DİKİLİ SALİHLER ALTI ÇEVRESİ AVLAK TAVSİYESİ

Konu, 'Bölgeler' kısmında alexizorba tarafından paylaşıldı.

1. alexizorba

alexizorba Akın Baran

Merhabalar;

Genelde yazın kısa bir süre bulunduğumuz kayınpederimin yazlığına bu sene bayramda da gideceğiz. Salihleraltı bölgesinde bundan önceki denemelerimde pek başarılı olamadım. Bu mevsimde hem o bölgede hemde dikili civarlarında belki daha iyi av olabilir diye düşünüyorum. At-çek yapabilecek bildiğiniz bölgeler var mı? Hatta "ben zaten o bölgede avlanıyorum sen de gel beraber gidelim" diyen olursa daha da bir güzel olur.

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İlk mesaj ve avlak? Veren olursa kesin yalan söylüyordur:D

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    salihleraltı'na her yaz giderim. yazlık nedeni ile. Kıyı şeridi boyunca atçek yapabilirsin. Yemli avlanabilirsin. Özellikle bir mera yok. Çünki kıyı yapısı heryerde aynı , kumluk ve nisbeten sığdır oralar.Dikiliden ayvalık a kadar aynı . BU nedenle uygun sahtelerle levrek deneyebilirsin .
    Yada geceden bırakma yöntemiyle levrekte şansını deneyebilirsin.
    Taze sülünez yada boru kurdu ile mırmır ve çipura , karagöz deneyebilirsin. Mevsimi olması nedeni ile istavrit yada hamsi ile lüfer deneyebilirsin mantarlı yemli dip takımları ile vs vs.

4. alexizorba

alexizorba Akın Baran

Verdiginiz bilgi için tesekkurler.Soylediginiz gibi sahıl şeridi hep aynı. Dikiliden sonraki kısımlarda belki koyları da denerim bu sefer

5. alexizorba

alexizorba Akın Baran

Özkan Bey;

Yemli olarak bu sene sülünez ile klasik 3 köstekli dip takımı denedim. Ancak hep yosunlara taktım. Bu konuda çok tecrübeli olmadığım için nasıl bir sistem önerirsiniz?
    At-çekte ise bazı dere ağızları var. Oraları deneyeyim diyorum sizin hiç at-çek ile bölgede avınız oldu mu?

Selamlar

6. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Atçek için Gülkent sahilinde bir tatlısu boğazı var. Köprünün orada . Orayı deneyebilirsiniz. Ayrıca orada bayağı iri kefaller var .
    Dip takımını yosunlara takmanıza şaşırdım . Yosundan ziyade eriştelikler vardır sahilden 30-40 mt. açıkta . Onlarımı kast ediyorsunuz ? Fakat bunlarda takıma engel olacak kadar olmamalı. Başka bir ilişken olabilir belki .Klasik 3 köstek dip takımı uygundur. Sabah suyunu kaçırmayın derim levrek için. Gecede çipura , mırmır ve karagöz için dip takımı kullanabilirsiniz. Bu mevsimde mutlaka balık alırsınız ;)

7. serhatdikili

serhatdikili serhat

at çek yapmak istiyorsanız Gülkent sahilinde bir dere var ordan at çek yapabilirsiniz abinin dediği gibi kefalın en çok sevdiği yem ekmek veya sardalye'dir ekmeği şamandralı yapıp atabilirsiniz kamışlı olta ile ama misinanız 25 lik olmalıdır kefal çok ürkek bir balık oldugundan dolayı 30 veya 45 misina gördüğünde kaça bilir. sardalye ilede fır döndülü dip oltası ile avlana bilirsiniz eğer dikiliye yolunuz düşerse delik taş diye bir yer var çandarlıya giderken. orda çok sazan var oraya gidebiliriz. :)