avlak yeri:dikili, İzmir kullanılan olta :boncuklu,gezer kurşunlu dip oltası her keze tekrar merhaba diyerek gecikmelide olsa tekrar bir av raporu yazdığım için çok mutluyum.05.10.2012 cuma günü mesai saatinin bitimiyle beraber 4 arkadaşımla çıktık av bölgemize doğru.yol üzerinden eksiğimiz olan,malzemelerimizi tamamlayıp.saat akşam üstü 18-00 sularında oltalarımızı atıp,ben ve Fevzi arkadaşımla beraber biraz at-çek zargana denedik.tık yok.ilerleyen saatlerde solu nar takvim saatine göre bu gün için verilen 18-55_19-55 arası ilk olarak benim gezer kurşunlu,boncuklu,tek iğneli ,ışıklı şamandır-alı oltama orta sert bir vuruş ve beni hiç üzmeden gelen levrek,hafifçe kıyıya alındı.bu saat dilimi arasında Selçuk arkadaşım orta boy mır mır, Fevzi'den bir çıpra bir mır mır, Musa'dan bir mır mır birde çıpra olmak üzere altı adet balık sepetimizde buluşmuştu.demeyin keyfimize,daha sonra vatoz,ahtapot,mavi yengeç gibi deniz canlıları oltamıza takılınca (itinayla bu canlılar denize iade edilmiştir.)avımızı sonlandırıp,evimizin yolunu tuttuk.bir daha solu nar takvimine bakmadan balığa gitmem:thumb: . herkese rast gelsin.
teşekkür ederim.serji (serdar) kardeş,özelden mesajını okudum cevap yazdım fakat site kuralları gereği belli bir seviyede olanlar için güvenlik açısından sana iletilemedi.gideceğin yerde avlak yeri kum ve sığ olduğu için dip oltası yani bekleme avı yapmalısın.yem olarak öncelikle mamun(bulabilirsen),sülünez,yengeç hatta canlı balık ve sardalya flato kullanabilirsin.