Bugün öğlen 12:00 civarı dikilitaş göletine vardım hemen bir bölge seçip oltalarımı suya bıraktım ilk oltayı attım diğerlerini hazırlarken zil çaldı çektim ufak bi balıktı ama ne göreyim gelen balık pullu sazan değildi ya israil sazanıydı sanırım çok üzüldüm vede akşama kadar 1 tane 30-35 cm arası aynalı aldım onun dışında 20 den fazla sazan geldi ama hepsi pullu sazandan farklı gibiydi anlamış değilim ya oranın pullu sazanları biraz değişik yada israil sazanı olma şansı var anlamış değilim tek güzel birşeyle karşılaştım girişte ücret alan yaşlı amcamız arabayla geldi tırıvırı kontorlü yaptı
israil sazanları her yeri sardı bülent abi bunların edirneden türkiyeye yayıldığı hakkında bir söylenti var ,yani meriç ve tunca nehirinde çok var bulgaristan baraj kapaklarını açınca geliyorlar biz onlara bulgar sazanı diyoruz eti kötü ,kılçıklı bir balık en kötüsü diğer sazan türleriyle üreyebiliyor ve diğer sazanların neslini tüketiyor ,ellerine sağlık paylaşım için teşekkürler
özel avlakların türkiyenin herbir köşesine yayılması çok iyi olur. çünkü bu ağcılardan tırıvırıcılardan bilinçsiz avlananlardan vs... kurtulmuş oluruz biraz olsun
Her avlanma bölgesinde böyle kişiler(yaşlı amca gibi) olsa ne iyi olur. Hem tırıvırı kontrolü yapacak hemde kişi başı kaç olta atmış kaç balık tutmuş balıklar kaç santim ona bakar ama yetkili biri olması gerek bizde seve seve giriş parası veririz .Bohçacılara karşı bir önlem olmuş olur.Sizcede öyle değilmi?
o köyün bekçisi eskiden ağ atarmış köylü bu adamı yakalayıp dövmüş adam o günden bu güne tövbeli ve çok dikkatli peki abi bu arada turna çıktımı??? sazanlar israil sazanı değilmiş bende merak edip sordum zaten dikili taştaki suya karışan başka bi su olmadığı için tehlike olacağını zannetmiyorum saygılarımla!!!
en son ağustosda tırıvırı olduğuna dair jandarmaya ihbar yapmıştım Dikilitaş'ta, o bekçi amca da ben napayım, suyun içindekine de bakamıyoruz ki demişti, demek ki, biraz daha özenliler artık...
Mcfox kardeşim dikilitaş göletinde turna yok dersek yalan olur çok büyük turnaları bulunmakta ama genelde yakalayan botla açılıp kayasavlık bölgenin hizalarından alıyorlar Ben dikilitaş ta en son turnayı çok sı bir bölgede almıştım hatta turna balığı öyle bir kıyıya gelmiştiki gözümle gördm mepsi yakınından geçirdm ve yakaladım sazan avına gittiğimde yanımda bulunan 2 genç at-çek yapıyorlardı resmen hiç durmadan 2-3 saat devam ettiler bir tane turna aldılar boyu 15cm anca vardır zorla geri bıraktırdım suya 5 dakika sonra bir turna kaçırdılar gerçekten balık çok güzeldi misina kamış kalamdı gençlerin
Bülent abi ben zaten dikili taşta 60-65 cmlik turnaları tuttum ama şuan kimse bana inanmıyor turna var ve çok iyi turnalar çıkıyo ama zor son 2 kere gittiğimde elim boş döndüm galiba balıklar artık derine indiler yada beni görünce kaçıyolar!!! size bir tiyo vereyim dikili taşta balık girişteki koyda!!!