didim de hüsran

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında çakır35 tarafından paylaşıldı.

1. çakır35

çakır35 sedat

Favori Kamış:
    discovery
    Favori Makine:
    discovery
    En İyi Avı:
    sazan 3.700
    c.tesi gece yarısı çıktık yola yemlerimizi aldık kahvatımızı yaptık çayımızıda yudumladıktan sonra limana doğru yola çıktık saat 6da tekne hareket etti 1.30 saat sonra av yerimize vardık büyük bir heyecanla attık oltalası denizin dibine bekle allah bekle saat 10 oldu sadece 2 kişi balık aldı ıskorpit ve sargoz..
    yer değiştirdik tekrar bekle gene birşey yok herkes sinir küpü oysa ne büyük balık hayalleriyle gelmiştik dolaş dolaş saat 5 oldu koca teknede yakalanan balık 1 kişiyi anca doyurur bende tık yok zaten dönüşe geçerken kaptan rastgele bir yerde durdu kıyıya 40 dk mesafede rastgele diyerekten son kez salladık oltaları içimizde yine çıkmaz diye mırıldanırken yanımda duran bi abi kocaman bi antenli mercan aldı ilk defa o kadar büyüğünü gördüm sonra bir başkası büyük bir fangri hepimizde bir heyecan başladı mercanlar geliyor küçükte değil.. mercanlarla birlikte karagözlerde geliyor ikişer üçer. dedim allahım sabahtan niye buraya gelmedik..artık herkes 2-3-5 parça aldı ve hava kararmasıyla geri döndük....teknede kaptan demişti balık çıkmayınca kesin bir yerde deprem olacak yada olmuştur diye 12lerde limanda öğrendik vanda deprem olduğunu balık çıkmamasıyla ilgisi nedir acaba depremin.bu arada bende 2 sargoz 1 ıskorpıt 2 mercan 2de karagöz aldım bütün bir günün mükafatı bu kadarmış...

2. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    al benden de o kadar..

22-23/10-2011 tarihlerinde didimin muhtelif yerlerinde gerçekleştirdiğim avlarda sonuç sıfır elde var sıfır..

3. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Bende her hafta sonu cumartesi ve pazar günleri güvercinlik kuyucak koyundan kendi teknemle denize çıkıyorum. Deniz suyunun daha 22 ve 23 derecelerde olması balıkları etkiliyor. Bana göre deniz suyunun dahada soğuması gerektiği görüşündeyim. Evet debremler balık olmamasının bence büyük bir nedenlerinden birtanesi. İkincisi ise bildiğiniz gibi balık av sezonu açıldı. Devamlı denizde olduğum için söylüyorum. Denizin hertarafında gırgırcılar sabaha kadar cirit atıyorlar. Cihazlarla balık sürülerini gece gündüz demeden takip edip çevirme yapıyorlar. Avlandığınız avlakda kayalıklar yoksa balıklarında saklanma yerleri olmıyacağı anlamına geldiği içindirki balıklarında gırgırcıların ağlarına yakalanmakdan başka çareleri yok diye düşünüyorum. Uzun zamandan beri gerçek çupra yı yakalama şansımız oldu. Teknede herkes mutlu oldu. Gerçek çupra derken 400, 500gr. lık üretim kaçkını balıklar. Daha önceleri kaba lida diye tabir ettiğimiz balıklardan tuttukları zaman çupra tuttuk derlerdi, şimdi gerçek çupra dememin açılımı budur. Gerçekden o güzel egemizin alyanağı çuprayı şimdiye kadar yakalama şansım olmadı. Belki daha zamanı erken diye düşündüğüm o hakiki doğal çuprayı yakalama şansım olur.

4. tigerson

tigerson ufuk

malesef bizim de karadan karaburun ve çevresinde dün kertez aramakla geçti günümüz bir kaç hanos tan başka oltalarımıza gelen bişey yoktu:eek: