DİDİM ALTINKUM da balık?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında serder tarafından paylaşıldı.

1. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Merhaba,
    Formu şöyle bir taradım ama Diim Altınkum'da Nereden hangi balık avlanabilir bulamadım. Genel olarak anladığım kadarı ile (11 temmuzda Gideceğim) Temmuz ortasında ara ara orta boylarda Çipura olabilirmiş. Doğru mudur ve neler öneririrsiniz? Teşekkürler şimdiden...

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Serkan kardesim, Didim Altınkum'da nereden avlanılır bilemem ama, oraya gittiginde bunu kolayca ogrenebilirsin.
    O bolgelerde neler cıkar derseniz ? sabah ve aksam saatlerinde Turna olur. Akya,Lahos, Cipura, Levrek,Kefal gibi balıklar liste basıdır. Zaman zaman da Klavuz balıkları olur. Cok sempatik balıklardır. Tuketilmezler. Geri bırakılması gereken balık cinslerindendir. Tabii ki bolca da Balon balıklarıyla hasır nesir olursunuz. Aksam gun batımından sonra Balon balıkları cekilirler. Mırmır baslar.
    Malzeme ve takım duzeneklerinizi bulundugunuz yerden yedekli olarak tamamlayıp giderseniz oralarda ki fahis fiyatlara maruz kalmazsınız.
    Turna icin at cek spin avcılıgı uygundur. Diger balıklar icin, yemli beklemeli av stiliyle verim alabilirsiniz. Yem olarak da, canlı
    Mamun, Teke, Sardalya olabilir. Kendi hazılayacagınız Kalamar ve pilic gogsuylede avlanabilirsiniz.
    Valla bildigim bu kadardır; o bolgeler icin. Rastgele.

3. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim.

Sayın isottevfik verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Ancak Klavuz balığını bilmiyorum? Başka adı varmı? Yada şu köpekbalıklarına yapışa balıklara veriliyordu o isim doğru mu?

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Evet o balık. Kafasının ust kısmında boynuna dogru olan bolumunde vantuzları vardır. O vantuzlarla kendini yapıstırır ve yorulmadan yolculuk yapan uyanık balıklardır. Yani belescidirler. Bir o kadar da sevimli.

5. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Söz

Size söz gelirse hepsini salacağım :)

6. aydincvs

aydincvs Aydın

Selamlar

Aynı tarihlerde sanırım bende orda olacağım.

Geçen sene ordaydım. Kısaca yerleri özetleyeyim size

-Altınkum'da geçe sahilde Tuntaş otelin önüne doğru çipura alabilirsin.
    -Gece ve sabaha kartı gezi teknelerinin sağında bir yer ver orada levrek ve diğer çeşit balık alabilirsin
    -Taşburun'a sakın gitme hiçbirşey bulamazsın
    -Aracın varsa özellikle kazıklı koyu'nu öneririm elin boş dönmez. Koyua inince karşı tarafta eski iskele var orası daha rahat oluyor
    Altınkum'dan 30km akbük'ü geçince kime sorsan gösterirler. Doğası denizi ve balığı mükemmel.

Yemlere gelince ben mamun, sardalya, solucan (ist.götürdüm) tavuk göğsü kullandım.
    Ancak en son kazıklı koyuna gidince şoke oldum. Yerli halktan 4-5 kişi göl kamışı tek kanca ve mantar yem olarak ise bildiğimiz karıştırılmış hamur. Resmen göl kamışıyla atçek yapıyorlardı.Hamura çiftlik balıklarını yemledikleri yemlerden ezerek kattıklarını söyledirler.

Rastgele

7. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Sevgili Aydın,
    Paylaştığın bilgiler için çok teşekkür ederim. Tuntaş otele gidiyorum tamda. Tutmak istediğim balık da Çipura. Araç yok artık. Ben şimdiden takımları hazırlasam iyi olur :)

8. aydincvs

aydincvs Aydın

Slm,

Bilgilerini özelden yollarsan ve benim tatil tarihimde bir değişiklik olmazsa

Kazıklı koyunu beraber ziyaret edebiliriz.

9. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Kısmet diyelim artık.
    Bilgileri sabah gönderdim. Hadi rast gelsin :)

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun

Kısaca Remora, :)

büyük gezgin balıkların vücutlarına yapışır(üstteki vantuz kısmı ile) ve onlarla beraber dolaşır , yapıştıgı balıgın yediklerinden arta kalanlar ile beslenir. [​IMG]

dikkat edilirse agız yapısına evrim süreci alt dudağının uzamasını saglamıştır..muhtemelen yukarıdan gelen besini alması daha kolay olması açısından..

11. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Teşekkürler sayın mufi. Artık hiç şüphesiz yakalarsam (klavuz) REMORA'ları salarım.

12. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Serkan Bey akşamları kalacağın otelin yanındaki sahilden denersen mırmır da avlayabilirsiniz.Yem olarak mamun,teke veya kumdan çıkaracağınız kurtları kullanabilirsiniz.

13. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Sayın Lorel. Yem satan yerleride bilirsiniz siz şimdi :)) Zaten didimliymişsiniz :)

14. jhilet

jhilet Cihan

bende agustosda dıdımdeyım bende oltalarımı alıp gelıcem orasının merası yem satılan yerlerle ılgılı bır maıl atan olursa sevınırım =)

15. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Altınkum da Selehattin abi var ondan temin edebilirsin,yine eski altınkum postahanesi yanında benim kankam var İsa balıkçılık ondanda temin edebilirsin.Didim merkezdede 3 tane malzemeci bulunuyor yem sorunu pek olmaz buralarda.Cupra ya atacaksan yengeç ve madya toplayabilirsin kayalıklardan.

16. jhilet

jhilet Cihan

didimde eşkina karagöz minekop varmıdır acaba ben 1 agustosda gıdecegım

17. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Teşekkürler...

Teşekkür ederim...