erzincan karasudafirat irmaginda agla yakalanan dev turna baligi,www.milliyet.com sitesinden ALINTIDIR. Ya adam cok kisa boylu,yada bu balik gercekten 1.25mt,60kg var,google layip bakacagim,TURNA baligi bukadar buyuyormu diye.
Şabut balıkları daha fazla da büyür sevgili Adem. Bu türlerin bizim sularımızda oluşu çok güzel. Ademim, böyle olmuyor kardeşim, görelim artık senin balıkları. Paylaşım için teşekkürler.
gercekcen turnaya hic benzemiyor,kafa bakyk degil,sazangillere daha cok benziyor,ben milliyet gazetesinin yalancisiyim.
evet Nuri abi,sabut olsa gerek,milliyetin haberciligi bukadar,havalar soguk,hava sartlari cetin,ben artik internet balikciligi yapiyorum ,milletin yakaladigini nette bulup raporluyorum,daha masrafsiz,hem usumuyorsun,okadar yol tepmenede gerek yok,sadece balik yiyemiyorsun.
gerçekten bu balık 1.25 ise resimdeki arkadaş 1.50 filan sanırım. Bu aklıma annemin gazeteden kupon ile buzdolabı alma macerasını getirtti. Reklamlarda, bir hanımın devasa bir buzdolabı önündeki görüntüleri eşliğinde, gazeteni x kupona bu buzdolabını hediye edeceğinden bahsediliyordu. Her neyse, annem kuponları toparladı ama buzdolabını alamadı. Sonradan da, buzdolabının reklamında kullanılan o hanımın cüce olduğu, söz konusu cihazın boyutlarının gerçekteki ölçüleri ortaya çıktı. Ayrıca bu turna değil, evet
Bu balığın adı şabuttur. Forumda bu konuda bilgi var. Bende internet sayesinde öğrendim. Caner de diyorlar. Sazangillerden bir balıkmış. yörede bu balığa turna diyorlarmış.
Hay bu balığa halende Turna diyenlerin ağzını arı soksun. Şabut,Caner Bazısıda Hint Sazanı der. Ülkemizdeki yaygın ve esas adı Şabuttur. Sevgiler
Kimbilir kaçıncı bu balık turna diye yayınlanıyor gazetelerde. Eğitim şart öncelikle medyaya. Televizyonlarda hala Catfish i kedibalığı diye tercüme ediyorlar.
vedat abi en tecrubelimiz olarak sen bilirsin,bu baligin lezzeti nasildir,bu buyuklukte baligin tadi olurmu,bun pek ihtimal vermiyorum lezzetli olacagina.