Dikili/Salihleraltı - Levrek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında rastgele43 tarafından paylaşıldı.

  1. rastgele43

    rastgele43 Kütahyalı

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    138
    Şehir:
    kütahya
    Yaz yaklaşırken yine yazlığımıza gidiyoruz madra barajı bulunduğum yerde fakat pek yoldan dolayı gitmek nasip olmuyo yol bozuk biraz.. Ben hep sülinez ile kıyıdan karagöz ve çipura alıyorum fakat levrek alanlar varmış sahteyle dikili/salihleraltında benim avlandığım yerde hiç kimse balık tutmaya gelmiyor çünkü plaj yok desem yeridir salihleraltında kimsesiz bir plaj doya doya yayılıp doya doya yalnızlığı yaşıyorum fakat bu sene sahte ile at çek yapmak istiyorum oraları bilen varmı nasıl bir sahte kullanayım şimdiden teşekkürler :)

    Not : Bir keresinde zargana aldım ama geri saldım çünkü zehirli sanmıştım tam zargana olduğundan emin değilim bu arada :)

    Bunlarda geçen senelerden resimler :) reeling

    [​IMG]
    [​IMG]

    Genelde akşama kadar 15-30 arası çipra falan tutuyorum ama bunları öylesine çekmişim diğerlerini bulamadım ayrıca bunların yasak santimi 20cm ise gerçekten çok küçük oluyor ayrıca kaç tane tutabilirim günde.
     
  2. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kim demiş levrek alındığını?
    Yalan yalan, inanmayın böyle şehir efsanelerine. :D

    Küçük dere ağızlarından alma şansınız var ama yaz mevsiminde çok zor.
    Ancak isparoz bırakmayla şansınızı yükseltebilirsiniz.

    Kullanılan sahteler genelde strike pro'nun 0,50 ve 0,60 cm dalarlı 9 cm'lik modelleri. Slikonla avcılık daha yaygınlaştı bu sene. Sert sahte kullanan çok çok azaldı. Ragluo ve kefal imitasyonları kullanabilirsiniz.

    Dediğim gibi sahteyle yazın pek şansınız yok.
    Çipura avınıza baktım. Benim de bu mevsim avlamayı düşündüğüm bir balık kendisi. :D

    Tabaktakilerden 2 tanesine ancak kaba lidaki denilebilir. En üstteki ince lidaki dediklerinden. Geçmiş tarihli bir foto olduğundan eleştirmiyorum ama bu sene bunlardan denk gelirse salmanız yerinde olacaktır.

    Bunlardan 25-30 tane tutmak pek güzel bir avcılık değil bence.
    20 cm'den küçük olmamak şartıyla 5 kilo tutabilirsiniz tebliğe göre.

    Biz Dikili içinden özellikle yüzülen yerlerden bazen bunların irilerini denk getiriyoruz. 30 cm civarları çıkıyor. Yüzülen yerlere akşam suyunda gidip, kimse yoksa denizde, avlanırsanız sanıyorum ki güzel birkaç balık denk getirebilirsiniz. Kiloluk çipuralar alanları da duyduk. :)

    Güzel balıklar rastgelsin.
     
  3. shadowpane

    shadowpane Hakan

    Mesajlar:
    2.318
    Şehir:
    İstanbul/Düzce
    Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler afiyet olsun
     
  4. ozkan_askan

    ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    984
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    dikili salihleraltı levrek başlığını görünce birden gözlerim açıldı :D Salihleraltında yazlığımız var. Heryaz 1-2 haftam orada geçer. Geçen yaz gece avında sülünez ile çupra almıştım. Bu sene spin e geçiş yapma niyetim var , sahte ile levrek alma hayalleri kuruyorum. Sabahları erken kalkıp yüzdüğüm zamanlarda saat 6:00 - 07:00 gibi gayet iri kefaller oluyor. Şamandıralı tek iğneli takımla su üstü denenebilir .
     
