merhaba arkadaşlar, elimdeki at çek takımımda makina :SHIMANO CATANA 3000 SFB 2XSSS+1 BB kamış:OKUMA SALINA SEA SPIN 240 CM 10-40g misina ise 020 PELICAN BULL 100 M YEŞİL ÖRGÜ MAKARA. 2 gün at çekt yaptım.Fakat 2 defa misina koptu bu yüzden 2 sahtem barajda kaldı.misina tam klipsli fırdondunun baglandıgı yerin üstü ile kopuyor.Acaba bunun nedeni misinamın kalın olmasımıdır,atış teknigimin yanlış olmasımıdır yoksa kullandıgım dügümün yanlış olmasımıdır?ve ya başka ne olabilir?Başka bir marka mip misina alsam sorunum çözülürmü?yoksa Fluoro Carbon (görünmez) misina mı kullanayım.hem 2 sahte kaybettim hem de hiç balık yakalayamadım ne gündü ama.:sad:
Bu misina hakkında bir deneyimim olmasa da aklıma gelen 3 olasılık var: 1. Attığınız düğüm misinayı boğarak koparıyor 2. Sahtenin iğneleri bazen geri döner ve örgü ipi deler deler deler ve genelde sahtenin bağlandığı yerin 5 cm üstünde hasarlar olur. Ya da kamışın yüzüklerinde kırılma olduysa misinayı kesebilir.
kamisin ilk yuzugu örgüden kesilmis olabilir. örgünuzun kalitesi kötü çabuk tiftikleniyor olabilir. makinenizin sarim rulmaninda yatak olusmus, örgüyü bozuyor olabilir.
kopma şekli bu şekilde,tiftikleniyor,tel tel olup kopuyor. makina yeni,ilk defa kullandım.kamışıda ilk defa kullandım.ilk halkası sağlam. Teşekkürler cevaplar için.
Düğüm kesinlikle yanlış!!!! Palomar düğümünü atmanı tavsiye ederim ama tek değil iki kez düğüm atarak olması gerekiyor örgü için. Mono da tektir. http://www.dailymotion.com/video/x64g72_palomar-duyumu_sport Örgüyüde bu şekilde çift kat yapıp rapala klipsinden geçirip, düğümün içinden iki kere geçirip klipsi halkanın içinden geçirirsen sorun kalmaz.
Ceyhun haklı 0.15 Shimano örgüyü 12 gramlık sahte atarken patlattığımda fark ettim düğümün aslında misinayı kestiğini. Palomara geçince sorun halloldu.
İsa, Canın sıkılır FC şok yapmak istersen de MAHIN KNOT; http://www.youtube.com/watch?v=hXtyKlesU40 Uğraşırmısın bu kadar bilmiyorum ama FC monoyu klipse bağlamak için tek düğümlü palomar kullanırsın.
Bence uğraşmasında çok büyük faydalar var. Anlatılanlara bakınca, mevcut örgü misina bana hiç güven vermedi şahsen.
ilk kopmadan sonra bu şekilde de denedim,palomar dügümü ile,ikincide koptu.fakat daha geç koptu diyebilirim. evet,halkanın icinden 2 defa geçirmiştim bende.
En sıkı dostluklar kavgayla başlarmış. Bu gidişle sıkı bir Shimano dostu olacağınız kesin. Demedi deme.
Bu videoyu kim yaptı ise baya canı sıkılmıştır . izlemek bile ölüm gibi geldi.. İki ipi yada misinayı birbirine bağlamanın en kolay yolu dokumacı babamdan öğrendiğim düğümdür. kopmaz,ayrılmaz,sıyrılmaz ve en önemlisi yer kaplamaz.. Videoya bile gerek yok, her misina yada ipi diğerine bağlarken birini iğne diğerini misina kabul et ve at düğümleri, sonra diğer misina.... çek birleştir...
Sanırım uni knto gibi bir şey olur bu. İyi birdüğümdür kesin. Ama misinalardan biri FC diğeri ip gibi iki huysuz şeyse, birlikte geçinmelerini sağlamak problem olabilir.
Tevfik abi, eğer misina bahsedildiği gibi dyneema ise, yani ip misina denen şeyse, rafta ne kadar kaldığı önemli değil. Bu polimerin raf ömrü takriben 500 yıl filan.
Serdar kardeşim, nerede o 500 yıl raf ömrü olan misina. Çoook eskilerde kaldı o saf ipek misinalar, gerçek polimer türünden misinalar. Şimdi % 100 polyesterlerden bahsediyoruz.
başka bir marka misina alsam sorunum çözülürümu acaba?20lik ve ya altı sagşam bir ip yada naylon misina ne olabilir.