Dev Caner balığı

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında fisherman_050 tarafından paylaşıldı.

1. fisherman_050

fisherman_050 Berke Dalgalı

Favori Kamış:
    deynek
    En İyi Avı:
    100 cm yayın 56 cm turna
    ERZİNCAN’da balıkçılar tarafından Fırat nehrinde yakalanan 1.25 metre boyundaki turna balığı, görenleri şaşkına çevirdi. Bazı vatandaşlar tezgaha konulan 60 kilogram ağırlığındaki balıkla fotoğraf çektirdi.

Kemaliye’den geçen Fırat Nehrinde balıkçılar tarafından ağla yakalanarak Erzincan’a getirilen ve balıkçı tezgahına konularak satışa sunulan dev turna balığı, büyük ilgi gördü. 10 yıldır balıkçılık yapan Sinan Atasever ile Aytekin İlter, balığı seyyar tezgahlarına koyarak satışa sundular. Dev turna balığını gören vatandaşlar, balığı yakından görmeye çalıştılar. Bazı vatandaşlar balıkla cep telefonlarıyla balığın fotoğrafını çekerken bazıları da balıkla fotoğraf çektirdi. Daha sonra Turna balığı, kilosu 15 TL’den satıldı. Balıkçı Aytekin İlter, “Daha önce de yakalandı ama ilk defa bu büyüklükte bir turna balığı gördüm” dedi.

kaynak:habervar.net

:confused: :confused: böyle bir turna olabilirmi arkadaşlar bence de turnaya benziyor ama turnaların böyle olduğunu bilmiyordum:confused:

2. 3182

3182

Bu balık turna balığı değildir. Konunun uzmanları gerekli bilgileri verecektir.

Daha önce de 4-5 kez bu şekilde haberler çıktı. Catfish i kedi balığı diye ceviren yurdum medyası bu balığa turna diyor napalım.

3. gokhantastas

gokhantastas Gökhan TAŞ

En İyi Avı:
    Alabalık
    caner balığı bu beyler.

4. fisherman_050

fisherman_050 Berke Dalgalı

Favori Kamış:
    deynek
    En İyi Avı:
    100 cm yayın 56 cm turna
    söylenen seçenekler:
    turna
    caner
    catfish
    ağız yapısını arkadan turnaya benzettim ama turnalar böyle parlak gri mi olur??

5. gokhantastas

gokhantastas Gökhan TAŞ

En İyi Avı:
    Alabalık
    ya büyüdükçe oluyomuş ağız yapısı falan değişiyomuş.
    fakat bu balığın yöresel adı canerdir.
    kedi balığı daha farklı yayına daha çok benzer.
    turna zaten değil bu caner balığıdır.

6. carp

carp Mehmet

Forumda çok konuşuldu bu balık. Biz ne dersek diyelim o yöredeki adı turna. Diyarbakır'da bir malzemeci ile sohbet ederken turnadan bahsedince sevinmiştim burda da varmış diye. Kendi boyumda turna yakaladım deyince içimden bu kadar da olmaz demiştim. Hemen bir fotoğraf çıkardı ve gözlerim :eek: :eek: ;)