Dev Çupralar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Dostlarım
    Mutad yazmayı amaçladığım pazartesi raporlarıma,İstanbulda bulunmam sebebiyle ara vermiştim.
    Döner dönmez,İlkbahar akını öncüleri Çupraların peşine düştüm.Beni konuşmalarımızda böyle bir av için motive eden asil Kardeşim Burak Karadenizede teşekkür ediyorum.
    Kendini göstermeye başlayan birkac çupra haberi, İstanbuldayken dönünce hemen peşlerine düşmemi tetiklemişti.
    Haylaz çocuk Alparslanla hemen arkası,arkasına Sivriceye ulaştık.
    Bacağını kesmiş bu 18'lik delikanlının,herşey bir yana boğazın usta uzak atıcısı olduğunu, ayrıca tutkulu bir avcı olduğumalümumdu.
    Eh o zaman onunla hafiften yarışır,hemde standlarında tozlanmış muhtelif surf takımlarımında hakkını verebilirdim.
    Aldım getirdim evime,on kadar surf kamış ve makaralarını yükledik benim kendim kadar yaşlı kartalıma.
    Okanda bulunan sair partneriminde yardımıyla takımların bazı misinalarını yeniledik,olta düzenlerini olabildiğince uzağa erdirmek amacıyla,favori yöntemlerimi boş vererek hazırladık.
    Takımlarımızın esasını,uzak atış kurşunu formunda,ancak boncuklu telli çapa benzeri kurşunlar,FC misinalar ve iğneler teşkil etmekteydi.Bazılarını tek iğneli yapsakta coğu daha uzağa atışa uygun,klasik 3'lü takımlardan müteşekkildi.
    Yem eksikliğimiz vardı.Bunuda tam ideal olmasada taze tutulmuş kalamar kollarından takarak giderdik.
    Kuvvetli esen doğu rüzgarlarının kabarttığı denizden,yalancı vuruş hareketlerinden asgari etkilenmek içinde atışlardan sonra çapa kurşunlarla dibe sağlamca tutunduk,uzun kamışlarımıda olabildiğince dik sabitleyerek misinaların boşluklarını aldık.
    Elbette evvelden anlattığım favori çupra takımlarına hiç benzememekteydi takımlarımız.
    Ama şartlar değişikti,ona göre düşünmeli ve avlanmalıydık.
    Öylede yaptık.İnce uzun kalamar bacaklarını iğnelerimize güzelce taktık.Sonrasında bir ben bir o topal delikanlı,kamışlara yüklendikce yüklendik,olabildiğince açığa erebildik.
    Yetmedi kamışlarımızı dik olarak sahile değilde,set üstünede çıkarak orada sabitledik.İşte şimdi dalgalar ne kadar yüksek olurlarsa olsunlar misinamıza deyememekteydiler.
    Çupranın yemi aldığında yürüyen bir balık olduğunu,yutmakta aceleci davranmadığı herkesin malumudur.Ama buna boşverdik,mera zordu yakınlar kayalıktı ve biz takılmadan açıktaki kumluk aynalara ermeliydik.
    .İlişikte av öncesi hazırlıklarımızı,dün akşamüstünün ve bu sabahın ilk saatlerinin bereketini belgeleyen resimleride sunuyorum.
    Sorularınızı bekliyorum.
    Sevgi ve saygımla kalınız.

2. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Oy oy oy , yerim ben bunları , Vedat baba yine harika bir av gerçekleştirmişsiniz, bazen klasik metotların dışına çıkmakta güzel olabiliyor , bundan sonraki avlarınında enaz bu avın kadar bereketli geçmesi dileklerimle.

3. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

görüntüler harika vedat amca. sizde benim gibi olta attımı çoklu atmayı seviyorsunuz. Bazılarını tek iğneli yapsakta coğu daha uzağa atışa uygun,klasik 3'lü takımlardan müteşekkildi. dediğiniz üçlü takımların tarifini verirseniz beni öyle mutlu edersinizki :) tekli atarken sörf takımımdan güzel randıman alıyorum, çok iğne, çok yem olunca mesafede haliyle düşüyor. askerlik durumum el verirse bu bahar kışın yatmanın acısını çıkartmayı ümit ediyorum, bizim buralar içinde varsa tüyolarınız hiçte fena olmaz hani :)

4. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Vedat abi mükemmel bir av olmuş...tek kelime ile mükemmel...

Büyük olan çipura zannerdersem 2 kg civarında.öyle bir çipurayı çekmek inşallah bizede bize nasip olur...

Tebrikler....

5. fish founder

fish founder Özgür

vedat abi,
    muhteşem çupraların yer aldığı av raporunuzu ilk resimde gösterdiğiniz 10 adet kamışın hepsini aynı anda açarak yapmadığınızı umar,dolayısı ile ilgili tebliği hatırlatmak isterim,

Denizlerde amatör avcılık

Madde 17

(3) Bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.

6. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Vedat abi çok keyifli senin avlarını okumak. Ben surf casting tekniğine bayağa ilgi duyuyorum. elimden geldiği kadar da bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum. İnternetten bulabildiğim her türlü kaynaktan bilgi edinmeye çalışıyorum. Senin tecrübelerinden yararlanmayı çok istiyorum.

7. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Öyle Çuprayı cekmek icin 100 metreyi geçmek lazım ...

8. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Vedat abi onlar ne öyle balığa hasret kaldığım şu günlerde bu manzaraları görmek çok güzel tebrik ederim paylaşım için de teşekkür ederim

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..

Ersin Reis,Hüseyin Reis, Okan Kardeşim, Ben, Vedat abi Ve Ve abim Heralde Sirkülere Uygundur 6*4=24 demekki 10 olta değil 14 olta atmamız Gerekiyor Sirkülere Karşı.

Bizde burada sirkülere uygun davrandık:)

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Özgür
    Biliyorsun İstanbuldaydım.Adminemiz,bazı moderatör ve forumumuz üyeleri kardeşlerim beni ziyaret ettiler,oturduk uzuncada konuştuk.
    Sen aralarında yoktun,olabilir işin varmıştır,yada benden artık haz etmiyorsundur,Bodrumdaymışsındır vs.
    Benden daha eski olmadığına bakılırsa,foruma ilk girdiğim günlerde benzer tepkileri almışlığımıda bilmeyebilirsin.
    Manyağı,perdecisi,sürfcüsü yada pc atcekcisi (kendi deyimiyle)belkide şiir olup şairliğe soyunanlar(son yazdığı dizeler ektedir)benzer tepkilerin baş rolcüleri olmuşlardı.Balıkcılık bilgileri ve tecrübeleri zayıf bu elemanlar maalesef artık forumumuzda yer almamaktadırlar.
    Tebliği,sirküleri yutmuş,hemen her sene biryerlerden edinip,çantasına ufak boyutta bir tanesinide illaki sıkıştıranda birisiyim.
    Gönülleri hoş tutmaya çalışan,balıkcılık hobilerinin,meraklısının içlerine sımsıkı sarılması için durmadan yazan,bilgisini asla saklamayan,muhtelif mail grupları ve forumlarda ençok konu açan,resim gönderen,onbinlerce mesaj yollayan,üstelik tamamı,tamamına 54 seneyi bulan oltacılık gecmişine sahip,değil geniş bir araştırmayla,mumla aransa emsali bulunamayacak kadarda tutkulu birisiyim.
    Hal böyleyken,en basit bir kaideyi,sanki uymamışım gibi algılayıpta tenkiidi mutad bir davranış haline getirmenden bıktım.
    Bak sana bir önerim var.Uyarıyı boşver.Yönetim odasına ister danış,ister danışma.
    Tuş önünde basıver ve beni yoket.Böylece bende,sende kurtulalım bu işten,ne dersin?
    İlişikte bahsettiğim dizeleri yolluyorum.
    Sevgiyle kal

Denize çıkacak birazdan adam
    Yılların beyazı çökmüş yüzüne
    Alnını dalgaya serecek adam

Uykusuz nöbetler suskun oltalar
    Geride kalacak ve “ahh” hüzünle
    Bir şövalye gibi savrulup tutacak adam

Kar yağmıştır sardalyanın üstüne
    Vanozlar trole gırgıra bulanmıştır
    Yasalar sobada yanmış,
    Ah..! Sirküler duvarda kalmış
    Güzelim uskumrular yağmalanmıştır

Denize çıkacak birazdan adam
    Yıllanmış hırsların coşkun sesiyle
    Kendini dalgalara vuracak adam

Tavsiye eden dostlar, korumacı tavırlar
    Açığa çıkacak ve hırslar kendiyle
    Ama hiç birini dinlemeyecek adam

Susamıştır tebessümün seyrine
    Sacları hiçbir gün okşanmamıştır,(onu okşayanlar bilir)
    Bir kılıç kadar yalnız,
    Ah bir çocuk kadar acıkmış
    Mümkünse farzedin hiç avlanmamıştır

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sempatik delikanlı
    Hesabın doğru,ancak her başarılı avımda böylesine hesap yapacakta değilim.
    Ayrıca burası İngiliz Kütüphaneside değil.Yani vermeliyiz çoşkuyu.
    Bilen,biliyordurda zaten,değilmi.
    Yarınki raunda hazır ol.Benim bel su koyverdi,ağırlık senin üstünde olacak.
    Sevgiyle kal

12. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Vedat baba..
    BÜYÜKSÜN..ellerinden öpmüşüm..

13. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Vedat abi.TEpsi gibi çupraları görünce senin yanına staja gelebilirmiyim diye geçirdim içimden.

Hayalimde bile göremem bunları.

14. murat_krkmz

murat_krkmz murat korkmaz

Favori Kamış:
    shımano
    Vedat abi tebrikler çok ama çok güzeller maaşallah.

