Nisan sonudan beri işlerin yoğunluğu ve zaman zaman nükseden sağ dirseğimdeki ağrılar yüzünden balık avına ara vermek zorunda kalmıştım sivrisineklerin kaçırdığı uyku yarım saat sonra beni denizle buluşturdu.Yemli takımları sardalyeli dip kıbrısı şeklinde hazırlayıp yerlerine ulaştırdım hazır olan takımlada bir taraftan at çek yapmaya başladım önce GES imi denedim 10-15 atış yok, çıkardım MAX RAP taktım yine aynı sayıda atış boş yeni aldığım görünüşünü ve kutusunda yazmayan ağırlığını bağendiğm RODER marka ÇİN malı sahteyi denemek için taktım daha ilk atışta 46 cm lik yakışıklı yapıştı 15 dakika sonrada 33 cm lik diğerini aldım.yaklaşık 1 senedir takip attiğim ama fazla yapma şansını kendime tanımadığım at çek avcılığında ilk balıklarıma kavuştum.makinam silstar, misina 0.24 angell kiss, kamış 10-30 atarlı 210 cm fladen.Daha iyi avlar sizlerin olsun rastgele bu kullandığım sahte
tebrikler İlyas bey avınız bereketli geçmiş meşhur kırmızı kafa yine kendini göstermiş avınız daim olsun
Tebrik ederim güzel balıklar . Bazen ummadığınız sahteler şartlara göre çok başarılı olabiliyor güzel avlarnızın devamını dilerim.
Tebrikler çin işi sizi mahçup etmemiş bence kırmızı kafasından olsa gerek güzel paşalar avlarınız daim olsun rastgele.
öncelikle tebrikler son zamanlarda cogu av raporunda bu kırmızı kafalar kullanılıyor en son bende alacagim bir tane önerisi olan varmı sanırım gece avında işe yariyor
10 temmuzda ben de Didim/Akbük'e geleceğim inşallah. Levrek için sahte aldım ama bir de bu kırmızı kafalardan almak şart oldu .
Didim Bekle beni 60 günüm var Tebrik ederim güzel balıklar. Daha önce akbükde günlerce atışa karşılık levrek alamıştım. Bu görüntüler yine de heveslendirdi. Bu yıl da atçeke devam anlaşılan.
Furkan kardeş akbük Türkiye nin balık avlanacak en güzel yerlerinden birisi.Cupura,levrek,sargoz,mırmır,hatta lüfer,kofana lambuka vs vs yok yok orada.Sahtelerde yanında bulunsun tabi ve mümkünse buraya gelmeden takımlarını eksiksiz hale getir burada bulamazsın bulsan bile fiyatı pahalı olur.Spin takımın mutlaka yanında bulunsun ve takne turları yapılıyor onlarada bir bakıver.
Ergin Bey 2 ay sonra balık buralarda tavan yapar tam da kefalin zamanı olur yine cupra mavsimindedir sizin geleceğiniz tarih benim beklediğim tarihtir zaten.At çek için yinede altınkum u kullanırsanız iskelenin sağ tarafını daha verimli olur kanaatindeyim.
İlyas kardeş afiyet olsun ve dirseğin içinde acil şifalar dilerim.. çin malı derler kötü derler ama demekki balık niyetli olunca çin işi japon işi demeden dalıyor...
İlyas abi tebrikler levrek işte sağı solu belli olmuyor yalnız sormak istediğim birşey var dip kıbrısı ne oluyor daha önce duymadım görmedim yardımcı olabilir misiniz ?
dip kıbrısı, 12 adet kefal iğnesi,0,25veya0,30beden misina gerekli misina boyu yaklaşık 30,35 santim kesilir bu iğneler beden üzerine direk olarak bir iki santim ara ile bağlanır.sonra eline bir sardalya alıp bu takımı kafasından başlayarak dolayıp kuyruk da bitirirsin sonra denize
Onur kardeş Didim de biz 40-50 cm bedene 6 veya 7 numara çapraz siyah iğneden yine 6 veya 7 adet bağlar, genelde sardalye bazende hamsi takarak isteğe bağlı gezer-armut kurşun(50 gr-75gr-100gr) kulanarak av yaparız.Bu sistemle genelde kış aylarında levrek,cupura,karagöz,sargoz,melanur,ispari(istemesek te) avlayabiliyoruz.Çok avcı bir takım ama takılma sorunu hat safada.Takılmayıda oltayı ilk çekerken kamışın uçunu yukarı hızla kaldırıp seri olarak misinayı sarmakla halletmeye çalışıyoruz ama genelde çok takım bıraktığımız oluyor.
Altınkumda gümrük var onun içinde ki iskelden bahsediyorum.işte o gümrüğün sağ tarafında kayalık bir bölge var hah işte orası.