  5. rastgele43

    rastgele43 Kütahyalı

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    138
    Şehir:
    kütahya
    Volkan abi bende albastarın 75cmlik profesyonel zıpkınıda var bir kaç dalış yaptım geçen yaz sabah saatlerinden öğleye kadar ama atcak kadar büyük bir balık göremedim birazda korktum açıkcası çok uzaklaşmıştım derinlik 5-6 metreye varmıştı çünkü sonra çıktım sudan malum deniz anasının tadını alınca insan ürküyor o kaşıntıdan yine olmasın diye :) Bana bi kaç yer tavsiye edermisin zahmet olmazsa :)

    Ben o çupraları avladığımda 20 cm olarak bilmiyodum daha fazla sanıyodum ama o tabaktaki en küçük balık 21.4 cm falan 1. balık diğerlerini hatırlamıyorum mezura götürüyorum genelde yanımda ama dikkat ederim yinede ben kiloluk yakalamadım hiç ama kendime göre kocaman bi karagöz yakalamıştım hatta korkmuştum ne biçim vuruyo köpek balığımı acaba diye ama nerdeyse 35 cm falandı şaşırmıştım :)

    Bi anım daha var onuda anlatayım yine sülünezle avlanıyorum bigün kasnağa dolanmış oltayı baya bi ileri atmıştım bir gün sene 2007 eminim çünkü eniştemde vardı o denize giriyordu ben avlanıyordum neyse kasnak oltayı kuma saplamıştım ve kumdan çıktığını hızla döndüğünü gördüm koştum yetiştim asılmaya çalıştıkca gelmiyordu herhalde takıldı dedim neyse zorlaya zorlaya çektim kolumun boyu ile hemen hemen aynı olan bir çeşit balık geldi levrek sandım tabi o zaman küçüğüm heycandan bayılcam nerdeyse ama onu fotoğraflama şansım olmadı zaten üzeri kum olmuştu balığın onu yıkayalım derken kaçırdık eniştemle çok üzülmüştüm o aklıma geldi acaba ordan öyle büyük avlar çıkıyormuki diye :)

    Pazar günü yola çıkacağım inşallah ailemle sende biliyosun galiba dikili çevresini yaz sezonu kapalı olunca insanın canı çıkıyor evde sahile inip 3-5 vuruş almak can sıkıntısını kesiyor insanın hiç yoktan :) Değerli tavsiyelerin için çok teşekkürler :)

    Teşekkürler hakan abi inşallah herkez gönlüne göre av yapar :)

    Özkan abi şamandıralı sistem denicem inşallah bu sene sende biliyosun deniz orda hergün yatmıyor bazen aşırı dalgalı oluyor bazen orta dalgalı inşallah seninle karşılaşır beraber bi av yaparız abi. Ben tunçkent sitesindeyim bu sene tüm yazım orda geçicek galiba siteyede giremicem bilgi topluyorum şimdiden :) Baksana yaz mevsiminde pek alınmıyormuş ama deneyelim yinede belkide gelir :)


    Bu arada şimdi inceledim volkan abi dediğin gibi çupra yavrusuymuş bunlar bundan sonra baya bi dikkat etcez demekki teşekkürler abi :)
     
  6. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ben teşekkür ederim Akif. Yaşına göre oldukça olgun ve karakterli yazmışsın.
    Bakış açın beni sevindirdi. Zaten hiçbir zaman kötü niyetli olduğunu düşünmemiştim. :p :thumb:

    Dikili sahili bildiğim kadarıyla Türkiyenin en uzun sahil şeridi. Salihleraltından Altınoluk'a kadar uzanıyor. Levrek hedefin olmayacak bir hedef değil. Lakin kışın bile avlamanın genelde zor olduğu bu balığı yazın tongaya düşürmek bir hayli güç. Becerebilenler elbette var ama büyük emek ve tecrübe lazım. Yahut büyük bir şans. :p

    Bu uzun sahil şeridinde seninde bildiğin gibi küçük küçük akarsular var. Buralarda yazın sabah suyunda levrek denk getirme şansın var. Ben olsam şayet bu dere ağızlarını tercih ederdim.
    Ne yapardım : Hedef yalnız levrekse saat 03:00 gibi gider 04:00 'e kadar sinek iğnelerle isparoz yakalamaya çalışır, yakalarsam denizden çıkarmadan önceden hazırladığım tek iğneli bırakma takımına isparozu ağızından takardım. (Yazın balıklar çok çabuk öldüğünden sudan çıkarmamak ve yaşama süresini uzun tutmak için ağızdan takmak lazım.)

