Dikenli ve Zehirli Balıklar İçin Ustalardan Tavsiye İsteği

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. kerempek

    kerempek kerem

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    334
    Şehir:
    istanbul
    Merhaba arkadaşlar,

    Levreğin solungacının çok keskin olduğunu biliyorum.Daha önce tuttuğumda bir kaç kez elimi kesmiştim. İskorpitin de dikeni zehirli.

    Üstad'lardan isteğim ne tip zehirli balıklarla karşılaşabileceğimiz ve oltamıza geldiğinde neler yapmamız gerektiği.

    Teşekkürler.
     
  2. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
    Selamlar Kerem.

    Tabii denizlerimizdeki bu tür balıklar aslında birkaçı dışında çok da ciddi sorunlar yaratmıyor ama aslında sayıları oldukça fazla.
    Daha önceden birkaç başlık hatırlıyorum, biri buydu:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=16419

    Umarım yardımcı olur.
     
  3. kerempek

    kerempek kerem

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    334
    Şehir:
    istanbul
    teşekkür ederim. peki oltamıza geldiğinde neler yapmamız gerektiği ile ilgili bilgi de varmı ? o linkte baktım ama göremedim.

    teşekkürler tekrardan.
     
  4. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
    Öyle bir başlık da vardı, bulursam ekleyeyim. Ama bu balıkların en önemlisi trakonya ve o balıkla ilgili başlıkta aradığın bilgiler vardı.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8374

    Bu linkteki konunun ikinci sayfasından itibaren diğer türlerle de ilgili detaylı bilgiler yer alıyor. Yine bulamadığın bir detay olursa yardımcı olmaya çalışırız.


    Yapacağın en güvenli şey o balığın geldiği kösteği makasla kesip balığı geri yollaman :eek:
     
  5. Cihan

    Cihan Yetkili Kişi

    Mesajlar:
    190
    En çok dikkat etmeniz gereken balık Trakonya ve buna ait yaşanmış bir olay, şu konunun devamında böyle bir durumda bilinçli bir şekilde neler yapılabilir, işlenmiş:

    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41961

    Bunun dışında, av sırasında tanımadığınız hiç bir balığa çıplak elle dokunmadan iğneyi çıkarmanız ve balık ölmüş olsa bile dikenlerine dokunmamanız, sizi olası bir zehirlenmeden korur. Mecbur kalırsanız takım kösteğini kesmekten çekinmeyin. (balık ölmüş olsa bile dikenler halen aktif zehir taşır ve insan üzerinde etkisini gösterir). Oltanıza yakalanan ve türünü bilmediğiniz bir balığa karşı uygulayacağınız en iyi yol, Aykut beyinde belirttiği gibi, budur.

    Trakonya ve İskorpit, sularımızda en çok karşılaşabileceğiniz türler arasında. Bu iki türü tüketebilirsiniz.

    Bir de balon balığı vardır, bu da tüketilmemesi gerekenler sınıfına dahil olan zehirli bir tür:

    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2548

    Sonuç olarak bu konular forumda sıkça işlenmiştir. Arama yoluyla çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Bu sebeple mükerrer konuların oluşmaması adına mevcut konular altında devam etmemiz doğrusu olacaktır.

    Anlayışınız için teşekkürler.
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.