arkadaşlar merhabalar ben bildiğiniz gibi aranıza öğrenmek amaçlı katılmış durumdayım. Öncelikle bilen arkadaşlara sormak istiyorum. Dikili ve çandarlı arasında nerelerde ve hangi balıkları tutabilirim. Elimdeki makine 3.60 m Alba Star Porselenli Kamış, Alba Star Atom 60 5+1 bilyeli olta makinesi, 0.35 mm misina, mustad 4 numara iğne, 25 gr fırdöndülü kurşunla yapılmış dip oltası. Şimdiden Teşekkürler
Moderatör arkadaşım silmeyin lütfen ben kıyıdan avlanmak zorunda olduğum için bu bölüme yazdım ama mesajda belirtmeyi unutmuşum....
Silinecek bişey yok kardeşim... Sende bizi asttığım astık kesttiğin kestyik yaptın geçtin emi Sen beni güldürdün ya...Allahta seni güldürsün
Daha önce yazmış oldugunuz konunuz silinmedi Mesut hocam, sadece İzmir ve çevresi bölümüne taşındı buyur bak http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=312059#post312059
Güldüyseniz ne mutlu ama diğer mesaj silindi sandığım için oyle yazmıştım. İkincisi ise ben bilgisayar teknisyeniyim az çok forum işlerinden anlarım o yuzden forum kuralları gereği eğer konu uygun değilse uygun olan yere taşınır yada silinir bunu bildiğim için yazmıştım... İlginize tşk ler
çandarlı dikili arasında denizköy olabilir çandarlıdan 15 20 km geceleri bu mevsimlerde ve önümüzdeki aylarda boru kurdu ile mırmır ve levrek alabilirsin şimdiden rastgelsin ....
DİKİLİ - BADEMLİ arası bademliye doğru ilk yazlıkların başladığı sahil şeridinde sazlık ve iri çakıllı deniz tabanının olduğu bölgede bu mevsimden başlamak üzere sabah saat 10:00 sularına kadar çipura kıyıdan avlayabilirsin gece dikili şehir merkezinden sarmısaklıya kadar uzanan sahilde kaya levreği(sahil şeridi yıkıntılar boyunca) mırmır, iri karagöz(hafif ılık su ile işlem görmüş midye içi ile),,, levrek(sardalya bütün takabilirsin ),sarpa (özellikle liman girişinde dip kıprısı ile) boru kurdu ile yassıların çoğunu kıyıdan oltaya vurdurabilirsin(halkbank arkası yemci var ısmarlamalı almanı tavsiye ederim ).ağ atmadıkları sürece gece açık sudan gelen ziyaretçilerimiz muhakkak oltanın birini yokluyor bu seninki olur inşallah kamış yada kasnak önemli değil pek(çok uzağa atmana gerek kalmıyor) ama 0.15-0.20 kalite misine kullanmanı tavsiye ederim hem görmez hemde seni yarı yolda bırakmaz... akşamüzeri dikili sahil şeridi kuzeye doğru kayalıkların bittiği yerde üst kıprıs ile (biraz ekmeği mayonez ile bularsan)günbatımına doğru çok iyi kefal(açık su)alırsın 400-500 grlık yakalanabiliyor.
hocam çok teşekkür ederim çok ilgili yazmışsınız tavsiyelerinize uyacağım.... büyük bir levrek alırsamda sana hediye edicem dikilide ...
bu akşamüstü niyetim var aslında dikiliye gitmeye sabaha kadar olta atayım diyorum , işteyiz tabi daha belli değil hiçbirşey
AKHİSAR'DA yım çoğu yazlarım çocukluğumdan beri orada geçti nerde hangi balık hangi mevsimde daha çok vurur az çok öğrendik şimdi bi kardeşim ile beraber bizm değilde onun yazlığına gidip gece boyu birkaç bildiğimiz yerde olta atalım diyoruz belki mangal , rk/balık olayınada gireriz