Dev Sinaritleri, Akyaları, Orkinozları, Levrekleri, Lağozları, Orfozları, Trançaları,

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Dev Sinaritleri, Akyaları, Orkinozları, Levrekleri, Lağozları, Orfozları, Trançaları, senden bekliyoruz Vedat bey.

Çok teşekkürler Vedat bey, sırtı ile balık avlarında belirli bir seviyede olduğumu ben de biliyorum, balık avında başarılı olmak için , 9 sene evvel beraber yaptığımız balık avı sohbetimizde gene aynı cümleyi tekrar edeceğim, ilk başta balık avlayacağımız merayı çok iyi bilmemiz lazım, gene söylediğim gibi ben aynı başarıyı başka bir yerde vermem mümkün değil, işte gene merayı tanımak ön planda geliyor, gerçi ben Sivrice de kendi teknemle yapmış olduğum avlarımdan ve hele sırtı ile avladığım balıklardan çok memnunum, bu yaştan sonra başka yerlerde balık avları bana gerçekten çok zevk vermeyecektir.

Artık yaşlandığıma ben de inanıyorum, bundan sonra teknemde beraber balığa çıktığım genç kardeşlerimize balık avlarımı nasıl yaptığımı anlatmak, kullandığım takımları onlara göstermek, bu arada yeni modern balıkçılıkta kullanılan kamış ve makinaların da balık avlarını daha kolaylaştırdığını ve sorunsuz ve problemsiz avlar yapılabileceğini onlara anlatıyorum.

Balıkçılığı taaa çocukluğumdan beri seven ve ilgi duyan birisi olarak ne yazıkki emekli olduktan sonra tam olarak kendimi vermem, seninde gördüğün gibi denizde saatlerce olmakta balık avlamaktan usanmadan mücadeleler edip bir iki balıkta olsa avlayarak limana dönmüşlüğümü bizim burada da herkez bilir, bundan sonra Sivrice de kendi halime balık avlarıma devem etmek istiyorum, balık avlarında kimse ile bir yarışım olmamıştır, zira bir yarışma olması için şartların iki yarışmacı için uygun olması gerekir, ben kendime hiç bir zaman tam benim durumumda olan benimle yarışacak bir balıkçıya rastgelmedim zira ben balık avlarına çok geç başladım işte senin de her zaman dediğin gibi ben emekliğimde balıkçılığı tam olarak öğrenmiş biriyim.

Bu kadar kısa bir zamanda sırtı avlarında, çapari avlarında, mercan avlarında başarılı olmam beni çok memnun etmiştir, bu arada balık avları guruplarında çok güzel insanlarla tanışıp çok güzel dostluklar kurmuşumdur, şunu söyleyebilim ki vermiş olduğum emeklerin karşılığını manavi olarak çok , çok almışımdır.

Bu arada bu güzel Sivrice ye gelmem burada emekliliğimi geçirmem, Allahın bana vermiş olduğu lutufdur, inşallah bundan sonra da burada hayatımın sonuna kadar teknemde balık tutarak yaşamıma devam etmek istiyorum.

Vedat bey sen Türkiye'nin akarsularında, göllerinde, denizlerinde binlerce çeşit balığı avlaman, bir milyona yakın balıkçı yetirştiren, 50 seneni veren bir kişisin, balık avları için kimsenin yapamayacağı öz veriyi gösterip ailene bile zaman ayıradan bırakıp, işini gücünü terk edip sadece balıkların peşlerine düşme azmini ve istikrarını bütün Türkiye bilmekte, haliyle senin hedeflerinde hep zirvede olmak gibi bir mecburiyetin var, seni tanıyanlar seni sevenler senden her zaman dev balıkları beklemektedirler, sen onun için bir an evvel teknene git, eksiklerini tamamla ve senden beklenen, Orkinozları, dev levrekleri, dev sinaritleri, dev akyaları kendine has 50 senenin verdiği tecrübe ile teknenin güvartesine ser, bu yapacağın balık avları seni artık yurt dışında da bizleri temsil etmeni sağlayacaktır, inanıyorum ki herkes senden bahsedecek, herkez senin ne kadar büyük bir balıkçı olduğunu konuşacak, sen de bunda sonra sana yakışanı yapıp, kimse ile sana yakışmayacak fuzili tartışmalara girmeyeceğini göreceğiz, zaten 50 senelik deniz ve tatlı su balıkçılığı tecrüben ile Çanakkalenin her merasını , hangi balığın nerelerde olduğunu ezbere bileceğini, her denize açılışında çeşitli dev balıklarla artık yurt dışında da bütün Türk balıkçıları adına bizleri temsil edeceğine, seni sevenler ve sayanlar kadar ben de inanıyorum.

