Günlerden salı, hava tam balık avlamak için müsait. Çok güzel bi esinti var. iğne takımımı hazırladım ve sahile gittim. sahilde belki canlı yem bulurum diye kayalık aramaya başladım. sahilin en bakir yerlerine geldiğimde kıyıda bir martı gördüm beni gördü ve kaçmıyordu çok şirin dedim ve devam ettim. malesef ne kayalık buldum nede yem yapabilecek bişey. geri döndüm dönerken bacağıma misine takıldı. misineyi tutup çektiğim zaman az önce gördüğüm martının bana doğru geldiğini gördüm ilk baş yok dedim olmaz sonra bi baktım gerçekten rapala gagasına saplanmıştı ve hayvan besbelli ki acı çekiyordu yanına yaklaşıp kucaklamak istedim ama çırpındı ve daha çok acı çekti. içimden balıkçı olduğuma lanet okumak geldi o an ne kadar da bilinçsiz avlandığımızı gördüm onu orada öyle bırakamayacağımı bildiğim için kafasından yakalayıp ayaklarından tuttum ortalama olarak alet çantamdan 700 800 mt uzaktaydım neyse ki 300 metre ileride balık tutan başka bi amca vardı hemen kesici bişeyi olup olmadığını sordum yanında makas ve kerpetene benzer bi alet vardı. hayvanın gagasına batan iğnelerin uclarını kesip çıkardık hayvancağız hiç kıpırdamıyordu. sonra kanatlarını en az 10 kere saran misinayı kestik tam serbest bırakırken elimi gagaladı elim çizildi ama bunu bir teşekkür öpücüğü olarak algıladım ve arkasına bakmadan denize doğru yüzdü uçmadı aklıma gelen ilk şey acaba kaç gündür oradaydı? o olaydan sonra alet çantamı toplayıp eve döndüm ve balığa çıkmak istemedim hiç çok kötü olmuştu içim. martıyı bir an önce özgürlüğüne kavuşturmak için resim çekmek alıma bile gelemedi. lütfen avlanırken dikkat edelim arkadaşlar
cidden çok talisiz bir gün geçirmişsin geçmiş olsun ayrıca dikili dediğin yer izmire bağlı olan dikili mi eğer ordaysa nerede avlanıyordun?
evet izmir dikili sahil sitelerinde salihler altı sahilinde kumsalda avlanmak istedim ama başlayamadık malesef balık tutanlar ispari çekiyordu
bende salihler altındayım fakat hç balık yok birkere çipura yakaldım o da şans mıdır nedir ayrıca buralarda pek büyük kayalık yok yem bulmak biraz zor sadece madya bulabilirsin.
salihleraltında güzel ege sitesinin tam karşısından girdiğin zaman 3 4 kişi görürsün kamış atan kardeşim. daha önce haberim olsaydı oradan olduğuna kontak kurar beraber bişeyler denerdik ama artık malesef istanbuldayım
Yazık çok yazık.. İstemedende olsa bezen doğaya arar veriyoruz.Suya düşen seffaf posetleri su kablumbalağarını deniz anası sanıp yiyerek öldüğünü bile okumuştum.Dikkat etmek lazım.
ahhhh keşke. bu siteden bir üstadımla vakit geçirmek oldukça keyifli olurdu bende somalılar kara elmas sitesindeyim zaten güzelegeden gelirkenn ya bu siteden ya da gökyakut tan geçmek zorundasınız.
Zizim yaptıgın hareket çok insanca nacizane kendi adıma kutlarım.Gördügüne kayıtsız kalmamak tepki verebilmek sevdiklerimiz dahi olsa haksıza haksızsın diyebilmek ne kadar buyuk erdem.