15. Burak Karadeniz

Burak Karadeniz burak

Favori Kamış:
    Prologıc-Savager
    Favori Makine:
    Shimano Symetre 4000 FI
    En İyi Avı:
    Sinarit 7 kg
    Değerli Ağabeyim,İstanbul'dan yeni gitmiş olmana rağmen Cahit kardeşim ve ben şimdiden seni özlemeye başladık.Seninle yaptığımız doyumsuz sohbetlerin devamını inşallah biz Sivrice'ye geldiğimizde sürdürürüz.Yakaladığınız çupralar çok güzel ve benim için çok değerli.Avın yapıldığı yerin konumu ve kullanılan takımlar bakımından tam senin ustalığına yakışan balıklar.Benim hep aklımı kurcalayan ve sohbetlerimiz sırasında yapılmasında yarar gördüğümüz bu avı gerçekleştirerek,görsel bir hale getirdiğin için de sana çok teşekkür ederim.Bu çupraları kendim tutmuş olsam ancak bu kadar sevinebilirdim.Devamında çok daha güzellerinin oltalarına rast gelmesi dileklerimle selam ,sevgi ve saygılar.

16. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sevgili vedat abi, öncelikle muhteşem çupralar için tebrik ederim.

kendimi sana anlatmama gerek yok sanırım, hakkındaki duygu ve düşüncelerimi bilirsin.

burada özgür arkadaşımın kasıtlı bir şey yaptığını düşünmüyorum. sadece eksik bilgilendirmedan dolayı bu rapora tebliğ uyarısı yapmış. yani yapması gerekeni yapmış.

dün seninle yarım saati aşkın süre konuştuk, avının detaylarını ben bilirim, ali bilir veli bilir. ya geri kalan binler ? daha öncede konuştuğumuz üzere, raporun altına iliştireceğin küçük bir açıklama, ne bu tür yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecektir ne de kırgınlıklara.

lütfen gereksiz alınganlık yapma olurmu :)

selam ve sevgilerimle.....:)

17. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    Vedat babaya her zaman hayranlık duymakta ve baş öğretmenim olarak kabul etmekteyim.Her yazısında eğitici öğretici bir öğretmen edasıyla yazılmış akıcı bir uslubla herkesin anlayabileceği dille muatabını bilgilendiren,şahsiyetleri kırmamak üzmemek lazım.Babanında dediği gibi basit kuralları zaten yüde 99 uygulayan bizleri zaman zaman hani derler ya kırkyılda bir uygulamassak hemen idam etmeyelim.Üstelik en çokda amatörler yasaklara sirkülere dikkat ederken profosyönel dediğimiz denizimizin dibini kurutan trolcüler kadarmı, denizin her santimetre karesine ağ döşeyip bizlere olta atacak yer bırakmayanlar kadarmı zaralı.Lütfen kraldan fazla kralcı olmayalım.Lütfen muatabımızı incitmeden üzmeden yazalım.Benim nacizhane önerim bu uygulayıp uygulamamak herkesin kendine kalmış.Bu arada Vedat babaya saygı ve selamlar

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Vedat abi sabah neyle Mücadele ettiğimi Duysan Cok şasırırsın Ama Karaya aldım arkadaşı::):):)

19. fish founder

fish founder Özgür

yayınlamış olduğunuz av raporunuza dair yazmış olduğum mesajı ve sizin cevap mesajınızı defalarca okudum.
    yazmış olduğum mesajda sizi tenkit eden ve veya suçlayan bir ibare bulamadım.

Son düzenleme: 1 Nisan 2010
  20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ercan
    Sen benim oğlumsun yada yerine koyduğum genc bir adamsın.Ben bu tür uyarıları istemiyorum.En azından bana yapılmamalıdır.Kızıyorum,kırılıyorum,gereksiz alınganlıkta yapıyorum.
    Ben o sirküler denen aleti yutmuşum.Hanginiz yanında taşıyordurki,hep yanımdadır.
    Geri kalanın binler değilde birler yada ikiler olduğuna inanıyorum.
    Bizler duayen yaşlı oltacılar gururumuzun okşanmasından hoşlanırız.Bir konuyu tam 8 foruma yolluyor ve yüzlerce müspet yorum alıyorum.
    Burda ise illaki tenkit vede hep aynı adamdan.
    İstanbuldaykende uzun,uzadıya size anlattım.Karşı olarak diyebileceğiniz sadece şuydu.Tamamda yeni yetme birisi çıkarda neden Vedat Abiyi tenkit etmiyorsunuz derse ne yaparız.
    Yani bu işe yeni hevesli yeni bir üye çıkacak böyle diyecek ve siz bunu bana emsal göstereceksiniz.
    Bu iş böyle olmaz,oradada dediğim gibi beni soğutursunuz.
    Yada FF'ye dediğim gibi bassın tuşa bitsin bu iş.
    Sevgiyle kal

Not;Size vefa borcum vardır.O ayrıdır,ancak insan daha sevdiğine daha kırılıyor bilesiniz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.