İnşallah teknenin eksiklerini giderir bir an evvel denizlere açılırsın, senin gibi Türkiye sınırlarını aşmış ve dünya balıkçılığında bundan sonra Saroz da avlayacağın dev balıklarla şöz sahibi olacak bir Düeyyen istisna balıkçı ile aynı teknede beraber olmayı çok isterdim ama vakit çok geç, benim dizlerim biraz ağrıyor, bu isteğini ne yazık ki yapamayacağımı üzülerek bildiririm, sana tekrar Saroz Çanakkale de mutlu olmanı dilerim.

Senin samimi olduğuna her zaman inandım, ama herşey insanların kendi elinde, en iyisini sen her zaman olduğu gibi kendin bilirsin.

Vedat bey ile Sivricede geçen yıllar

Sevgili balık avı gurubu arkadaşlarım kardeşlerim,
    Bu sefer sizlere balık raporu yazmıyorum, buraya 9 sene evvel gelen bir de ev yapıp bana uzak da olsa komşum olan Vedat beyden bahsedeceğim.

Hatırladığım kadarı ile 9 sene evveldi , ben teknem ile denizden geldim ve benim iskelemde kendisi beni karşıladı orada Vedat bey ile dostluğumuz başladı, konumuz balık olunca konuşulacak çok şeylerimiz de oluyor, ben gene bu gümkü gibi hergün denize açılıyor çok bereketli avlar yapıyordum, oda bunları yakından takip ediyor, bizlerin bilmediği balıkçı sitelerinde yazı yazan Vedat bey bir gün benden bahsetmesi ile benim de bu sitelerden haberim oldu ve ben de üye oldum, sanal alemin kapısından ilk adımımı attım, herşey balık üzerine olan sitede arada sırada münakaşaların da olduğunu gördüm ilk başta şaşırdım ve sonra alıştım, balıkçı sitelerini balıkçı forumları takip etti, artık hepsinde yazmaya başladık, ben sadece yapmış olduğum balık avlarımın raporlarını yazıyordum, zamanla gene ikili münakaşalar devam ediyordu , en acı tarafı ise beraber yaşadığımız Sivrice nin sorunlarının da artık formlara taşındığını gördük , bunları istemeden yazdığına inandığım Vedat bey zaman içersinde hele bir şeye kızdığı zaman her şeyi ortaya koyarak hatta Sivrice nin sırlarını bile forumlarda okumaya başladık, halbuki bizler burada emekliliğimizi geçiren aileler olarak birbirimize bağlı sorunlarımızı ortak fikirlerimizle aşan her zaman beraber olan aileler olmamız gerekirken, benim yıldızlarım ile Vedat beyin yıldızları ne olduysa bir türlü barışmadı, bunu böyle kabullendik, ben karakter olarak buradaki Sivrice deki sorunları hiç bir zaman balıkçı forumlarına taşımadım sadece bir kaç kere cevap vermek zorunda kaldım, oda değişik anlaşıldı ortada sanki çok büyük bir rekabet varmış gibi algılandı, halbuki rekabet olamaz zira bizler aynı balıkları avlamıyoruz, aynı avları bile yapmıyoruz, ben tatlısu avı nedir bilmem, oda sırtı avını bilir ama yapmaz, seneler sonra mercan avına başlamış olan Vedat bey benim çok ısrarlarımla palamut avlarına da bir ara ilgi göstermiş sonra da bırakmıştır, tabi o benim gördüğüm kadarı ile büyük balıkların peşlerine düşmüş ve kendisinin yetiştirdiği usta balıkçıları Sivrice ye getirip Jig olayını buraya Ferhat ve Muharrem bey kardeşlerimiz ile inanılmaz avlara imza atmışlardır, kulvarlarımız değişmiş geriye kalan çapari avları ve mercan avları zaten herkes tarafından kadınlar ve çocuklar tarafından yapılan avlar olduğu için orada da bir rekabetin söz konusu olması gibi bir şey de yoktur. Nden her zaman beraber anılırız bunun nedeni beraber Sivrice de yaşadığımız için, işte bizler burada beraber hayatımızı idame ettiren kişiler olarak güzel günler ve sorunlu günler de yaşayabiliriz, onun için benim tarafımı veya Vedat beyin tarafını tutanlar, hatta suçlamalarda bulunanlar işte bir gün gelir ben ve Vedat bey tekrar barışırız, bu da gayet normaldir, onun için siz siz olun bizler gibi burada beraber yaşayan iki kişinin arasına girmeyin, bizler bazen birbirimize kızarız, kavga ederiz ama tekrar barışırız, münakaşa durumunda ağzımızdan küfürün de çıktığı olmuştur, bunu bir kaç kişinin çok büyüttüğünü de gördüm , hayatta hepimiz küçük büyük küfürler etmişizdir, küfür nedir araştırdığımız zaman görüyoruz ki, karşısındakini kızdırmak veya korkutmak içi söylenen kötü sözlerdir, bu sözler hayata geçmeyecek ve sadece karşısındakine acı vermesi için söylenmiş sözlerdir, bir de gerçek bir şey varsa ben durup duruken neden küfür edeyim, deme ki karşıdan da bir tahrik var, Allah korusun bu gibi anlarda insanların birbirlerini öldürdüklerine şahit oluyoruz, Allahtan böyle bir olay yaşanmadı , benim kafamda da rakı şişesi kırılmadı, ama gene de benim söylememem gereken kelimelerdi bunun için Vedat beyden de defalarca özür diledim, oda ben yaptığı yalnış davranıştan dolayı özür diledi ve olay bitti, onun annesi benim de annemdir.

