Didim' in palazları El yapımı sahtelerimi çok sevdiler.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Çok sıcak geçen Didim yazından bunalıp arkadaşın tekneyle kendimizi denize zor attık. İyi ki de gitmişiz, hem son yaptığım sahte balıklarımın aksiyonlarını deneme fırsatı bulabildim hem de uzun süredir özlemini duyduğum Sinaritleri teknemize misafir edebildik.

İlk gün teknemizi Marina' dan çıkartıp takımlarımızı suyla buluşturmaya sıra geldiğinde Sevgili arkadaşım, sahte çantamdaki kafa kısmı hafif turuncuya çalan sarı fosfor sırtlı 50 mm.lik sahteyi gözüne kestirdi. Doğru seçim! İlk palazı aldığında tamam bu iş dedim, devamı gelecek.

Yanılmamışım; 5 metrelerde gezerken adım kadar emindim başkalarının da olduğundan.

50 metre kadar ilerimizde irice bir balığın suyun üzerine sıçradığını gördüm. Teknenin burnunu hemen oynağın olduğu tarafa yönelttik. Turu tamamlayıp dönerken bu yakışıklı aynı sahteyi ziyaret etti :)

İskarmozlar henüz büyümemiş, sanırım 1 ay daha beklemek gerekir. Denediğim 20 cm.lik iskarmoz imitasyonu sahteye iyi bir vuruş almama rağmen 2/0 Owner iğneler büyük geldi sanırım. 15 cm.lik Red head(kırmızı kafa) ise alttan sağlam bir kafa darbesiyle bir an elimdeki misinayı boşladı; o an duyduğum heyecan bile yeter. Ertesi günkü denemelerimizde sinaritler yine davetimizi geri çevirmediler; yaptığım sahteler ile balık tutmak çok keyifliydi. Hava diğer günlerde rüzgarlı olduğundan sabah ve akşam gün doğumu ve batımında sahilden at-çek ile yetinmek zorunda kaldım. 2 kez takip almama rağmen balıklar çok isteksizler. Sıcaklar onları da bunaltmış belli :)
    Kısa geçen Didim seyahati sıcaklardan ve kalabalıktan dolayı beni oldukça bunaltmış olsa da denizde geçen saatler ve sahtelerim ile tuttuğum balıklar telafi etti:) Darısı Sizlerin başına.

Sevgili amatör avcı dostu Kamil Üçbaş abimizin değerli emekleriyle hazırladığı Oltacı dergisinin Temmuz sayısında da yapım aşamaları ile beraber zevkle paylaştığım bu avcı sahtelerimi beğenecek misiniz bakalım.

Sağlıcakla kalınız.

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    'son yaptığım sahte balıklarımın aksiyonlarını deneme fırsatı bulabildim'
    Balığın ağzındaki sahteyi gördüğümde sanırım yanlış okudum demiştim ama aşağıda ki fotolarda her şey görünüyor. :) Bu iş gerçekten bir sanat ve modellerinize baktığımda gerçekten çok başarılısınız. Tebrik eder devamını dilerim...

3. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Özcan bey sahtelerinizin imalatlarını raporladığınızda hep hayranlıkla izledim,gerçekten güzel işler çıkartıyorsunuz ve bunların iş yaptığını görmek en az sizin kadar benide sevindirdi başarılarınızın davamını dilerim saygılar.

4. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    İlk fotolarda kendi kendime " el yapımı sahte nerede" diye sordum . Sonrasında şaşkınlık :) Ellerinize saglık harika görünüyorlar

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Özcan abi senin yaptığın sahteleri ilk gördüğüm andan beri hep böyle bir raporunu bekliyordum.. El emeği göz nuru işlediğin sahtelerinin pozitif sonuç vermesi inan benide çok sevindirdi.. Böyle güzel ve daha bereketli avlarının daim olmasını dilerim abi :thumb:
    Saygılar..

6. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler özcan sahtelerin hep avcı olsun.

7. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    her yönü ile takdir edilecek bir durum.
    bir çok kişi yapamaya niyetli ama siz üzerine av da yapmışsınız.
    ispatlı yani.
    rastgelsin

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Özcan abi, el yapımı sahtelerini takip ediyordum, birkaç çalışmanı pür dikkat incelemiştim ama bu kadar çeşitlilikte yaptığını bilmiyordum. :eek: Seri üretime geçmişsin sen abi. :eek:

Müthiş işler çıkmış, formlar renkler on numara. :thumb: Aksiyon konusunda da uzmansın artık. Eminim her biri iş yapacak kalitededir.

Avlar için tebrikler ama sahteler için koca bir alkış! :clap2:

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Uzun zamandır fırsat bulamamıştım; bu bir haftalık kısa sürede çoğu sahtemi deneyebildim. Sahteyi ilk kez doğal ortamı ile buluşturduğunuzda, doğru aksiyonu yakalamış olduğunuzu görmek en az balık tutmak kadar zevkli ve heyecanlı oluyor. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Rast gele.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    İyi bir takipçim olduğunuz için sevindim. Yaptığım sahtelerin başarılı olduklarını gördükçe bu hobiye olan tutkum artıyor. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla.

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Hobiye başladığımdan bu güne el becerim oldukça gelişti diyebilirim. Kendimi bu işe verdikçe daha güzel sahteler ortaya çıkacak inşallah. Sağlıcakla kalın.

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sevgili Ersin, maalesef yaşadığım şehir itibarı ile (Kayseri) denize uzak olduğumdan yaptığım sahtelerle av yapma şansını pek fazla yakalayamıyorum. Sürpriz olan bu kısa Didim seyahatinde de denizin müsaade ettiği kadarı ile anca bu kadarını raporlayabildim. Artık tatlı suya gitme şansım olursa devamını getirebilirim inşallah. Sana da avlarında bol şans diliyorum.

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Murat kardeş, sana da bol şans. Rast gele.

14. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Emek ve zaman isteyen bir uğraş Atıl bey. Pek çok forum dostuna elimden geldiğince yapım teknikleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Size de rastgelsin.

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sevgili Aykut, iyi bir takipçim olduğunun farkındayım; teşekkür ederim. Pek çok farklı model üzerinde çalışıyorum. Aksiyonda balığın dikkatini çektikten sonra renklendirmede de mecburen ortam farklılıklarını ve avımın yöresel yemlik balık tercihini dikkate alarak çeşitlendirme yapmak zorunda kalıyorum.

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Eğer test sürüşü istediğin bir model olursa zevkle deneriz abi Antalya'da. ;)

Sırtı avlarımızda sıkça turna yakalıyoruz. Bizim buralardakiler genelde iri boylarda bu ara. Teknenin bir yanından en güvendiğimiz turna sahtelerinden birini, diğer yandan seninkileri deneriz. :)

Zamanı geldiğinde torik, kuzu, sinarit için de sırtı yapacağız, şu aralar bazen yokluyoruz o suları.

Yalnız dip sırtısında senin sahteleri kullanmaya gönlüm el vermez. Takılır falan, içim gider, Allah korusun! :eek: :eek:

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    abi süpersin. hayran olmamak elde değil.

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İşte balıkçılığın sanatla birleşimi. Tebrik ederim Özcan abi.

19. GencoGnc

GencoGnc Genco

Özcan bey kesinlikle Aret beye katılıyorum.

Spor,aksiyon,kolleksiyon ve sanat birarada.

Tebrik ederim.

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Aykut, Antalya' nın turnaları meşhur. Şu sıralar levrek ve sinarite kafayı takmış durumdayım. Yeni modellerden deneyebiliriz zamanı geldiğinnde. Rast gele.