Bodrum Limanı'ndan Devlet Balıkçılık'a ait Devlet 3 isimli trol teknesi ile avlanmaya çıkan balıkçılar ağları topladıklarında sürprizle karşılaştı. Ağlarına takılan dev balığı 6 balıkçı arkadaşıyla tekneye güçlükle çektiklerini ve daha önce bu büyüklükte bir fener balığı görmediğini belirten 25 yıllık balıkçı Hasan Engin "Kilosunu 20 TL'den satacağımız fener çok lezzetli bir balık türüdür. Denizin derinkilkerinde yaşarlar. Bu bölgede çok sık yakalanmaz. Yüzünün önüne sarkan feneri ile denizin derinliklerinde ışık saçarak ufak balıkları avlar. Vücudu çok yassıdır. Büyük bir kafası ve çok büyük ağzı, sırtında 2 yüzgeci ve dikenleri bulunur. Bu dikenlerin birisi diğerlerinden çok daha uzundur ve ağzının önüne kadar sarkar. Genellikle Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi'nde yaşarlar" dedi. Bodrum'da Manavlar Çarşısı'nda sergilenen fener balığına çevreden geçenler ilgi gösterdi. (Haber-Kamera: BODRUM DHA) http://webtv.hurriyet.com.tr/1/13510/0/1/dev-fener-baligi-yakalandi.aspx
Fener balığı değil Fenerin ta kendisi mübarek.. Fenerle ilgili herşey ne kadarda güzel geliyor bana yahu Bayan arkadaşta dil yenmez galiba diyor Baktı lop et gözü oynadı zaar heheeh
Denizlerde yerli balık kalmadı tabiki böyle ilginç balıklar görmeye alışmamız lazım okyanus larda daha ne bilmediğimiz türler var
İstanbul balık halinde eskiden fener balığının kafasındaki etleri ayıklamayı iş edinmiş insanlar vardır. Bir cerrah gibi balığın kafasını ayıklarlardı. Bıçak bitirme cümlesini de ilk orada duymuştum adamlar bileyleyerek her hafta bir bıçak bitiriyorlardı. İlginç gelmişti.
Birkere bana da denk geldi. Kumkapı balık halinde15-20 cm fener balıklarının kafasını koparıp, geri kısmını tulum çıkarıyorlardı. Adam o kadar seriydiki kasa bitene kadar onu izlemiştim O balıkların bu kadar büyüdüğünü gördükten sonra; o yüzülen balıklara şimdi daha fazla acıyorum...
Ben en son 20 sene önce filan gitmişimdir sanırım ve o zamanlar o kadar küçük fener balığı yoktu. İlginç denizlerimiz gerçekten ne hale gelmiş üzüldüm şimdi.
küçük balıklar Levrek için bahsettiğiniz yumurtlama boyu için çinekop ve sarıkanadı da dahil edersek ilerki yıllarda lüfer yeme şansına bolca kavuşuruz. küçüklere sevgi ile yaklaşalım. Saygılar.
şirket adı: devlet balıkçılık tekne adı: devlet 3 yakalanan balık: fener balığı av yöntemi: trol Aferin son balık yumurtasına kadar kazıyın dipleri. trol nedir bilmeyenlere