    Sabah 08:00 olana kadar böyle 2-3 tuzak olta kurar hiç ses yapmadan beklerdim.

    Ben bu kadar uğraşamam dersen :p : Zargana topu arkasına 1 metre kadar en az 0,30'luk FC misina, ucuna 8,5 cm'lik mat beyaz raglou bağlardım. Jighead (ağırlıklı iğne takmıyoruz, slikonun üzerinde gelen iğneye bağlıyoruz misinayı. Palomar düğümü kullanmanı tavsiye ederim) Surf veya hafif beklemeli ava uygun en az 3 metrelik kamışla saat 05:00 ile 08:00 arası atıp çok hafif tempoda çekerdim.

    Yazın yakalanan levrek, kışın yakalanan yağlı levrek gibi lezzetli olmayacaktır. ;)

    Çipura, sargoz, mırmır : Aynı sahilller yazın yemli takımla bu dip balıklarını da vermekte. Bu balıklar bazı bölgelerde daha yoğun olmakla birlikte hemen her bölgeden çıkmakta. Biz özellikle gündüz yoğun yüzülen yerlerde el ayak çekildikten sonra yaptığımız avlarda kısmen başarılı olduk.
    Balıklar genelde çok yakın mesafeden alındı. (15 metre kadar uzaklıkta maksimum) Balıklar açıkta el ayak çekilmesini bekleyip, insanlar çıktıktan sonra kıyıya, çok yakına kadar gelip, insanların akşama kadar kumu deşmeleriyle ortaya çıkan kurtçuk ve diğer yenilebilir maddeleri yiyorlar. Etkin bir takımla bu tip yerlerde avlanırsan bence bu yaz başarı şansın yüksek.

    Üç köstekli dip takım kullanabilirsin. Bence Fc misinayla kendin takım bağla, hazır alma. İğneleri kısa pala ve delikli iğnelerden seç ve palomar düğümüyle bağla. Geçen sene birçok balık kaçırdım bunlara dikkat etmediğimden. Bazıları gerçekten sağlam balıklardı. Dikili sahillerinde çipura gün batarkenki zamandan gece 23:00'e kadar av verebiliyor. Sonrasında vuruşlarda ciddi azalmalar oluyor. Bence 23:00'ten sonra dip balıkları için sahilde beklemeye değmez.
    Etkin avlanma aralığın gün batarkenki zamandan 23:00'e kadar olsun. Levrek içinse yalnız sabah suyunda dene.

    Lodos varsa günün her saati levrek çıkma ihtimali düşük te olsa var.

    Karagöz ve mırmır gün batımından sabaha kadar devam edebiliyor. Lakin geçen sene mırmır çok çok az çıktı. Bu sene de pek av verecek gibi durmuyor.

    Yem olarak mamun ve boru kurdu güzel çalışıyor çipurada.
    Madya ya pek vuruş alamadık Dikili sahillerinde. Sülünez işe yarasa da mamun ve boru kurdu performansı bekleme.

    Ayrıca sahilden trakonya da çıkmakta. Aman dikkat, tanımadığın balığa elinle dokunma. Trakonya yı mutlaka incele, resmine bak ve çok dikkat et, hastanelik olabilirsin.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Nasibin bol olsun. Avlandıkça durumlardan haberdar edersen sevinirim. :D :p

    Rastgelsin. :)
     
  7. farukaan

    farukaan faruk

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    473
    Şehir:
    İzmir...
    Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Döktürmüşün yine kardeşim,bilgine emeğine sağlık... :)
     
