Dev Lambuka avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    ================================================================================

Değerli Üyeler

Lütfen inanızki,her gün doğuşunda,bugün kayda değer bir av gerçekleştirebilsemde,anlatıp,resmedip kardeşlerime gönderiversem diye iç geçiriyorum.
    Dünde bu istekle,Partnerim Şener Albayla saat 7'de acıldık.Amacım levreğe bakmaktı.Sabahın bu kör saatinde,barınağımızın önlerinde dolaşıyor olmalıydılar.
    Güvendiğim iki silikonu salıverdim.Koyun ici hayli yatıktı,hiçte levrek havası değildi.Zaten ardarda yapışan hanilerde bu durumu onaylıyordu.Uygun diğer bir kamışımada River2Sea Rover 128 su üstü rapalamı baglamış oynak gözlüyordum.Levrekten hiç ses cıkmadı.Öyle ya silikonlarımı ziyaret eden haniler,levrek etrafta olsa hiç bu kadar cüretkar olabilirlermiydi.
    Kısa zamanda vazgeçtim.Silikonlarımı toplamadan palamut umduğum sulara yöneldim.Silikon su üstünde gezdirildğinde önemli bir palamut avcısıdırda.Nitekim ilk vuruşu 20 metrelerde aldım.Ancak yarı yolda bıraktı.Devamında ikinci vuruş 5 dk.kadar sonra geldi.Bu kere tekne yanlarına getirdiğimde bunun rekor iriliklte bir melanur olduğunu gördüm.Albayım kepceye hamlettiğinde telefonum calmaya başladı.Hay allah kim olaki diye düşünürken,dalgınlığımdan istifade eden balık ani bir deparla misinamı koparıverdi.
    Avımız zevkli ancak şanssız devam ediyordu.Aklım zaten Canım Kardesim Tahirin olağanın cok,cok üstü muhteşem avlarında kalmıştı,içimdeki hoş hislerin tesirinden kurtulmalıydım.
    Bir gün evvel Akif Cin kardesimle muhabbetimizde,onun caparisine atlayan kolyozların icinde bes adette iri uskumru olduğunu öğrenmiş,Orhan beyede anlatmıştım.O ara biz mercana bakmaktayken yanımızdan hışımla selamsız geçti gitti.Daha birkac gün evvel kg'larca alabildiğimiz mercan ve fangrilerden eser yoktu.Bizde capari suyuna yöneldik.İlk caparime bir miktar istavrit gelmisti.O ara bozulma sinyalleri veren hem GPS'im ve hemde Balık bulucum iyice karıştı fayda yerine zarar verir oldular.GPS kerterizlerimi Balık bulucu derinlikleri karıstırmıs benim yanlıs sularda dolasmama sebep olmaktaydılar.O anda derinlerden biryerden olaganüstü bir vuruş aldım.Kamısımı elimden alacak şiddetteki bu vuruşa ihtiyatlı kalama ayarlı karşılık vermemin sonucunda balığı orta sulara kadar almama rağmen,aniden boşaldı.Bugün ne oluyordu,herşeymi ters gidecekti.
    Balık bulucumada GPS'eme bugune kadar olan faydalarına rağmen söylenip ikisinide kapattım.Bilahere 3 capari balık aldım.Aralarında önemli sayıda lipari(iri uskmru)de vardı.
    Şanslığım ise devam ediyordu.Conta reisin birgün evvel koparttırıp dipte bıraktıgı pareketesi geldi beni buldu.Kurtaramadım,koptu.Onca uskumrunun icinde caparisiz kalmıstım.
    Tekrar mercana döndük.İri birkac mercan üzüntümüzü alırken aklım hala uskumrulardaydı.Yanımızdan curumu duyan profesyonellerde geçip gitti.O ara cektiğim bir haninin peşinden yükselen dev balığı gördüm.Bu bir lambukaydı.Caparime yapışanda onlardan olmalıydı.Kerelerce haniyi takip etti ama yutmadı.Albayım o ara buldugu pekde uygun olmayan bir turuncu misinanın ucuna kromajlı bir pircol bağlamaktaydı.Sonrasında bir kolyozu fileto kesip güzelce takıp 70 gr'lık bir sırtı kurşunuda bağlayıp salıverdik.Daireler cizmeye basladım.Balığın saldırması birkac dakika icinde gercekleşti.Ya onu tekneye almamız.Bu ise belki saatide gecmistir.Kerelerce deparlarına bizde defalarca yanıt verdik.Kepceye alamadığımız balığı zorla iceri alabildik.
    Kanımca oltayla yakalanabilen en büyük Lambukalardan biri artık teknemdeydi.
    Etraf kan gölüne döndü.Adam kesmis gibi üstüm kan revan icinde kaldı.Güçlükle bir iki poz cekebildik.Zaten havada kararmıştı,döndük.
    Resimleri ektedir
    Saglık ve nese icinde kalınız

2. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    Vedat abicim güzel paylaşımın için teşekkürler,

bu arada tekneden haber var mı :(

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Vedat amca ellerinize sağlık ,çok güzel anlatmışssınız lambukada harika ,allah daha irilerini nasip eder hepimize inşallah

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Vedat abi mükemmel bir av olmuş.Pirimizsin.

5. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    Tebrikler Vedat bey harika bir paylaşım inşallah devemı gelir.

6. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Süper bir av, anlatımınız da çok güzel, teşekkürler..Elinize sağlık..

7. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    elleri öpülesi yanakları sıkılası
    sohbeti 24 saat dinlenesi
    vedat baba gene yaptın yapacağını
    büyüksün be baba

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Harikasınız Vedat Abi :) Sabah sabah ne güzel geldi av hikayeniz :) Teşekkür ederim :)

9. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Vedat abi ellerine saglık mükemmel bir av

10. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Helal Size

Vedat abi yine harika bir macera olmuş. İnanın sanki ben de oradaymışım gibi heyecanlandım.

Bizimle bu heyecanı paylaşdığınız için teşekkürler...

11. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Vedat Abi,

Şahane bir lambuka, ellerinize gayretinize sağlık, şanssız başlayan av belki yılların en büyük trofesiyle sonuçlanıyor. İşte avcılık bu demek, sonuna kadar sabır ve mücadele.

Tekrar tebrikler. Daha sonra nasıl yediğinizi ve lezzetinide bildirirseniz seviirim. Biliyorsunuz büyük denizci Sadun BORO'nun en sevdiği balıktır. Ben de çok lezzetli bulurum.

REASTGELSİN.

12. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    Allah daim etsin

Vedat ağabey yine yaptın yapacağını levreğe niyetle başlayıp uskumruyla süren ve lambukayla son bulan bu macera okurken "keşke orda olsak" dedirtiyor insana. nice trofelere inşallah. Sevgiyle ve sağlıkla kal.

13. ozan

ozan Ozan

işte budur. vedat amca eline sağlık harika bir av.

14. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    Vedat abi bir av hikayesi bu kardar güzel anlatılabilirdi. mükemmel paylaşım. ellerine sağlık. abi sen edebiyatçısın da balıkçılığı hobi olarak mı yapıyorsun :) yani yazı üslubun , ve hikayenin akıcılığı müthiş. oradaymışız gibi yaşıyoruz olayı. tekrar teşekkürler. aman bizi hikayesiz bırakma. avlarının devamı dileğiyle. sağlıcakla kal.

15. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    vedat babacım yine gösterdin profesyonelliğini.Bu lambuka Türkiye rekoru.Tebirk ederim .Ellerinden öperim heyecanın yüzünden okunuyor babacım.Seni seviyoruz

Son düzenleme: 9 Mayıs 2008
  16. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Hiç Deniz avı tecrübe ve bilgisi olmayan birisi olarak, yazdığınız bir çok terimi anlamasamda keyifle okudum :)

Dilerim bir gün sizin gibi engin tecrübeli birisi ile Denizde avlanmak nasip olur.

17. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    Vedat abi tebrikler...

18. alpacino

alpacino HAKAN

Favori Kamış:
    olimpus
    Favori Makine:
    olimpus
    En İyi Avı:
    1750 gr sargoz
    vedat abi mükemmel bir av sizden öğreneceğimiz çok ama çok şeyler var sevgiyle kalın ellerinizden öpüyorum.

19. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    anlatımınla beraber avınızda süpermiş ;) her daim livarınız dolu olsun:)

20. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Ellerinize sağlık Vedat amca,çok güzel görünüyor heyecanınızı paylaşıyor,tebrik ediyorum.