Dev Sinagrit,şampiyon balıkcı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler.
    Elbetteki son durumlar bizleri motive etti.Çok önemli trofe balıklar için kollarımızı sıvadık.
    Biz balıkcıyız,bu bakımdan işimize bakarız.Takım,yöntem,hatta birlikte balığa çıkma konularında hem yüreğimizi açarız ve hemde bütün olanaklarımızı seferber ederiz.
    Bir nebze amatör cizgiden çıkmadanda başarırız bu işi.
    Bu kerede böyle oldu.Havanın yatık olmasını fırsat bilerek,sahil avcılığını bir tarafa bırakıp,tekneyle,güncel av yöntemi Vertical Jigging'i denemeye karar verdik.
    Bu konuda hassasiyetim olduğu malum.Bence katil bir yöntemdir ve taşlardaki son balıklarıda almaya müsaittir.
    Sonuç içimi sızlatsada,bazılarına neden hep iri balıklar tutabildiğimizi bir kere daha göstermem gerekiyor diye bir hisse kapıldım.
    Benim hakkımda burası meşeli olumsuz telefon trafiği olduğunun elbette farkındayım.Bunu meyve veren ağaç taşlanır değişiyle geçiştirmek istiyor ve bir kere daha şu noktayı tekrarlamak istiyorum.
    Ben sizin gönül dostunuzum.Sıklıkla gönderdiğim raporlarımla,resimlerimle gönlünüzü hoş tutma gayretinde her zaman oldum,olacağımda.
    Bütün olanaklarım,takımlarım,teknem sizlere amadedir.Hatta o kadarki şüphesi olanlarda gelir kendi gözleriyle görür.
    Beni herkesin sevmesi mümkün değildir.Ancak bilinmeli ve emin olunmalıdırki ben hepinizi sevmek için elimden geleni yapıyorum.
    Hanım İzmirde ev hallerininin üstesinden gelmek köpeklerimi,kedilerimi doyurmak,havalandırmak hemen hepsiyle konuşarak,başlarını okşayarak hatta yeni doğan yumuk yavrularımı buruncuklarından öperek vedalaşmak hep bana düştü,.
    Bu seferki hedefimiz yemli dip balıkları avlamak,uzak kerterizlere yol alırken GPS'imdeki taşları Vertical Jiggingle yoklamaktı.
    motelde sayıları yeni gelenlerle 5'e çıkan misafirlerimle saat 10'da buluştuk.Zengin jig alternatiflerimi kamış,makara ve misina iplerimi,assist iğne halka ve FC misinalarımı getirdim.Tatbiki olarak nasıl kullanacaklarını tekrar gösterdim.İçime sinmeyen misinaları yeniledim.
    Ancak bir taraftanda şu kitabımı bitirmeye daha doğrusu bazı resimlerle Flash Diske aktarmaya çabalamaktaydım.Yetersiz teknik bilgilerim bunu yavaşlatmakta hatta bazende üstesinden gelemememe sebep olmaktaydı.
    Fatih kardeşim sürpriz bir ziyaret yaptı ve bende ekibimle gidemedim.
    Ancak GPS'im ve FF'leri yardımcıları olacaktı.
    Evimin varendasında oturup,konu hakkında bilgilenmeye çalışırken,bir taraftanda hemen bir km acıktaki teknemizi gözlemlemekteydim.
    Teknede minik Okanla beraber 5 kişiydiler.
    Bir anda sebebini ilk anda anlayamadığım bir takım sesler kulağıma uzaklardan geldi.
    Gözlerim onlarda,zaten tetikdeydim.Hemen anladım büyük balık aldılar dedim ve onlar beni aramadan ben onları aradım ve müjdeyi çığlıklar arasında duydum.
    Devesa bir sinagriti tekneye almayı başarmışlardı.
    Ne dediklerini tam anlayamasamda olay müthişti.
    Hemen on dakika sonra,bu kere hüzünlü bir sesle beni tekrar aradılar.Yeminle daha büyük bir tanesini tam tekneye alma aşamasındayken kaçırmışlar ve dövünmekteydiler.
    Sabısızlıkla barınağa dönmelerini bekledim ve dönüşe gectiklerindede onlardan evvel barınakta bitiverdim.
    Koca dişli,koca kafalı,insanın kollarını yoran dev sinagritin yanısıra 3 akya,bir dragonya,birkac fangri mercan hatta iri bir kupes dahi jiglere itibar etmişti.
    Ayrıca Galip videosunuda cekmiş bana yollamayı vaad etmekteydi.
    Şansızlık yaşayan bu kardeşim,eline giren iğneyi çıkartmak için Motele baştan kara yapıldıktan sonra hastaneye götürülmüş,sonrasında tekrar tekneye dahil olmuştu.
    İlişikte bazı kareleri sunuyorum.
    Sevgi ve saygımla kalınız.

