devir farkı ne anlam ifade ediyor?

Konu, 'Makineler' kısmında şanssızbalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

arkadaşlar, bir makina alacağım, bir sürü seçenekten 2 'ye kadar indirebildim. birinin devri 5,0:1, diğerinin ise 4,8,1.. bunlar neyi ifade ediyor? hangisi daha verimli olur avda ve daha kullanışlıdır? şimdiden teşekkürler... genelde çapari, at-çek yapıyorum. uzağa çalışıyorum. bazen de baraja, göle ve dereye gidiyorum.. bilgiler bundan ibaret yani bu amaçla kullanıcam... teşekkürler...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kolu bir tur çevirdiğinizde, ne kadar misina sarılacağını ifade eder..

Yüksek devirli makina iyidir: Kaşığı hızla çeker, sahteye, silikona vs çok iyi aksiyonlan verir. Uzak atıştan sonra çabucak toplamış olursunuz misinayı.

Yüksek devirli makina kötüdür: Mesela, çapariden balıkları döker azıcık hızlı sararsanız, büyükçe balık gelirse bir türlü ideal sarım hızını denk getiremezsiniz. Çoğu durumda, kolu çevirmek için daha çok kuvvet gerekir..

Hangisinin verimli olacağı, ava bağlıdır. Aynı yerde, turnaya kaşık atarken yüksek devir, yayınla, sazanla uğraşırken düşük devir daha çok faydalı olacaktır mesela..

3. 56562

56562 xxx xxxxx

5,0:1, makinenin kolunu bir tur çevirdiğinizde misinanın sarılı olduğu makaranın atrafındaki tel 5,0 tur döner yani 5,0 tur misina sarar. Diğeri ise 4,8 tur.

Burada dikkat edilecek 2. nokta makaranın büyüklüğüdür. Makara büyükse doğal olarak bir turda sarılan misina uzunluğuda daha fazla olacaktır.

Çoğu makinenin teknik detaylarını araştırırsanız bir turda sardığı misina uzunluğunu cm. olarakda bulabilirsiniz.

Son düzenleme: 16 Temmuz 2009
  4. LapinCash

LapinCash

Gerçekten öğrendiğim iyi oldu şimdi benim makinenin devri 1:4.9 ise benimki bir turda 1,49 tur misinamı sarıyor güzelmiş :D

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    :) o)

Seninkinin kolunu bir tur çevirince, misinayı saran o dönen rotor denen şey, 4.9 tur dönüyor.

Sen kaçıncı sınıfa gidiyorsun, çıkrık denen, kaldıraç denen şeyleri öğrendiniz mi?

6. LapinCash

LapinCash

Evet öğrendik lise 1 e geçtim :D

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O zaman sana soru.. Bakalım anlamış mısın?

Çevirme kolunun boyu 14 cm olan, 1:5 devirli makinenin makara çapı 60mm'dir.. Bu makine ile, 1 kg balığı kaldırmak için, kola kaç kilo yük uygulamak gerekir? Eğer devir oranı 1:3 olsaydı, kaç kg. kuvvet uygulamak gerekirdi? Defter kitap açmak serbest, hesap makinesi serbest, kopya çekmek yasak :)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İşte şimdi fena yakalandı:eek: :D

9. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Emreciğim burdan alacağımız ders neymiş? Demek ki yaz tatil falan deyip sadece balıkla uğraşıp dersleri boşlamamak gerekiyormuş. Her an sınav olabilir dikkat.;) Zayıf alırsan sözlüye sıkı çalış;)

10. LapinCash

LapinCash

Benim matematiğim çok iyidir hep abimle yarışırız yenerim hep bu sorunun cevabı ise ? Buları görmem ki ama görsem yaparım havuz problemi yüzde olasılık bunları sorun tüm site sorsun görelim bakalım. Teker teker gelin ama.. :D:D

11. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    bu cevabı alkışlarım emrecim helal olsun sana.......
    herzaman böyle kendine güven ve bukadar iddialı konuşabilmek için herzaman kendini yetiştir hep daha iyi olmaya çalış.
    KOCAMAN ALKIŞ......

12. LapinCash

LapinCash

Adanalayız allahın adamıyız yeterli oldu sanırım :D:D

13. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

arkadaşlar konu çok ilginç noktalara kaymış, ama çok da eğlenceli bi hal almış hem eğleniyor, hem öğreniyoruz. Emre sana da derslerinde başarılar:)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hani çıkrık, kaldıraç vs. görmüştünüz Emre?

Olaya şuradan başla.. Kolu çevirince dönüp misinayı saran şeyin adı rotor. Bu durumda kolu bir kez çevirince, ne kadar misina sarar bir hesap et bakalım..

Yol gösterelim: Rotor bir kez dönünce, makaraya ne kadar misina sarılır?

15. LapinCash

LapinCash

Sağolasın furkan abi ..

16. LapinCash

LapinCash

Bence fazla zorlamayalım :D:D Siz yeni bir soru sorum..Bende dersteki olduğu gibi ssorunun 3 de 1 ni okurken cevabı hocanın yanına götirim hocada bana artı atsın ;) ;) ;)