Değerli üyeler Dün denizdeydim.Eniştem ve Ankaradan gelen arkadaşıyla balığa çıktık. Nevalemizi çıkardık keyfle yedik. Assos suları en azından bunları verbilirken,Sivriceden nerdeyse profesyonellerde dahil hiçbir kimsenin balığa pek çıkası yok.Helede oltacılar,kimisi nerdeyse iki aydır evlerinden dahi çıkmıyorlarki,balığa çıkabilsin. Bu face Book ortamı tuhaf.Beni dahi canım forumlarımdan ayrı düşürebildi. Hüseyin namazında,niyazında dini,itikatı bütün tam bir müslüman evladıdır. Bu yönüyle elbette benimde takdirimi kazanmış birisidir. 66 yaşına ermiş,Türkiye yaşama ortalamasını artık geçmiş,neticede en fazladan 4-5 senesi kalmış,onunda nasıl gececeği,ayağı,eli tutacakmı,ağzı laf yapacakmı,eline olta alabilecekmi belli olmayan bir kişiyle uğraşmak bence abesle iştigaldir. Oysa onun önünde onlarca senesi vardır.Pekala fikirleri,düşünceleri ve hepsinden öte,güzel edebiyatıyla sizleri,bu işe gönül vermişleri pekala aydınlatabilir,yönlendirebilirde. Ben insanlara değer veririm.Bana küfür etselerde sükut kalmam,belki az bir ihtimal dahi olsada,hitaplarıma olabildiğince,en başta güzelce,makulce devamla belki asgari müşterekte buluşabilirmiyiz diye çaba gösteriririm. Ha bazen şekerimin ani yükselmesi sebebiyle az fevri davrandığımda olabilmiştir,kabul ederim. Volkan ürkek yazmış.Oysa medeni cesareti olan bir genç adam.Yazının hedefi belli,benim.Dayanamamış müdahil olmuş sonrasında Hüseyinden yardım istemiş.Sen demiş bugün yazarsın yarın yok olursun,ee o zaman ben ne yapacağım,kalktıp birşeyler yazdım.Sen olmayayınca ben ne olacağım demeye calışmış. Yapma be Volkan kardeş ben seni iyi tanıyorum.İyiniyetinden asla şüphem yok.Kimi zaman ikilemlere düşüyorsun ama,bu durumunun geçici olduğu malum,sen hasletlerinle hepsinin üzerinden gelirsin,bundan benim hiç kalıcı şüphem olmadıki. Başlığı okuyupta,öff tekrar başladı bu adam diyenleri unutmayacağım elbet. Rüzgarlı ve genel olarakta lodos esen bugünlerde,nasıl başarılı avlar yapabileceklerini,daha bir hafta ve birkaç gün öncesinde gerçekleşen avlarımızın rapor,püf noktalar ve güzel fotoğraflar takviyesi ile anlatacağım. Sevgi ve saygımla kalınız Not;Yazım gereğinden fazla uzun oldu.Bu bakımdan daha iyi okunması ve püf noktalarının daha iyi bellenmesi ve böylece daha fazla fayda sağlayabileceğine inanmakta olduğumdan,ayrı bir konu dahilinde levrek,çupra ve özellikle mırmır konusunu güncel resimleriyle ele alacağım.
Vedat Abi, Seninle yüzyüze görüşüp tanışma fırsatımız olmadı ancak seni forumlardan gördüğüm ve okuduğum kadarıyla insanlara yardımcı olmaktan başka çabası olmayan değerli bir üstad olduğunu anlamam hiç de zor olmadı. Bazen kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum da, Hiç tanımadığım hatta ömrümde ilk kez gördüğüm insana evimin kapısını açacağım sonra üşenmeyip o insanı da yanıma alarak en namüsait zamanlarımda ava götüreceğim... Allah seni ve senin gibi abilerimizi başımızdan eksik etmesin...
Bu arada Vedat Abi, Allah nasip ederse en kısa zamanda seninle yüzyüze de tanışıp yanyana olta atmayı çok isterim.