Not;Sinagrit bugüne kadar Sivricede sahteyle alınan en iri balıktır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Nisan 2010
  2. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    tebrikler Vedat amca darısı bizlerin başına.....

3. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    vaaavv harika Vedat Baba. Süper gerçekten. :) şok oldum

4. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Vedat Abayoğlundan alıntı:
    Ben sizin gönül dostunuzum.Sıklıkla gönderdiğim raporlarımla,resimlerimle gönlünüzü hoş tutma gayretinde her zaman oldum,olacağımda.
    Bütün olanaklarım,takımlarım,teknem sizlere amadedir.Hatta o kadarki şüphesi olanlarda gelir kendi gözleriyle görür.

Vedat ustacım bunun en önemli şahidi benim senin gönlünün bolluğu misafirperverliğin insanlara birşeyler katma isteğini en iyi ben bilirim bana gözünü kırpmadan emanet ettiğin koleksiyon parçası niteliğindeki 2 kamışın ve 1 adet makinan hala bende kamışın yerine yenisini aldığım halde sana iade edememem konusunda hiç bir girişimde bulunmaman (hoş bunları konuşmak seni düşününce gerçekten saçma ama bilmeyenler için yazıyorum) senin nekadar paylaşımcı olduğun konusunda bir gerçek sen kimseye kulak asma ve avlarına ve avlara vesile olmaya devam et
    Seni çok özledim ustacım eğer planlarım yolunda giderse mayıs ayında gelinin ile beraber seni ziyaret edicez
    sevgilerimle

5. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    rüya gibi. teşekkürler paylaşım için. bazıları laf bazıları iş yapar. ;)

6. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Üstad elleriniz dert görmesin..Muhteşem..

7. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    helal olsun sana abi tebrik ederim

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Öhö öhö öhö öhö ...

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne kadar övünsen azdır delikanlı.

10. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler abi süper bir av olmuş

11. DrEjO

DrEjO Tamer

Son günlerde peşpeşe gelen raporlarla yerimde duramamaktayım, istifa sebebim olacaksınız:) :) :)

Ellerinize sağlık memleketimin balıklarını bana da bırakın tamam mı? Yazın görüşmek üzere.

Selamlar.

12. DrEjO

DrEjO Tamer

Sana da kocaman tebrikler, büyük bir usta ile avlanmaktsın daarcığını ziyadesiyle doldur gel buralara, daim olsun avlarınız.

13. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Devamı gelir inşallah teşekkürler Vedat abi,kal sağlıcakla.

14. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    Vedat Abi
    Muhteşem bir anlatım. Teşekkürler.

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Breh breh... Bu nasıl bişeydir abi maşallah..

Alparslan, artık boğazdaki balıklar kesmez seni, çaparinin yüzüne bakmazsın :D tebrikler.

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Yok abi hayatta kesmes gelcem o kücücük istavritti tutucam atıcam kovaya düşündükce canım sıkılıyor ::):):) Ben burda Vedat abi ile yaşıyacağım :):):):)

17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    imkanın varsa durma yaşa derim hayatımda balıkçılık olarak (hayat tecrübesi olarak 10katı) yaşayabileceğim herşeyi vedat ustamın yanında yaşadım
    keşke imkanım olsa her hafta sonu gidebilsem:(

18. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Vedat amca iyiki varsiniz ve avlariniz, tecrubelerinizle buradasiniz. Insallah bende birgun sizinle tanisma ve sohbet etme firsatina nail olurum.

19. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Vay babam vay, Vedat baba eline diline sağlık , yine çok güzel anlatımlı bir av raporu olmuş, Alp kardeşim öksürmene bakılırsa sen şifayı adam akıllı kapmışsın , eeeee dermanıda orada, anladığım kadarıyla dev sinarit senin avın , tebrik ederim kardeşim, eğer imkanın varsa bence tatilini uzatmaya değer.

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    O zaman atla gel buraya deneyelim sevgili Emrah