varsaymak küçük bir teselli olur, ne dersin?;)

4. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Yarın yine aynı yerdeyim.Bakalım Nuri Abi.Abisi de olur dayısı da yengesi de.Şansımız yaver gider de alırız bir şey umarım.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :eek:

Bu kadar çabuk olacağını hiç düşünmediydim. Biraz dinlensen.:eek:

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Denizaltı olmasın?? :) Şaka bir yana, unutulmayacak bir anı olmuş, bazen gizem görünenden daha değerlidir..

7. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    İlginc bir seruven olmuş neler hissettigini anliyorum umarim daha buyuk bisey yakalarsin bu sefer sansin yaver gider kacirmazsin soluksuz okudum yazini

8. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    gerçekten sürükleyici bir serüven olmuş...

bir dahaki sefere resimleri ile beraber bir yakışıklıda bekliyoruz senden!

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Kafa sallamadan gezen balık büyük olasılıkla vatoz dur vücududa geniş oldugundan yukarıya dogru çekmeye çalıştıgında normal bir balıga göre 5-10 kat daha fazla su direnci ile karşılaşırsın..kütük tabir edilen hissi verir..aynı olayı bende geçmişte yaşadım..alır iğneyi agzına saga sola gezmeye başlar..köpek balıgı oltaya karşı az da olsa sag-sol kafa atması yapar ama bir lüfer-çipura gibi titreşimi-salınımı yüksek-hızlı olmaz ,,

ayrıca o ebatta bir köpek balıgı oralarda dolaşırsa ,, oradan tavalık balık bekleme..:)

Son düzenleme: 30 Mart 2011
  10. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Bir böksörün müsabakarda yediği her yumruğun acısını hafifleten en büyük etmen ona kattı tecrübedir. Acı da olsa hayatının balığını kaçırmak, daha büyüklerini yakalamana yardımcı olacak tecrübelerine yenisini eklediğini düşünerek teselli olmalısın. Büyük keyif alarak okudum. Emeğine sağlık
    Daha büyükleri RAstgelir İnşallah

11. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Kullandığın makina kamış ve kaçlık dynema kullandıgını yazarmısın.....
    Kalama gücü yüksek bir makinayla daha cabuk yorabilirdin balıgı oyuzden merak ettim..Artık bekliyoruz resimlerini yakında onu veya daha buyugunu..
    Şansın bol olsun...

12. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

belliki keyifli bir gün olmuş,bir dahakine inş. finalde balığı eve götürmek için araba aramak zorunda kalırsınız:)
    bu tür durumlar için pet şişeye sarılı sağlam ından yedek misinayı daima teknede bulundur.makinandaki ip bitince yedekten devam edersin..
    bereketli avlar dilerim.

13. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya

Makina Okuma Raw 55.Üzerinde 0.38 lik 33 kilo çekerli sağlam bi örgü ip ve uç kısmında da 30 kilo çekerli 0.50 fc misina vardı.Makaraya ve düzene güveniyordum aslında ancak balık olağan üstü kuvvetliydi.Pet şişe aslında vardı teknede de kamışa nasıl bağlayacağımı o anki telaşta düşünemedim.

Bu sabah tekrar aynı bölgeye gittim ancak talihsizlik yarım saat içinde 2 jigi kayalara kaptırıp geri dönmek zorunda kaldım :) .Sınavlar nedeniyle bir süre balık işini askıya alacağım gibi görünüyor.Hepinize rastgele.

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    +1
    Muvaffak abiye katılıyorum,bence o balık vatoz anlatımınıza göre,bu yaratık kafa atmaz,telaşe ile ordan oraya gezer,köpek balığı daha yırtıcı bir balık,
    bakın adamın bacağını kapınca nasıl kuyruk hareketi yapıyor,eğerki o balık köpek balığı olsa idi kafa atışını algılayabilirdiniz

http://www.dailymotion.com/video/xif6o_shark-attack_animals#from=embed

15. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Evet vatos olabileceğini hiç düşünmemiştim; ancak vatosun kaya altına girdiği olur mu acaba? Videoda köpek balığı adamın bacağını koparmak için kafasını sallıyor ancak jigi tamamıyla yuttuysa belki kafa sallamadan devam etmiş olabilir. Jigi çektiğimde ilk defa kullandığım 0 jig olmasına rağmen her yeri çizik çizikti ve metalde ciddi şekilde diş izleri vardı. Anlaşılan çok dişli bir mahluk.

16. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Genç adam ve deniz

17. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

ee tabii genç olunca ikibuçuk saat, yaşlı olsa ikibuçuk gün sürerdi :p

işin şakası bir bir yana Eren kardeşim inşallah bir dahaki sefer galip gelen sen olursun ve bizlerle avını gururla paylaşırsın.:)

18. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Balıkla mücadele ettiğim anlardan kesitleri gösteren bir video hazırlıyorum.Bitince paylaşacağım sizlerle.

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu akşam atçekde vatoz tuttum:) önce bir vuruş aldım,çok az çekerken birden takım takıldı,ben zannettimki balıkla beraber sahtenin kancası taşa takıldı,

kıyıya parelel atmıştım,kıyıdan 1.5mt içeride,sahtenin takıldığı yere vardım,kafa lambasını açtım,benim sahtenin kafasını gördüm ama taş filan yok kumluk bölge,sonra dikkatimi bir şey çekti,baktımki sahteye atlıyan vatoz balığı,hafif hafif kanat çırpınca fark ettim:) ışığı görünce yol almıya durdu,kalama cır cır ötmeye başladı,dedim şimdi bu misinayı koparacak,vatoz tersi yöne gidince iğneden çabuk kurtuldu bende rahatladım:)

öğrendiklerim,

vatoz balığı kafa atmıyor,
    takımı kurtarınca baktımki benim misinanın yaklaşık 10cm i hasar almış,

aklında bulunsun istedim:)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Zorlu mücadele, kolay değil tabi.
    Eren nerede kaldı video, hazırlık hala bitmedi mi?:confused: :)