Dikilitaş göletine her gittiğimde kafama takılan bir soruyu burda sizinlede paylaşmak istedim. Bir kaç yıldır hepimizin gittiği dikilitaş göletinde içeriye girerken verdiğimiz, kapıda yakalayamadıklarında yanımıza kadar gelip alınan ücretlerin karşılığı olarak gölet etrafında bir çeşmenin, tuvaletin yada arazide herhangi bir bakımın olmaması, her yerin çöpten geçilmemesi bana çok enteresan geldi. Benim bilgimin olmadığı bir konu yada parayı ne için topladıkları konusunda bilgisi olan varmıdır?
ücret olarak ne kadar alıyorlar?Bi de bu göletin başka girişi yok mu?(daha önce gitmediğim için soruyorum)
ben arabayla bir tane girişi var diye biliyorum. Para olarakta girişte 3 yazmışlar bizden toplam 5 lira aldı ama makbuz falan vermedi.
Üstad geçen yılki bekçisi çaçaron bir tipti, hatta neredeyse dövüyordum su kenarına gelip para isteyince.. Bende aynı konudan muzdaribim, son gidişimizde galata köprüsü kıvamındaki gölden yüklüce bir hasılat çıkmıştır eminim.. malesef bu gölette tek sıkıntı girişte alınan ücret değil. Özellikle suyun geldiği taraf olan sazlıkların önüne her gittiğimde çekilen ağ, değilse barikat, bu da yoksa tek bir kişiye ait onlarca olta.. Ya gittiğinde kalabalık gidip meydan muharebelerine hazırlıklı olacaksın, ya jandarmanın lütfuna sığınıp gelmesini bekleyeceksin, ya görmezden gelip üç kuruşluk keyfini koruyacaksın.. kısacası sıkıntı çok gerçekten..
Ağ bana denk gelmedi ama daha önce forumda o gölette olduğunu okumuştum, siz güzel özetlemişsiniz gerçekten sıkıntı çok. Benim sinirimi bozan olay o kadar toplanan parayla güvenliği, temizliği her şeyin yapılabileceği ve o paraların nerelere gittiği.... Bir muharebe düşünürseniz yardımcı olabilirim.
PARALAR oranın belediye başkanı her kimse o adamları da dikilitaşa koyan yada izin veren o kişiden başkası değildir .. hatır gönül işi vardır birilerinin o gölden para kazanmasını istemişdir göz yummuştur yoksa girişte para alınıyor makbuz verilmiyor ise bu devlet eliyle yapılan haracdan başka bir şey değildir..özellikle bu alınan paralar karşılıgında makbuz verilmediğini bir yerlere şikayet etmişseniz ve sonuç alamamışsanız buda benim tezimi dogruluyor..
Ama birde şöyle bakalım olaya.. Mogan, bayındır barajı, susuz göleti.. Ankaranın öylesine gölleriyken, bu istediklerimiz göle yapıldı, şimdi adım atacak yer yok.. Balık? o konu güldürüyor girmeyelim bile.. Aynısının bu avlakta da olduğunu düşünürsek, bir avlağımızı daha kaybetmiş olmaz mıyız? dolayısıyla hiç para alınmasın, avlak da böyle kalsın. zaten amaç doğada olmak. öbür türlü havuza dönüyor..
sizinde anlatmak istediğinizi anladım, kesinlikle haklısınız ama benim istediğm gölün kenarına sadece üzerinde bir adet musluğu olan köy çeşmesi 1 bayan ve 1 erkek tuvaleti hepimizden alınan bir aylık ücretle yapılabileceğini düşünüyorum...