Bu konuyu açmamın sebebi bizler Vedat bey olsun ben olayım artık bu dünyada bir hayli yaşadık ve yolun sonlarındayız, bir ay veya bir sene sonra ne olacağımız belli değil onun için bizler hakkında hatalar yapıyorlar deyin ama kalbinizdeki kötü düşünceleri çıkarıp atın, zaten sizlere karşı benim tarafımdan tek yalnış bir kelime sarfedilmemiştir, bizler de helalleşmiş oluruz, Vedat beyin bazı yazdıkları o anlık kızgınlıklarındandır yoksa kalbinin güzelliğini hepimiz bilyoruz, bunda sonra o da yazdığı ve sarfettiği her kelimeye dikkar edecektir tabi ben de herzaman edeceğim.

Vedat bey her ne olursa olsun kendini olta balıkçılığına adamış bir kişidir, her zaman elinden geleni yapmış ve mubala olmasın çok ama çok olta balıkçıları yetiştirmiştir, inşallah ben de o konuda başarılı olurum.

Sevgili arkadaşlar ben de bundan sonra her konuda daha hassas davranıp, yapacağım kontaklarıma çok dikkat ederek ilerde gene aynı sorunları yaşamamak için mümkün olduğu kadar kendi dünyama çekilip kimseyi rahatsız edecek ilişkiler içersinde olmayacağım.

Vedat beye Saroz yaşamında şimdiden çok büyük başarılar dilerim, o genç yeşında aldığı Balık Proföseri ünvanının hakkını vermekte devam edecektir.

2. Querorz

Querorz Fatih

Okurken gözlerim doldu :) . Aranızdaki gerilim , biz amatörleri de oldukça üzüyordu. Sonunda bu alemin en baba 2 balıkçısı tekrar biraraya geldi. Bence bunu pekiştirmek için teklifi kabul etmelisiniz Orhan Amca :) .

3. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    İkiniz de çok değerli ve özelsiniz. Saygılarımı sunarım..

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

Sizleri seviyoruz üstadım :)

5. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler üstadlarım.Sizlere yakışandan da budur.İnşallah siz değerli büyüklerimi aynı teknede keyifle avlanırken görmek de nasip olur.

6. brioche

brioche Gökhan YETER

İki dost şair gibisiniz maşşallah, Allah uzun sağlıklı mutlu ömürler versin sizlere.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yazılarınız, değerlendirmeleriniz, bakış açınızla beni olduğu kadar, bu işe amatörce gönül vermiş 1000 lerce arkadaşımızı ne kadar mutlu ettiğinizi, inanın tahmin bile edemezsiniz.

Balık avının bahane, alınan zevkin ve kurulan ebedi dostlukların şahane olması dileklerimle, hem size ve hem de Vedat beye mutlu, sağlıklı ve nice güzellikler dilerim.