Sağol sevgili Serdar.Ben avlarda kişilere en kıtmetli takımlarımı evimde ise odamı,yatağımı dahi veriririm. Cüneyt Alpay kardeşim birkaç gün içersinde evime gelecek,kalacak doyumsuz sohbetler yapacağız ve inşallahta birlikte ava çıkıp nevalemizi çıkaracağız. Sevgimle kal
Maalesef kimi zaman bütün b u faaliyetlerimin pekde birşeye yaramadığı kanısına kapılıyorum sevgili Alper. Elbetteherkesin beni sevmesi ve benimsemeside mümkün değil. Ancak kişinin karşısındakini kendisi gibi sanması deyimide elbette bendede görülmekte. Biz denizci bir millet değiliz.Uçsuz bucaksız Midilli adası evimin hemen ötesinde uzanmakta.Gelenlerin çoğu bukadar yakınmı neden bize ait değil gibi laflar etmekteler. Balık cinslerimizin çoğunun adı Yunancadan gelme. Kimi zaman yunan karasularına yakın giderim.Adamların altlarındaki teknelere bakar,imrenir dururum. Bizim balıkcılar arsa zengini,ancak halende Pancar Motorlu teknelerle avlanma peşindeler.Amatörlerin arasındada işi bilen tekneden anlayan,açık suları hedeflemiş kişide yok. Ama buna mukabil SGK botları canavar gibi.Yunanlılarınki benzin istikhakı yokluğundan ortalıkta 2 senedir gözükmemekte. Facebookta 2-3 aydır aktifim.Arkadaş olarak onayladığım kişilerin sayısı 1900 adedi geçti.Açtığımda hemen sohbet bölümüne 3 kişi katılıyor.Devamlı soruyorlar,üşenmeden detayına kadar anlatıyorum.Onlar gidiyor diğer 3 kişi hemen bağlanıyor. Ancak öyle sorular soruyorlarki şaşırıyorum. Bukadar zamandır forumlarda,mail gruplarında anlattım durdum.İnternet zaten herşeyi öğrenmek isteyene açıköğrenebilirler.Ancak ne anlattıklarımı tam olarak tatbik eden nedesair kaynaklardan faydalanan kişi sayısı o kadar azki. İşte sonra ne oluyor kimi kocabaşlar ortayaçıkıyor,sayfalarca oradan,buradan kopyaladıkları sayfalarca yazıyı forumlara yapıştırıyorlar. Üstelik beni hedef gösterip amatör balıkcılığın katili bile diyebiliyorlar. Balkıcılık geçmiçşleri olmayan,becerileri ve istekleri herhangibir sıradan avcı kadar bile olmayan,raporları olmayan,sorulacak herhangibir soruya cevap dahi vermekten aciz bu tipler,ilerleyen yaşlarınında etkisiyle balığa dahi belki senede bir,iki kere gidebilen bu tipler Forumlarda güler yüzlerini de gösterme gayretine girebiliyorlar.Oysa aynı tipler Facebook'tanerdeyse anama sövecekler. Sizlerde çıkıp baba ne anlatıyorsunuz siz,balık nasıl tutulur b u heves nasıl geliştirilir bir,iki soru sorsak cevap verebilirmisiniz.Nerede sizin raporlarınız,balıklarınız diye sormuyorlar bile. Kimileride bırakmış forumları kurmuşlar herkese açık ama bana kapalı gruplarını milleti nasıl olurda paraya tahvil ederim yarışına girmişler. E ne oluyor o zaman bende arada bende ne yapıyorum değmez aslında diye kendimi sorguluyorum. Bütün bu anlattıklarım güya imrendiğimiz balıkcılıkta ileri ülkelerin ne forumlarında,nede başka ilgili platformlarında görülmüyor. Burasını İngiliz Kütüphanesine çevirmeyi,balıcılık sayıp ve hatta balık tutmanın dahi balıkcılık olmadığını bile yazabiliyorlar. Bu ne biçim iştir.İnsanı balıkcılığından soğutur bu tipler. Ben 6 ay kadar bir İngiliz forumuna üye oldum.Üye sayısı 150 bin kişi dolaylarında.Yazdım,anlattım resimler gönderdim. Gelen tepki nasıl gelişti biliyormusun.Açmışlar Google'ı adımı yazıp sormuşlar 60-70 sayfa beni anlattığını görünce,sanki bu muhafazakar burnu büyük İngiliz forumu üyeleri sözbirliği etmişcesine bana Legend Fisherman lakabını taktılar. Burada ne alçaklığım,ne şerefsizliğim ,ne anam,ne babam kaldı küfürlere muhatap olmayan. Suçum ne işte sizlere evimi,teknemi,tecrübemi,takımlarımı,rapor ,resim ve videolarımı velhasıl sahip olduğum herşeyi sunmak. Bunlar ne kıskanç insanlardır anlamak mümkün değil. Üstelik beni birde amatör balıkcılığın katili diye lanse etmek çabasındalar. Bıktım be Sevgiler
Üstad, açacağın konuyu ilgi ve merakla bekliyor olacağım.. bu aralar iş yoğunluğumdan dolayı ne balığa çıkabiliyorum ne forumlara eskisi gibi yazabiliyorum.. ama takipteyim :thumb: Selam ve sevgilerimle..
