Dev Yayın..

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Huban tarafından paylaşıldı.

  1. Huban

    Huban Gökmen

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Sakarya
    Geçtiğimiz ay Sakarya nehrinde , oturduğum yere yürüme mesafesi olarak 10 dk. uzaklıkta bir bölgede tamı tamına 147 Kg'lık dev bir yayın yakalanmış, malesef oltayla değil zaten o balığı çekicek bi oltanın varlığından şüpheliyim.. Velhasıl kelam Bu bölgeye gidip bu balığın arkadaşı varmı diye bakmak istiyorum.. Ama olta düşünmüyorum , öyle bir düzenek kurmalıyımki bu dev yayının arkadaşını yakalıyayım.. Her gün kurduğum düzeneğe bakmaya gidebilirim..

    Bu yüzden tavsiyelere ihtiyacım var , fikirlerinizi merakla bekliyorum.. :)
     
  2. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Gökmen kardeşim,

    Böyle bir balık yakalanınca, anlıyorum ki çok heveslenmiş, çok hırslanmışsın. Ama bulunduğun bölgede yayın avı 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında yasak malesef.

    Ayrıntılar ve diğer kurallar için 2/2 nolu amatör balıkçılık tebliğine bir göz atmanda fayda var. Tıkla

    Bunun yanı sıra, öyle bir yayın yakalanmış mıdır bilemiyorum ama genelde bu tip haberler ilgi çekmek için, sırf haber olsun diye ortalığa yayılıp efsaneleştirilir. Kaldı ki yakalanmış olsa bile, yasak zamanda yasağı delerek avlanan ticari balıkçıların işidir. Ticari balıkçıların yöntemlerini ise yasal olarak bizler kullanamayız. Bizler olta balıkçısıyız, tatlı sularda oltadan başka da bir şey kullanmayız. Yoksa kanuna aykırı bir iş yapmış oluruz.

    Sana tavsiyem, bu tip yöntemleri aramak yerine (düzenek v.s.) çevrendeki meralarda bulunan balıkları korumaya ve amatör balıkçılığın gerektirdiği ölçüde avlanmaya bak.

    Sana keyifli paylaşımlar ve güzel avlar dilerim.
     
  3. seyyah38

    seyyah38 Hamza Doğan

    Mesajlar:
    58
    Kim yakalamış, nasıl yakalamış bilmiyorum ama olta ile yakalamadığı için çok iyi etmemiş. Birde sizin bahsettiğiniz düzenek nedir acaba. Biraz açarmısınız düzeneğinizi.? Ama Kaydırma, sepet, tuzak gibi birşeyse hiç paylaşmayın ve sizde vazgeçin derim.
     
  4. Huban

    Huban Gökmen

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Sakarya
    ====-

    Yasak ve tebliğleri hiç takip etmediğimden bu konuda bilgim yok.. Bu yüzden yasak bitene kadar balıkta yok :)
     
  5. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Tebrik ederim, sana diyecek söz bulamadım kardeşim. :) Koskoca insanlara söylüyoruz bazen anlamıyorlar. Ne yalan söyleyeyim, yaşına bakınca, "isyan ederek geri döner" demiştim. Ama çok bilen, çok yanılır tabi. Hiç de öyle olmadı, beni çok yanılttın. Ama çok da sevindirdin. :)

    İnşallah güzel avlarını burada görmek nasip olur. Hep birlikte sana tebrik mesajları yazarız. :)

    Keyifli paylaşımlar dilerim. ;)
     
  6. Huban

    Huban Gökmen

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Sakarya

    Yasak ve tebliğlerde bizim için ama bilinçsiz avcılar bununda farkında değil, doğal bir ekosistem var bu ekosistemi bozmayacak şekilde avlanırsak avımız daim olur :)
     
  7. turty

    turty turan

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    163
    Şehir:
    ısparta
    Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse



    turan bunu çok beyendi tebrik ederim kardeşim...
     
  8. qustantine

    qustantine Ramazan EREN

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    2 kiloluk capak :D
    Eğitim şart :)
     
  9. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    18 yaşın verdiği heyecan ve sabırsızlık..;) :) :) :)

    sevgili Gökmen ,

    önce teori = okumak ,araştırmak ,öğrenmek

    sonra pratik = uygulama ve avlanma..ve sabır...

    Gözünün çok yukarılarda olması için zaman daha erken.. sabırlı ol..:) :)
     
  10. levrekçimetin

    levrekçimetin metin oktay can

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    193
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    o balığı olta ile avlamıyacaksanız bu işten vazgeçin olta harici tüm düzenekler amatör ruha ters on yıl balık yakalamadan av yap yine zevk alırsın olta harici ne ile balık tutarsan tut sadece kendini kandırırsın. bahsettiğiniz balığı elbette olta ile almak mümkün denizde kılıç orkinos köpek balığı alınıyorda tatlı suda yayınmı yakalanmıyacak yeterki ilimi bil hem yakalayında kısa bi mücadeleden sonra balık kurtulsun onun zevki çok daha başkadır rastgele.