Dikilitaş Turna Avı Raporu 06.08.2012

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mavatar10 tarafından paylaşıldı.

1. mavatar10

mavatar10 Mehmet

Sevgili avcı arkadaşlar.3 gün önce yaptığım avı raporluyorum.
    Avlak yeri:Dikilitaş göleti / Ankara
    Avlaga varıs saati: 11:00
    Olta-Makine:Remixson Sunny 3000
    Yem:Yeşil - sarı rapala
    Sevgili arkadaşlar oğlumla 1 gün önceden ava gitmeye karar verdik avlak bölgesi olarakta dikilitaşı tercih ettik.Akşamdan hazırlıkları yaptık.Sabah saat 10:00 da yola çıktık .Avlağa varmamız 45-50 dk buldu.Saat 11:00 de avlağa varmıştık.Herzaman avlandığımız yerde bir araba vardı.Biz yinede oraya durduk.Bizim geldiğimizi görünce adamlar direk olarak bizim atçek yapacağımız yerlere atçek yapmaya başladılar.Fakat bişi alamadılar.Bende onların durduğu yere atçek yapmaya başladım.Daha 2. atışımda oltanın takıldığını sandım.Aradan 5 sny geçti ve birden takla attı evet o bir turnaydı çok direndi fakat nafile.Balığı aldıgım gibi oğlumun yanına gittim ikimizinde moralleri yükseldi.(eve boş gitmeyecektik :D)aradan 20 dk geçti oğlumda bir adet yakaladı fakat limit altı idi .Onunda resmini çektim ve geri suya saldım.Avımızı bitirmeden önce sazan oltası atalım dedik.Oltanın ucuna ekmek takıp suya yolladım.15 dk geçti artık sıcakta dayanamadık ve çekmeye karar verdik.Oltayı çekerken boş oldugunu hissettim ve birden balık saldırdı ekmeği çekerken muhtemelen balık zannetti ve bir turnada ordan aldık çok sevindik.Günün sonunda 3 adet turna aldık ;
    1. 47cm 1kg650gr
    2.33cm 600-700 gr vardı [GERİ SUYA İADE]
    3.43cm 1kg 200 gr turnalar idi gayet bereketli geçti anlıyacağınız.
    Buda boyle bir av raporu idi okuyan herkeze teşekkürler.

http://imgim.com/2liturna.jpg

http://imgim.com/lmtalti.jpg

2. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    Güzel av çıkarmışsınız tebrik ederim. biraz daha resim koyulabilirdi.

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Abi tebrikler.

4. Fis-H-unter

Fis-H-unter Altayhan Dilek

tebrikler bende önümüzdeki hafta gideceğim turna avına dikilitaşa umarım bende sizin gibi verimli bir av geçiririm . TEBRİKLER :)

5. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Verımlı bır av gecmıs oncelıkle tebrık ederım fakat bır konuda duzeltme yapmak ıstıyorum. Yanlıs anlamazsanız ben 93 santım turnada tuttum 45 cm turnada tuttum 45 santımlık turna 1 kılo dahı gelmezken sızın 43 cm turna 1kg 200 gram gelmıs. Avlaktan avlaga degısıyor olmalı :p

6. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    tebrikler güzel bir av olmuş.Benim de kafama takıldı bu balıkların kiloları dogru mu ?

7. mavatar10

mavatar10 Mehmet

Dogrudur arkadaşlar zaten dikilitaşın balığı iri çıkıyor (boyu kısa ama olsun)

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Öncelikle tebrikler güzel bir av geçirmişsiniz. İmkanınız varmıydı bilmiyorum ama keşke saat olarak 6 gibi başlayıp 12 gibi sonlandırsaydınız çok daha verimli olabilirdi. Dikilitaş sabah gün doğumunda çok güzel balık verir. Devamını dilerim...