Merhaba arkadaşlar.Havalar kötü (27km/s poyraz var) ama Cuma akşam suyunda denizköyde olmayı planlıyoruz belki koylar sakin olur düşüncesiyle.İlk defa gidicez denizköy-dikili hattına.Avlaklar nereler çupra nereler yapar?Yem olarak o bölgede ne önerirsiniz?
Poyrazda Bademli köyüne doğru Hayıtlı Koyu pek bir sakin olur.Kumluk olan koyda Çipura,Mırmır ve Sargoz alabileceğini düşünüyorum.
O bölgenin klasik yemi sülünezdir. Ancak bulabiliyorsanız yengeç daha iyi olur çupra için. Bademli ile Denizköy arasında kalan bir koy var. Orası genelde sakin olur. Tavsiye ederim. Bademli tarafına geçerseniz de liman girişinden güzel çupra alırsınız....
özellikle sakin koylarda çupra şansın artabilir sülünez her zaman işi yapar ama ufak balık ta epey fazla rahatsız eder kıyıdan bulabilirsen madya iyi olacaktır tuzlanmıs sardalya da bölgede oldukça kullanılan bir yem
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yem olarak tuzlanmış sardalya, mamun, yengeç kullanmayı düşünüyorum bulabilirsem de madya.belirttiğim gibi rüzgar açıklarda kuvvetli olacağından korunaklı koy nispeten daha iyi olur.Tekne turunA çıktığımda hanımın koyu, pizza koyu,killik ve ılıcayı gördüm.Fakat hayıtlı neresi acaba ? Bademli liman demişsiniz dibi nasıl limanın takılma çok oluyor mu?Hedef balıklar çupra,sargoz,karagöz hırsızlı tek iğneli gezer kurşun kullanıcaz 50gr, iğne mustad 496 1 ve 2 numara beden 32 köstekler 28lik angel kiss.
bademli ılıcadan denizköy istikametine giderken ilk büyük koy hayıtlıdır hatta üst yamaçlarda inşaatlar var termal tesis kuruluyor ordan anlarsın pizza açığında güvercinlik kayalıklarının etrafında var balık ama ılıca da genelde ince balık olur ama nasip işi rastgele....
29.10.2010 günü 17:00 gibi hayıtlı koyuna oltaları attık. Kayda değer vuran balık olmadı. Bunun üzerine dikili mavibayrak plajına geçtik orda da hanos ve kaya balığı çıktı. Sabaha karşı 06:00 gibi tekrar hayıtlı koyuna geçtik fakat yine tık yok. Yem olarak tuzlanmış sardalya, yengeç, mamun, boru kurdu kullandık. Gezer kurşun tek iğne takım.Poyraz baya kuvvetliydi.Fakat ertesi gün biraz hafifledi.Aradığımız çupralar malesef yüzünü göstermedi.
29 Ekim'de hava bayaa bozuktu.Biz de tekneyle çıkamadık.Bademli limanın içinde oturduğum yerden 32 tane lidaki,isparoz ve karagöz aldık 2 kişi. 2 kilodan fazla gelir toplamı. 30 Ekimde yine bozuktu ama bu kez fenerin olduğu buruna kadar gidip denizi pek almayan bir kuytuya demirledik.11 metre dip çamur.Burada da 6 tane mercan,8 kaba lidaki bir miktar isparoz ve karagöz aldık. Son kalan yemlere de orta suda istavrit vurdu. 20 tane kadar da istavrit topladık.Yaklaşık 3 kilo balıkla döndük geriye. Bayramda Dikili'deyim yine.Umarım bu haftaki lodos kesilir de biraz mercan ve karagöz bulabiliriz. Bu arada ben Güvercin kayasında hiç balık bulamadım,ne kadar denediysem nafile.Ama hayıtlının karşısında bir kayalık bölge var çok bereketli
bu hayıtlı koyuna nasıl girilir bilen var mı? haritadan bakılırsa yolun bittiği yer ormanlık ordan koya nasıl gecilir? https://www.google.com/maps/dir/Ege+Mh.,+Manisa,+T%C3%BCrkiye/38.9899068,26.7999784/@38.9829614,26.8019897,2848m/data=!3m1!1e3!4m9!4m8!1m5!1m1!1s0x14b99c15b52eb979:0x2c7ddfb5e0115e66!2m2!1d27.4357688!2d38.611764!1m0!3e0?hl=tr-TR
Haritadaki o yolu takip et, koya doğru toprak yol girişini göreceksin zaten. Yolu düzgündür ama giriş paralıdır. En son 10 tl vermiştim geçen sene.
Bahsettiginiz kayalık Bölge tam Olarak neresi Google maps ten işaretleyip buraya link verebilir misiniz merak ediyorum bizim gittiğimiz yer mi diye çünkü biz hiç tutamadik
2010 da yazılmış bilgiye güvenmeyin. Evet o zamanlar öyleydi. Bademli limanında olta atmak serbesti ve tekne sayısı çok azdı. Rahatça olta atıp, çok sayıda lidaki, isparoz, mırmır yakalardık bizde. Tarif edilen fenerin olduğu burun, sanırım pissa koyunun sol tarafındaki burun. Hayıtlı'nın tam karşısında kayalık bölge yok. Sağ tarafında üzerinde otel olan ada var ve ada çevresinde güzel balıklar denk gelmekteydi eskiden. Bu zamanlar boş dönmeniz şaşırtıcı değil yani. Eski bereket kalmadı ne yazıkki.