  8. rastgele43

    rastgele43 Kütahyalı

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    138
    Şehir:
    kütahya
    Abi çok teşekkür ederim değerli yorumların için telefonumda internet olduğu sürece siteye girmeye çalışırım san rapor veririm. Sabah suyu madranın döküldüğü yerde bi kaç gün deneme yaparım inşallah verim alırım zahmet ettirdim çok sağol abi avların inşallah bol nasipli olur Allah gönlüne av verir inşallah çok teşekkürler :)

    Trakonya dediğin balık solungaçlarında iğne olan balıkmıydı sanki bi ara birisi daha demişti beni uyarmıştı bide sokarca demişlerdi 1-2dkda zehir salgılar solungaçlarından diye eğer öyle birşey varsa inceleyelim onu :)

    Mamun deneyelim boru kurdu çok zahmetli oluyo o ördüğü korumayı çıkartamıyorum soluncan ziyan oluyo :D bide deniz dalgasının kesildiği yerleri kazdığımda iri iri solucanlar çıkıyor onlarda iş yaparmı :)

    İyi akşamlar tekrardan teşekkür ederim abi :)
     
  9. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İyi niyetle avlanacağını hissettiğim birilerine faydam dokunursa ne mutlu bana. Bugüne dek o bölgede tecrübe ettiklerimi yazmaya çalıştım. Mutlaka eksiklikler ve hatalar vardır ama gene de işe yarayan bilgilerde vardır diye tahmin ediyorum. :) Beğendiğine sevindim, rastgelsin Faruk. :)
     
  10. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Umarım yazdıklarım işine yarar. :)

    Trakonya bildiğim kadarıyla denizlerimizde bulunan en zehirli balık. Kaya balığına benziyor. Yakalarsan, ki kuvvetle muhtemel. Hiç muhatap olmadan köstekten kes, balığı suya gönder. Ölüsü bile zehirleyebiliyor. Dediğin gibi solungaçlarında ve sırt yüzgecindeki dikenler ciddi boyutta zehirli.

    Dalgaların kırıldığı yerde kumun altında olan iri kurt sanırım kaya kurdu dedikleri kurtlardan. Ben daha önce hiç görmedim ama etkin bir yem olduğunu okumuştum. Çıkartmak ve denemek isterim muhakkak. Tam nereden çıkartıyorsun ve nasıl? Özelden yazarsan sevinirim. :D

    Kaya kurtunu bölmeden bütün olarak takman lazım bildiğim kadarıyla. Bölünce içindeki sıvı akıp pörsüyüp, etkinliğini büyük ölçüde kaybediyormuş.
    Harika bir levrek yemi diye biliyorum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Adminselo nickli Selçuk hocanın güzel bir levrek avı vardı bu kurtlarla.

    Bu kurtlardan çıkartabiliyorsan gece bütün olarak takıp sabahlayabilirsin dediğin yerde. Kayalık tarafta avlanma ama. Yazlıkların olduğu akarsuyun aktığı kumluk tarafı kullan ;) Sabah suyu hayallerin gerçekleşebilir.
    Kışın olsaydı daha bir şanslıydın ama yazın da bu yemle ve uygun doğru takımla şansın yok değil levrek için ;) :p

    Rastgelsin gönlünce. :)
     
  11. rastgele43

    rastgele43 Kütahyalı

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    138
    Şehir:
    kütahya
    Tamam abi bundan sonra onlardanda kullanayım daha önce çıkardım ama oltaya takmadım zararı ziyanı olmasın diye kullanırım bundan sonra :)

    Trakonya köstekten nasıl kesicez abi iğne ağzında kalırsa yazık olur hayvana başka bir yöntemi yokmu ağzından çıkarmak için ben kargaburnu götürüyorum yanımda eldiven giysem ağzından çıkarıp öyle atsak denize ölürse diğer hayvanlarda ölür denizde zehirlenmezmi yanlışmı düşünüyorum bilemedim normalde tatlısu avcısıyım denize gelince amatör bile olamıyorum :D

    Dediğin gibi özelden yolladım abi yerleri avlanmak istediğim bölgeleri solucanın adresini.. :)

    Tekrardan herkeze teşekkür ederim özellikle Volkan abime :)