Sizler eski değil, eskimeyen dostlarsınız. :thumb:

Saygı ve hürmetlerimle.

8. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

BARIŞMANIZA SEVİNDİM İYİKİ VARSINIZ BABALAR ,USTALAR

SİVRİCEDE SULH bALIK AVINDA SULH :)

muhabbettele saglıcakla kalın

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Baba,

Zaten bu gece sakalımın altında uyuyan ominicik,öksüz yavru kedim öldü,doyasıya ağladım.

Ah birde senin bu yazın,

Bu kadarı fazla, beni tekrardan ağlattın be yahu...

Seni seviyorum

cyrr

10. şarköy59

şarköy59 berkan

Favori Kamış:
    okuma salina seaspin 2.40
    Favori Makine:
    okuma avenger 40b
    En İyi Avı:
    2kg eşkina
    üstadlarım be sizleri seviyoruz

11. TalhaBilgin

TalhaBilgin Bilgin

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Benim tecrübelerime göre bu gibi durumlarda en çok zararı gören sizler oluyorsunuz, ilk başta bizler yani yaşları 64-65 yaşına gelmiş kişiler hacivat Karagöz gibi sizlerin karşızda kendilerine yakışmayan münakaşalar içine girmeleridir, ben elimden geldiği kadar olaylara uzak kalmak istedim hatta iki sefer birer sene olmak üzere ara verdim, ama sorunların hala çözülmediğini gördüm, nedendir niçindir arada sırada hep ben olaylara sebeb veren olarak gösterildim, bu arada ben de bir üye olduğum için başka münakaşalı konuları da izliyordum, ama hiç bir zaman diğer bir kişinin tarafı olmadım, olmam zira olayın kökenini bilmem iki kişi arasında ne gibi sorunlar var bilmem.bundan sonra burada bütün üyelerle beraber her konuda, her münakaşanın sonunda kırılar arkadaşlarımızın hepimizin beyaz bir sayfa açarak geçmişte yapılat bütün hatalara bir sünger çekip bir daha birbirimize sevgi, saygı ve hoşgörü ile davranmamızın çok daha iyi olacağını hep beraber göreceğiz.

Sevgili Fatih kardeşim, şu anda akıllarda olan bizlerin kavga edermiş gibi görüntümüz normal bir yere gelmiş ve güzel bir barış sağlanmıştır, insan herkesi sevmek sorunda değildir burada beni sevmeyen ve kişiler bile vardır, insanlar hür iradaesi ile kemdi kararlarını kendileri verirler,bizler gibi yaşlı ve tecrübeli kişilerin her zaman 45 000 kişiye örnek olmamızın doğru bir davranış olacağını düşünüyorum.

Herşey çok daha güzel olacak, olta balıkçılığı çok güzel yerlere gelecektir,
    Sivrice Cennetimden hepinize selamlar, sevgiler, saygılar.

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    İkiniz de kişiliğinizle, tecrübenizle ve paylaşımcılığınızla bizler için çok değerlisiniz. İkinize de sağlık, huzur ve barış içinde bir komşuluk ilişkisi ile bereketli avlar diliyorum... saygılarımı sunuyorum...

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ya sizler,bence dahada değerlisiniz.

15. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

iki güzel insan,iki duayene yakışan cümleler bunlar. sizin gibi ustalara ihtiyacımız her zaman olacaktır. sağ olun, var olun.
    ama yinede bir kez de olsa sizleri aynı teknede avlanırken görmek isterdim doğrusu :)

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    bence hiç sorun yok ama babanın aynı fikirde olmadığına artık inanıyorum.Zamanında kafama taktım ama artık takmıyorum.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Gökhan kardeşim bu güzel duyguların için çok teşekkürler .:)

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    sevgili İbo Volexin bu güzel barışmayı baltalayacak,orada,burada çomak sokacak lafları var.bunlarında elimine edilmesi lazım.

19. Hepimizin sevgiye ihtiyacı var. Gerçekten sevmeyenler müdahil olmadıkca gül gibi geçiniriz. Esas provakatörler, doğrucular değil kendini maskeli baloda sananlardır. Onlardan da buralarda epey var. Sakınmasını öğrenemediğini düşünüyorum Vedat abi.

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aynen öyle sevgili Yavuz.

Dosdoğru teşhisini mertce koyacak yüreğini kutluyorum.

Sevgimle saygımla kal