arkadaşlar cumartesi günü şırnak cizrede dicle nehrine balık avına gittim yem olarak canlı balık ve solucan kullandım toplamda 4 adet yayına benzeyen fakat kuyruk kesmi değişik internetten araştırdığıma göre kedi balığı yakaladım en büyüğü balıkla yakaladığım 1-1,5 kg. civarındaydı diğerleri nispeten daha küçüklerdi arkadaşlar etinin lezzetli olduğunu söyledi inşallah yemeden resimlerini çekmişlerdir.çekmişlerse resimleride paylaşacağım aranızda sen niye yemedin diyenler olacaktır eşim hamile olduğu için kokuya çok hassas o yüzden bu aralar balık yiyemiyorum bütün balık avı dostlarına rastgele
Hakikaten Türkiye'de kedi balığı var mı acaba? Televizyonda belgesellerde izliyoruz ama Türkiye'de hiç rastlamadım.
Yayın da kedi balığıdır. Bence akvaryumda beslenen kedi balıklarından dicleye salmış olabilirler. Fotoğraf olsa süper olacak ama.. .
BODUR YAYIN mı acaba? Ictalurus Melas,Zwerg Wels,Petite Loup Güneydoğudaki akarsu ve göllerin kumlu, çamurlu zeminlerinde yaşayan, 20-30 ençok 45 cm. boy ve 100-500 gr. ağırlıkta olabilen bir yayın türüdür. Oldukça obur bir balıktır. Omurgasızlar, küçük balıklar, balık larvaları ve kurbağalar da dahil ne bulursa yer. Suların ısı şartlarına göre Nisan-haziran arasıdna kumalrın içine yuva yapan dişi yumurtalarını dökerek bunların oluşmasını bekler. Kılçıksız eti çok lezzetlidir ancak ekonomik değeri bölgeseldir.
Mezopotamya Kedi Balığı (Mystus pelusius) http://212.175.236.146/forum/showthread.php?t=34677 http://filaman.ifm-geomar.de/Photos/ThumbnailsSummary.php?ID=50971 Yenirmi, yenmezmi yada güzelmi değilmi bilmiyorum.
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler yakaladığım balık bunun aynısı fakat limitte belirtilen 500 gr.ın yaklaşık üç katı ama genelleme olarak 100-500 gr.arasında daha çok yakalanıyor
Mustafa bakıyorum da hazır resme konmuşsun. Elde orijinali var madem -fotoğraflarını arkadaşlarından tedarik edersen çok güzel olur- balık hakkındaki bilgileri Senin avladığın Bodur Yayınla kıyaslayalım derim. Öyle sanıyorum ki Senin balık 1,5 kg. olduğuna göre bu balık için maksimum boy olan 45 cm. ve belki daha üzeri boydadır. "Böyle olunca ne olur?" dersen, bu bir rekordur kendi dalında.
Elde orijinali var madem -fotoğraflarını arkadaşlarından tedarik edersen çok güzel olur- balık hakkındaki bilgileri Senin avladığın Bodur Yayınla kıyaslayalım derim. Öyle sanıyorum ki Senin balık 1,5 kg. olduğuna göre bu balık için maksimum boy olan 45 cm. ve belki daha üzeri boydadır. "Böyle olunca ne olur?" dersen, bu bir rekordur kendi dalında.[/QUOTE] Çok isterdim ama maalesef resim çekmeden hüpletmişler elde kalan tek şey lezzetli olduğu
Çok isterdim ama maalesef resim çekmeden hüpletmişler elde kalan tek şey lezzetli olduğu[/QUOTE] Afiyet olsun demekten başka birşey gelmez elimizden. Ancak bu kuyruklu yıldız misali ömrü olan için hayatta bir kere ve belki iki kere rastlanacak ender olaylardan biriydi. O da gitmiş maalesef.
Bende şirnak Cizrede Ikamet Ediyorum Bu Baliği Daha önceleri Yayin Baliği Saniyordum Fakat Oltayi Geceletmeme Rağmen Ayni Boy Balik çikoiyorr. Hep Ufak Boy. çok Yakaladim Ama Tadina Hiç Bakmadim. Yayin Baliği Ile Ayni Karakteristik özelliklerde Derin Ve çamurlu Yerlerde Yaşiyor Ve Kan Kokusuna Aninda Tepki Veriyorr. Tavuk Ciğeri Denerseniz çok Daha Başarili Oluyorsunuzz.. şimdi Yilan Baliğinin Tadini Merak Ediyorum çok Yakaladim Ama çok Soğuk Geldiği Için Yemedim. Yiyen Arkadaşlar Güzel Diyolar. Bakalim Bu Yil Deneyeceğim..
şimdi burada birşey belirtmek istiyorum bu balığa benzeyen iki tür balık var benim bahsettiğim yayına çok benzeyen ve kafasının alt tarafında solungaca benzer leke olan diğeride daha çok krem renginde yakalanınca ses çıkaran ve çok sümüklü olan bir tür şekil olarak çok benzese de aynı balık deiller sümüklü olanların büyüğüne bende hiç rastlamadım yılan balığı bende yemedim geçen sene kiloluk yakaladım ama arkadaşa verdim oda lezzetli olduğunu söylemişti
Aykut abicim, hangi balığa diye sorsam? Zira ortada resim/foto yok. Benim netten bulup muhtemelen "bodur yayın olabilir mi?" diyerek resmini koyduğum balığı, konu sahibi Mustafa arkadaşımız onayladıydı da?
Nuri abim ben tarifte anlatılan balıktan bahsediyorum Yaşama bölgesine ve balığın boyutlarına baktığımızda direk bu balık ön pilana çıkmakta zira ben o balığı iyi tanımaktayım Kara balığa ait iki resim
Doğrudur sevgili Aykut, karabalık bahsettiğin özellikler dolayısıyla, akla ilk gelebilecek balık olabilir. Bodur yayınla arasındaki en bariz fark sırt yüzgecinin neredeyse kafadan başlayıp kuyruğa kadar uzanması. Bunun dışında yaşam alanı ve genel anatomi her iki balıkta da çok benzer. Mustafa kardeş yeniden o balığın peşine düştü, bakalım yakalayabilirse resimleyecekmiş. O zaman daha net bir tanımlama yaparız sanırım. Selamlar...