VEDAT ABİ MERABA BEN LİMAN DIŞINDA GÜN AĞARIRKEN LÜFER YAKALIYORUM SAHTEYLE BANA İŞ YAPACAK Bİ SAHTE ÖNERİRMİSİNİZ GÜN AĞARMAYA YAKIN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER ELLERİNDEN ÖPERİM SAYGILARIMLA
Vedat Abi, Farkındasın değil mi? İnsanlar senin adının geçtiği her yerde tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak istiyorlar. Yazdıklarını okumamışlar ve bu konunun ehemmiyetinin ne olduğunun farkında olmadan bütün saf ve temiz yüreklilikleriyle senden bilgi istiyorlar. Şimdi sen bunca insana kendini o kadar iyi tanıtmışsın ki elbette seni kıskanan kendini bilmezler çıkacaktır. Çok değer verdiğim bir büyüğüm bana şöyle demişti bir sohbetimiz esnasında. Eğer çoğunluk fikirlerinden memnun değilse üslubunu değiştir, Eğer çoğunluk hareketlerinden memnun değilse davranışını değiştir, Eğer herkes senden memnunsa hem davranışını hem de üslubunu değiştir, Zira bu senin yalaka ve dalkavuk olduğunu gösterir. Çok büyük bir kesim senden böylesine memnun ve seni böylesine seviyorken eğer seni karalamaya çalışanlar olmasaydı asıl o zaman endişelenmeliydin Vedat Abi. Sen bu kadar sevildiğin sürece seni kıskananlar hep olacaktır. Lütfen onların çanağına bal sürme. Tekrar söylemek istiyorum, en kısa zamanda seni ziyarete geleceğim abi. Saygılarımla abi...
Benim çabam,hiçbirşey olmayıp kendini birşey sananlara karşıdır sevgili Alper. Olta tutmayı dahi bilmeyen,konusu,yakaladığı balığı av raporu,fotoğrafları olmayan paylaşımı güdük,bilgisi eksi,olsada para için,üyeler üzerinden maddi menfaat sağlamak için yapanlar,bolmezeli,rakılı masaları herşeyden öte tutan,beleşci tipler,helede azıcıkta elleri kalem tutayorsa işte teker,teker bugünde örneğini gördüğümüz üzre ortaya çıkıyorlar,güya kinayeli,imalı ama korkakca,bel altından vurmaya çalışarak sizleri zehirlemeye çalışıyorlar. Faceebook denen illetten medet ummmaktalar.Orada istersen bir günde on tane grup kur.İster kendini admin yap,yandaşlarını yönetici yap,istediğine hemen davetiye gönder üye yap,üye sayısını istediğin gibi şişir,istemediğini yasakla hatta banla.Hepsi çok kolay ve hepside parasız yani beleş. Forumları zamanında tanınmak,bir halt olduklarını göstermek için kullan ve sonrasındada Facebook'a çöreklen,nasıl olsa kaidesi olmayan böylesine bir platformdanda ver,veriştir,hakaret et,küfür et. Üstelik sana bazı olanakları sağlayan,tanınmanı,bilinmeni sağlayan,hak etmediğin ünvanları veren(üstad,nüyük üstad,vip üye gibi)forumları, yarı yolda bırak,üstelik birde orada,burada ,yok forumlar bitti,devrini kapadı gibi alaycı küçük düşürmeye çalışarak konuş. Bunlar nankör insanlar. Bak ne güzelde demişsin.Ben ayrı bir şey anlatıyorum,bana güvenen,zaten evvelindede birçok şey sormuş netice almış güzel insanlar,bunu pas geçip nerede, nasıl, hangi takımla,hangi zaman dliminde,nasıl bir takım kullanarak o balığı yakalayabilirim diye sormaktalar bana. Acaba bana hergün sorulan onlarca sorunun bir tekini cevaplayabilecek bilgi ve yetenekdemidirler bu tipler. Peki ne yaparlar ahkam keserler,oradan buradan kopyaladıkları kimi tam anlaşılmaz yazıları,resimleri aktif oldukları yerlere yapıştırlar. Günlerdir buradada,oradada,şuradada bu tiplerle savaşıyorum. Zehirlerini etkiisiz hale getirmeye çalışıyorum. Arada kendimi Don Kişot gibi zanetsemde yılmıyorum.Zira haklıyım ve düürüstüm. Sizleri gerçekten seviyorum,forum kurucularını eskiden olduğu gibi şimdide takdir ediyorum,kimi zaman yanlışa düşüp beni banlasalarda,sonrasında haklı olduğumu idrak etmeye başladıklarını biliyorum. Balıkdostlarından dün beni banladılar.Kimilerinin zafer çığlıklarını duyar gibiyim. Olsun ne yapalım başa gelen çekilir.Peki geri adım atacakmıyım,asla. Çoğu kardeş yazmıştır,aman abi kendine dikkat et sen bize lazımsın diye. Elimi,kolumu tam bağlayamadıkları sürece,kendimde ayakta kaldığım sürece,yazacağım,sorduklarınızı cevaplıyacağım,davet edeceğim balığa birlikte çıkacağız,doyumsuz sohbetlerde bulunacağız,sorduğunuz herşeyi bilfiil cevaplıyacağım. Yani ben sizinim gençler,asla bunu unutmayınız. Sevgimle kal
Sevgili Ömer Yeni bir üyesin.Ben olsam şöyle bir konulara göz atardım.Anlaşılmayan birşey varsa sorardım. Şimdiaşağıdaki konuya göz atmanı rica ediyorum. Şayet orada anlaşılmayan bir nokta varsa sor cevaplıyayım. Sevgimle kal http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49929