temmuzda 15 gün didim altınkumdayım sırık makinalarım hazır kıyıdan balık tutabileceğim mekanlar kullanabileceğim takımlar ve yemler ve gelebilecek balıklar hakkında bilgi rica ediyorum
sanırım altınkum bölgesi kumdan dolayı koruma altında ve avlanma sıkıntısı olabilir tek bildiğim bu yinede tutabilirsen rastgele
Hemşerim geçen yıl bende didimdeydim. Ama aracım olmadığından kısıtlı bir alanda balık avı yapabildim. Bu yıl inş aracımla gideceğim bol bol mera gezeceğim. Akbük'de Capris Otelin önünde rahatlıkla avlanabilirsin, özellikle kefal açıcından çok verimli bir bölgedir. Çoğu zaman çipura da almışlığım olmuştur. Yine o civarda saplı ada denilen avlak da avlanmaya müsaittir. Ben de temmuz ayı içerisinde oralarda olacağım. Bir arkadaşımın teknesi ile sırtı ve balık çiftlikleri tarafında av yapmayı planlıyorum. Bir de yıl ilk kez de levrek denemeleri yapacağım. Size şimdiden rast gele.
Gereksiz gereksiz teşekkür beklemiyorum tabii ama yazımın ardından bir yorum yapmayıp "didimciler önerilerinizi bekliyorum" demiş olmanızı da doğru bulmadım. Demekki bazen uzaktan izleyip birşey vermeden almak daha mantıklıymış..
kusura bakmayın dalgınlığıma gelmiş burda amaç dosthane şekilde bilgi paylaşmak bizde elimizden geldiğince arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz
didime giden arkadaşlar didimde kayalıklar tarafında ve liman tarafında avlanan var mı varsa yardımcı olursa sevinirim
arkadaşlar didimdeyim şu an ama balığ cıkmaya vakit bulamadım 1. koyda kalıyorum var mı tavsiye edecğiniz yer bide yem nerden alabilirim didim de yardım ederseiz sevinirim
yem için didim merkezdeki butun malzemecilerde gunlu kmamun bulabılırınsız. veya altınkumda ıskele yakınlarında kardenız balıkcılıkta yem kolay bulurusnuz. 2 hafta once dıdımdeydım. her sene cupra ve ya en kotu lıdakı aldıgım mekanda balık alamadım. oltaa balık vurmadı bıle . bir gariplişk var bu senen. mevsım -ay durumu her sey aynı ama gecen sebnelrdekı tadı yok. sanırım bunun en buyuk nedenı benı orada oldugum sırada ege denızıdne meydana gelen depremler. cunku o sıralarda 2 gun arayla dıdımdede hıssedılen sıddetlı depremler oldu. 1-2 hafta sonra tekrar deneyecegım. rastgelsın
merhaba didim.de uzn yıllar kaldığım için yardımcı olayım dedim. benim en verimli avlaklarım 1- limanda kamacı restaurant arkası. yem : sardalya, mamun. levrek ve kaba lida yapar. bol zargana vardır. mümkünse güneş batmasına yakın gece ve sabah güneş doğmadan iyi balık yapar. 2- tuntaş otelin arkasınddaki tek zeytin ağacının altı. ekmek kıbrıs oltası ile kefal yapar. 3-taşburun limanı. liman içi levrek alırsınız. akşamsaatlerinde. liman dışı ufak isparoz ve lida yapar. 4-sağturda fenerin önü derin su olduğu için mamun ve teke ile güzel lida ve karagöz olur günün her saatinde . 5-akşam hava karardıktan sonra altınkum plajından canlı teke veya mamun ile lidaki alaırsınız. ama dubalara takmamaya çalışın. 6- mavişehirde aşıklar yolu denilen iskelenin sağlı sollu kıbrıs ile kefal yapar. 7-gaye-1 sitesinden mamun ile lida ve karagöz alırsınız 8- zamanınız ve aaracınız varsa akbük kazıklı koyundan canlı yengeç ve mamun ile çok iri çupra alma şansınız vardır. buraları deneyebilirsiniz. canlı mamun ve tekeyi limanda malzemeci ve yenihisarda malzemeciler satıyorlar. ama kepçe bulursanız taşburundan da bol miktarda liman içinden teke çıkarabilirsiniz. tutacağınız balıkları merak ediyorum. raporları yazarsanız sevinirim. ama didim.in en güzel zamanı balık açısından eylülden sonra. tavsiye ederim. şimdiden rasgele. iyi tatiller.
tuntaş otel onundekı zeytın agacı artık eskısı kadar iş yapmıyor. denız bısıkletı ve su sporları ıcın dubalarıle cevrılmıs durum da. aynı zamanda demır atmıs teknelerın demırlerıne baglı zıncırlere bol bol olta kaptırırsınız.
cennet koyunu geçtikten sonraki koyda balık aldım o koyun sol burnunda mırmır vuruyor sağ burnunda karagöz 2 tane mırmır 8 tane karagöz tuttum yem olarak tavuk göğüsü takım olarak 50 gr kurşunlu üç tane sıralı iğneli takım kullandım genelde kurşuna yakın olan iğneye balık vuruyor
3 gecedir altınkum plajda balık yapmaya basladı. mamun ve kalamar ile iri lidaki almaya basladım. ancak hala daha gecen senelerdekı bolluk yok.
Merhaba arkadaşlar, bayram tatili için didimde olacağım. Bölge ile ilgili güncel önerisi olan arkadaşımız varsa çok memnun olacağım. Yem önerileri, yer önerilerini bekliyorumç şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar Merhaba, Didim seferim sona erdi. Tatil için gittiğim otelin iskelesinde bacanağım ile beraber biraz uğraşma fırsatımız oldu. 5 yıldızlı otelin iskelesinde tek olta balıkçılığı yapan bizdik herhalde Ama keyif aldık sabah ve akşam saatlerinde... İlk defa trakonya yakalama başarısını gösterdim kazasız geri attıktan sonra gopez, çupra ve isparozlardan oluşan tek tük balıklar aldık.Yemimiz tavuk göğsü idi...
Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Uzun zamandır bu kısma bakmadım. Bana özel bir öneri gelmedi ancak bende zaten otelden pek çıkmadım... Otelin iskelesi yabancı tuıristler ben ve bacanağım arada da hanımların katılımı ile keyifli oldu benim için... Hele bursada istavrit ve mezgitle takılırken oradaki çeşitler çok güzeldi.
mrh; ben de didimdeyim balıkçılık konusunda çok yeniyim ama ögrenmek istiyorum emekliyim çevre ve de arkdaş arıyorum..