Merhaba Arkadaslar, Ben nail, 30 yasındazyım ve Zürich (Isvicre de) yasıyorum. Dikili de yazlıgımızı aldıgımızdan beri ilk defa ciddi bir sekilde balık avlamaya cıkmak istedim ve izmir de güzel bir surf seti aldım. Burda ama kime sorarsam sorayım....yok hic deneme balık tutamazsın, yalnızca oyalanırsından baska bir cevap almıyorum. Burda olan mesajları okudum ve bademlideki balıkcı barınagına gittim ve oradakı balıkcıklar kücük balıklardan baska bisey olmadıgını söylediler. Aranızda bana yardımcı olabilecek arkadaslar varmı?
Nail merhaba öncelikle aramıza hoş geldin. Moralin bozulmasın zira bizlerde de pek balık yok. Selamlar. ...
daha kendim denemedim zaten bu aksam ilk kez deneyecegim...ama dogru yerleri bulmak icin 4-5 günüm malesef yok :/
ah be nail kardeşim umudunu kırmak istemem ama nisan gelsin dedik şimdi eylül geliyor yine yok yine yok
Bence kendin muhakkak denemelisin, çevredekilerin hedef balıkları farklı olabilir ve bu sebepten dolayı balık yok diyebilirler.
Katılıyorum. Denemek parayla değil ya zarar gelmez denemekten ama hiç olmadık yerde değil tabi gerçi bazen hiç umulmadık yerden bile balık çıkabilir kısmet bu. Yeter ki birazcık deneyiminiz olsun.
Evet umudunuzu kaybetmeyin 5 gün boyunca 100 tane balıkçının balık tutamadığı yerde bi adam geldi 35 tane izmarit aldı olacak işmi.
O ufak balıklar var ise mutlaka onları yiyen bir balık da vardır. Canlı yem kullanabileceğiniz takımları deneyin derim. Bu mevsimde oralarda mutlaka levrek vardır..
Nail abi merhaba.Belki denemişsindir ama anca vakit bulup girebildim. Son 15 yılımın yazlarını hep dikilide geçiririm fakat kıyıdan kayda değer bişey alamadım. Olsun ben yinede oyalanırım dersen 1-2 yer öneririm.Sabah erken saatlerde kabakum tarafına giderken yolun sol tarafında bir otel var ismini hatırlayamıyorum şimdi onun yanından içeri doğru girip sahilden atabilirsin.6,30 - 7,00 arası 13 parça isparoz almıştım boru kurduyla.Birde tam ters istikamette bademliye giderken dikili merkez evleri bittikten hemen sonra yol genişliyor sağ tarafta topraktan bir iskele var,arkasında eski mezbaha olan yer.orda da boru kurduyla4-5 parça isparoz 1 parça karagöz almıştım. tekne dersen şansını arttırabilirsin tabi.Bademliden geçen yıl ocak ayında açılmıştık4 kişi 34 parça mercan çekmiştik. Yani sözün kısası dikilide kıyı balıkçılığı ölü benim görüşüm.Deniz köyde şansını dene derim.. İyi geceler rastgelsin.
Zargana şamandıralısı deneyin. Ağır bir şamandıra (bullrag), altına 0.20 mm kalınlığında 2 metre misina onun da ucuna siyah sinek kancanın 8 no'sunu bağlayın. Yem olarak istavrit, sardalya yada balıkçılardan alabileceğiniz kalamarın kollarını (3-5 cm uzunluğunda) kanca bir taraftan girip diğer taraftan ucu çıkacak şekilde takın. Kıyıdan 20-30 metre uzağa fırlatıp, arada bir iki karış sararak hareket verin. Boş dönmeyeceğinizi sanıyorum.
Merhaba arkadaşım. Kimsenin balık yok demesine aldırma. Yıllardır burada balık yok dedikleri yerde bu yıl avlandım ve çok acemi olmama rağmen 1 haftada 20 kg dan fazla balık yakaladım. Ve avlandığım yerde yaşları benden çok daha büyük bu işe gönlünü yıllarını vermiş abilerimiz vardı. Tuttukları balıklar küçük balıklardı ve inan evlerine götürmüyorlar orada isteyenlere dağıtıyorlardı. Söyledikleri 'eskiden buralar güzel çipura, levrek yapardı. Şimdi büyük balık buralara, teknelerden, yüzen insanlardan dolayı girmez oldu. Balık motor sesinden korkuyor ve kaçıyor.' şeklindeydi fakat benim yakaladığım balıklar o tarif ettikleri balıklardandı. Gerçekten balık işi kısmet nasip işi. Gündüz aynı yemle avlanan 4 - 5 kişiden kimi bir gün boş dönerken, küçük balıkta olsa kimi dolu dönüyor. O gün boş dönen bir sonraki gün sepetini dolduruyordu. Bu yıl bunu çok iyi gördüm. Ayrıca şunuda belirtmeliyim ki avlanacağın saatin bu işte çok önemli rolü var. Seni saatlerce orada boşu boşuna uğraştırmak istemem. Sadece yaşadığım bir tecrübeyi bilgine sundum. Benim ki acemi şansıda olabilir onuda göz önünde bulundurmak lazım tabi
Nail kimseyi takma kafaya maksat spor ve boş vakitleri değerlendirmek.Bizler amatör balıkçılarız. Onun için geceyi dene günün her saatini dene.Ama kanımca insanların yüzdüğü saatlerde deneme.Kaç kayalıklara başka uç taraflara.Ama yılma sakın.Yakalayıncada bize haber ver emi.Hadi bakalım rastgele.
arkadaslar yazdıgınız bu güzel mesajlar icin cok sagolun dün sülünes ve zargana topuyla suyüstünde 1-2 saat denedim ama bisey tutamadim. limanda biraz sorusturdum ve yarın icin bir tekne ayarladım..bakalım nasıl gececek
Sülünez olmaz. Başka yem bulmanız lazım. O bolluk zamanlarının yemi. Ufacık lapina, ısparoz vs. balıklar yeminizi alır.
merhaba, bende moralini bozmak istemem ama çoğu arkadaşın dediği gibi kıyıdan pek (büyük) balık alamazsın. 2 yıldır izmirde kıyıdan avlanıyorum, gündüz, gece, sabaha karşı, akşam vakti, denemediğim saat kalmadı ama bunca çabama değecek pek az balık yakalayabildim. çeşmesinden, foçasına, seferihisarından, karaburununa hemen her yere gittim ama olmadı, olmuyor.... benim naçizane tespitim şudur ki, kıyıda balık yok. ha bazen arada oluyor ama öyle az ki... çoğu arkadaş gibi bende balık avlama adı altında oltamı denize atıp manzaranın tadını çıkarıyorum, deniz havası alıyorum bol bol... arada balık çıkarsa oda şansına, bozma moralini. hadi rastgele...