1 metre 77 santimetrelik dev minekop balığı ilgi odağı oldu 16.04.2011 - 12:14 Marmara Denizi'nde balıkçıların zıpkınla avladığı 1,77 metre boyunda, 63 kilo ağırlığındaki dev minekop balığı, görenleri hayrete düşürdü. Gemlik Narlı'da balıkçıların zıpkınla yakaladığı dev bağlı denizden çıkarmak için 5 kişi seferber oldu. Bursa'da bir balık market tarafından sergilenen minekop türlerinden sarıağız balığı, vatandaşlardan yoğun ilgisi gördü. Vatandaşlar dev minekopu incelerken şaşkınlıklarını gizleyemedi. Balık market işletmecisi Süleyman Yurttaş, "Minekop balığının 177 santimetre uzunluğunda 63 kilo ağırlığındaki balığı şiş olarak satacağız. Kaç kişilik porsiyon çıkar henüz hesaplamadık. Daha önce 5, 10, 20 kiloluklarından çok sıkça tutulan minekop balığının böylesi büyüğünü biz de ilk kez gördük. Boyu iki metreye kadar ulaşabilen minekop, genellikle dere ağızları ve denizin birleştiği noktalarda bulunuyor." dedi. (CİHAN)
`Marmara`da Hala Hayat Varmis Cok Sukur` basligiyla gun icinde baska bir arkadasimizin actigi konu... yine de elinize saglik.. bu resimler daha guzelmis..
Adem baba, sana bir sorum var zira bu tür haberleri sık-sık paylaştığından sen bilirsin diye düşündüm. şaşkınlıklarını gizleyemedi. Niçin her haberde bu cümle özellikle var. Habercinin bundan beklentisi ne olabilir, hangi önemli ve değerli mesajı iletmek istiyordur. Bu yaşıma kadar bunun sebeb-i hikmetini anlayamadım. Şaşkınlıklarını gizleyemedi ne demek?
. Adam şaşmış kalmış işte. İşin içine duyguları felanda katmış haberciler , hani daha ilgi çekici olsun diye.
Vatandaslar cok buyuk bir balik gordukleri icin sasiriyorlar, saskinliklarini gizlemeye calisiyorlar, fakat basaramiyorlar .. "Minekop daha once hic boyle gorulmedi... azzzzz sonraaaa" gibi birsey yani Nuri abi, bir de buyur buradan yak: http://samanyoluhaber.com/h_508652_dev-balik-gorenleri-sasirtti.html
Üzüldüm şimdi 20, 25 yıllık hayatı bir zıpkıncı bitirsin Gerçekten garip bir olay balığı gördükleri zaman kim bilir nasıl saldırdılar. Bu haber hiç olmasaydı da Minekop Efeliğini sürdürseydi Marmara Denizin de .
Merhaba arkadaşlar, bir düzeltme yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Bu balığın ismi minekop değil, "Sarı Ağız" dır. Linkte görebilirsiniz.Saygılar. http://www.misinabalik.com/tr/services/index.php?cat_pid=1&cat_id=20
zıpkınla bu balığı vurduysalar bu balık kolay kolay ölmez ya solungaç ya beyin gerekir zıpkın olusuna hayret ettim ama sonuçta balık elde zıpkıncı ibo abi sen daha iyi bilirsin beni bilgilendirirsen sevinirim abi
Abi olur mu ama Sen git Efe yi vur zıpkınla veya başka bişeyle. çek videoya yayımla youtube de reklamın olsun.
O kadar buyuk baligi kafadan vursan bile sudan cikartmak zor tabi. Fakat aslini istersen, ne desem bos be kardes ... sen de hic kafana takma bana kalirsa... balik belki aga takildi, belki baska bir sekilde avlandi, sudan disari cekmek icin kullanilan kakica zipkin diyorlar belki de... hatta haberi yapan gazeteci oraya hic gitmemis olabilir veya fotograflar o baliga ait olmayabilir bile. Baksana, haberin bir yerinde minekop deniyor, bir yerinde sari agiz... Yani diyecegim o ki bizdeki ucuz habercilik laubaliligi ve sahtekarligi oldukca, oyle mi olmus, boyle mi olmus demeye degmez. Biz de boyle dalgasini geciyoruz mecburen.
Haklisin kardesim. Oyle bir efeye kiyabilsek zaten bu forumda olmayiz. Boyle bir baliga selam durmak lazim. Kim bilir kac yasindadir o efe, ne maceralar yasamistir omru boyunca, ne tuzaklardan kurtulmustur, ne ufakliklari mideye indirmistir.
cook engin bilgilerime gore(sen bilirsin dedinya)cok guzel yapilmis bir cevizli baklavanin uzerine gereksiz yere fistik serpistirilmesi gibim bir sey olsa gerek.hihi